Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

topi80 

všechny recenze uživatele

Filmy o muzikantech (zvláště máničkách) zpravidla vysoce nadhodnocuji. U tohoto filmu tak neučiním, i když ve mně nějakou nostalgickou náladu vyvolal, má příliš mnoho slabin. Nevadily by mi ani tak nerealistické záležitosti, jako že kapela, která vůbec není z regionu a nikdo ji nezná, naplní celou louku na svém narychlo svolaném koncertě. Nebo že vydavatelství zaplatí vyžilé hvězdě i s její doprovodnou kapelou dlooouhý pobyt někde na penzionu, aby se tam sehráli a něco vytvořili. Je to film a má právo na fabulaci. Potíž je v tom, že mi osudy všech zúčastněných byli naprosto ukradené, a to bez ohledu na to, kdo komu koho opíchal (popravdě, ani jsem se v tom nedokázal vyznat). Dejdarovy kreace a prznění písní mladých nadějných muzikantů byly ale celkem vtipné. Ona romantická představa bývalého rockera žijícího v ústraní a provozujícího právě onen muzikantský kemp byla sice hezká, ale Pavlu Křížovi (jakkoli si ho lidsky vážím snad nejvíc z našich současných herců) zkrátka metalistu neuvěřím. Co se překvapivě povedlo, byly oba průvodní songy, takže nakonec nějakou tu hvězdu filmu dám. EDIT: Dnes bude zase v televizi a já se přistihuji, že bych ho docela rád znovu viděl, takže možná až tak špatný nebyl. ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Ty jo. Musím říct, že jsem od filmu očekával propadák. Ale bylo to milé překvapení. Děj nečekejte skoro žádnej, herecké výkony taky nic moc, ale super hudba a písničky to vynahradí a udělají z filmu super oddechovku, u které si mozek odpočine. A i cimbálovka, kterou vůbec nemusím je ve filmu super. Dávám lepší 3*. Nehodnotím ale spoustu bohužel skryté reklamy. Edit: zvyšuji kvůli písničkám na 4 ()

Reklama

Hunt 

všechny recenze uživatele

No, najednou se mi to nepodařilo dokoukat, ale hecnul jsem se a na třikrát až do konce. Nenavazujici scény, nelogicnosti.... hold dát dohromady fungující film není jednoduché a Muzzikanti jsou toho důkazem. Jeden hvězda za jednu moc pěknou písničku, kterou si pustím vždy s potěšením (což není úplně k zahození) ()

LadyPupu odpad!

všechny recenze uživatele

Bezobsažný nelogický blábol, který by možná nebyl tak zlý, nebýt příšerného scénáře, neumětelské režie, totálně šíleného střihu a recyklace béčkových "hvězd". Pavel Kříž s bizarním účesem vypadá celou dobu, jak když se trápí (což je jeho standardní herecký kukuč) a jeho obsazení do role rockera je úplný fail. Vlastně vůbec nechápu obsazení rolí, když půlka herců je předabována, za druhou zpívá někdo jiný a u některých je dokonce použit dabing i zpěv někoho jiného zároveň. Ztráta času. ()

senor 

všechny recenze uživatele

Nádherné. Horší než odpad! Takže asi -*. Už jsem se skoro bál, že Duo Yamaha tam nebude, ale nakonec se hoši zlatí ukázali. Film jsem si pustil v rámci akce "někdy je dobré si pustit úplné dno, ať má člověk perspektivu" a nezklamal mě. Nesmyslné osudy velkého množství neživotných a netalentovaných panáků, splácaných dohromady s promem na slezsko. ()

Galerie (627)

Zajímavosti (10)

  • Roman Izzi Iziáš, který nazpíval postavu Izziho (Pavel Kříž) si ve filmu také zahrál, a to postavu hard rockového kytaristy. Ve skutečném životě je to zakladatel, zpěvák a nepřehlédnutelný frontman hardrockové kapely Doga. (J.Cobra)
  • Když Izzi (Pavel Kříž) vyzvedává na motorce Kláru (Michalina Olszańska), která jde z vyšetření a vychází ven z budovy, jedná se ve skutečnosti o budovu českotěšínské radnice. Následně spolu odjíždějí z náměstí po ulici Čapkova, která je jednosměrná a vyjíždí tudíž v protisměru. Dá se to poznat i podle toho, jak jsou zaparkovaná všechna auta. (J.Cobra)

Reklama

Reklama