Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (438)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní kino zážitek. Scott Cooper servíruje drsný dobrodružný Western s Apačema! V hlavních rolích solidní Christian Bale, Rosamund Pike a Ben Foster. Film má sice pomalejší tempo, ale velmi vypjatou atmosféru, překrásnou krajinu, hodně nechutné maniakální Apače, kteří nemají problém vyvraždit celou rodinu i s dětmi ( Úvodní scéna hodně intenzivní) a povedl se i soundtrack. Akční scény jsou zde jen 4, ale autenticky natočené, skvěle ozvučené a velmi vypjaté, že se mi až zatajoval dech. Mrtvý žánr poslední dva roky pomalu oživuje a nabírá na síle a to je jen dobře. 75% ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Snímek obsahuje mnoho fascinujících scén, celek není úplně dokonalý (největší problém jsem měl se ztvárněním postavy Rosamund Pike a několika klišé), ale rozhodně velmi podnětný jako esej o Američanech - o původním obyvatstvu, o vítězích nad nimi i o dnešních bílých mužích, kteří to vše reflektují. Pro mě nejsilnější jako zpráva o tragice služby státu ("It´s my job."), který v průběhu let požaduje poměrně protichůdné věci (emoce). ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Spirituální western plný hrobečků, bolesti a zármutku, existenčních přemílání, hraje brutálně táhlý a nadějeprázdný tón, přičemž celkem úspěšně vykresluje nesmyslnost toho, co se kdysi na Západě dělo. Bale je na můj vkus moc vydřený, ale to mi u něj přijde většinou. Závěrečná Montana mě konečně probrala z letargie, ale to už bylo pozdě - duchaplná zívačka. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jsem velice rád, že westernový žánr zažívá v posledních několika letech svoji renesanci. Sice se již netočí takové množství filmů z Divokého západu jako tomu bylo od 30. do 90. let 20. stol., ovšem když už nějaký počin vznikne, obvykle stojí za to. Hostiles je skvělý nejen svým příběhem, ale také hereckými výkony (Christian Bale, Rosamund Pike a Wes Studi) a úžasnou kamerou, jež si umí patřičně vychutnat pečlivě zvolené exteriéry. Snímek Scotta Coopera je opravdu výborným dramatem, v němž se představují i silné charaktery postav měnící se v průběhu děje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už námětem jsem tušil, že tohle bude jeden z těch vrcholových zážitků Hollywoodu. A opravdu to tak je. Tady není nic nazbyt. Christian Bale a Wes Studi tady geniálně hrají nejlepší válečníky daných partají a osud tomu dá, že na sklonku jejich životů se setkají, aby jeden dovezl druhého do jednoho rodného údolí. A to na příkaz tehdejšího amerického prezidenta. Drsné krvavé scény, neskutečně silné emoce, postavy, kterých Vás je líto, běsy v hlavě, které nelze pochopit…a scény, na které nepůjde zapomenout. Jednoznačně obrovský zážitek a poslední scéna filmu je asi ten nejhezčí a nejpoetičtější filmový závěr, co jsem za poslední léta viděl. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • V roku 1982 oba kmene, Cheyenne a Comanche, boli už po vojne, čo sa týka aj medzikmeňových konfliktov aj konfliktov voči belochom. (Real Tom Hardy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2017 na filomovém festivalu Telluride v USA. (ČSFD)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama