Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám istotu, či som si pozrel správnu verziu, pretože som v niektorých príspevkoch čítal o nezhodách autorov, ktoré ma zaujímajú ešte menej ako samotný produkt. Chápem, že od turbulentnej doby nás delí už takmer 30 rokov a dobové vtipy sú pre mladú generáciu nezrozumiteľné a pre mňa nevtipné. Česká soda mi svojou šablónovitou koncepciou, prvoplánovým humorom a nedostatkom vkusu pripomenula obdobné  Tele tele. A aj keď sa rád zasmejem, humor produkovaný hercami divadla Sklep vo mne vzbudzuje nanajvýš pousmiatie prekryté pocitom trápnosti. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Tak takhle má vypadat zábava. Ač už jde o film či o pravidelný pořad vysílaný v ČT. Přesně tento styl humoru mi moc sedí. V televizním pořadu jasně dominuje Petr Čtvrtníček, který má neskutečně přesvědčivý a dokonalý smysl pro zábavu a umí se vžít do kterékoliv situace jako nic. Tento pořad má jedinou chybu a tou je to ,že se již nevysílá! ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

V našem právním státu si nikdy nikdo nemohl beztrestně říkat to, co si myslí. Jsem šťasten, že jsem mohl být v určitém časovém období přítomen tomu, že to někdo zkusil. A srandovní na tom bylo to, že trvalo poměrně dost dlouho, než se "neomylným" podařilo pořad zlikvidovat. Film není tím zcela nejlepším, co ti blázni vymysleli, ale jako výraz uznání za tehdejší odvahu nemohu hodnotit méně než pět, i když objektivně to takovou hodnotu nemá. ()

Korny12 

všechny recenze uživatele

Klasika, která nezklame. Samozřejmě, některé gagy ztratily na aktuálnosti, jiné nejsou až tak vtipné. Ale většina člověka rozseká. Drsný, nekorektní, cynický humor, jak má být. Slepci pracují od nevidim do nevidim, v koncentráku se pere prádlo na 1940, Věra Bílá má v novém albu pěkné hudební špeky a tak by se dalo pokračovat. Tvůrci také nadčasově odhadli návrat idiota... Občas si některé díly či film pustím, abych našel humor, který by dnes už na obrazovku nikdo bohužel nepustil. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Český Monty Python, který sice není tak vtipný a originální jako skuteční Pythoni, ale zbytek zase nabírá na brutalitě, morbiditě a černém humoru. Navíc se díkybohu nebojí utahovat si i z dětí, nacistů, invalidů a dalších témat, která jsou většinou lidí bez nadhledu považována za oh-tak-nevhodná. Jinak jako menší mínusík bych viděl nedostatek nadčasovosti, takže pokud si nepamatujete tehdejší pořady, reklamy a politické události, tak budete občas mírně hodně ztracení. Jinak ale opravdová špica, vedle které Tele tele vypadá jako trapný příbuzný. ()

Zajímavosti (6)

  • Název je narážkou na „dostat sodu“, v přeneseném slova smyslu to znamená dostat za vyučenou, to proto, aby se dotyčný zklidnil. A proč sodu? Soda bikarbona má schopnost tlumit rozbouřené trávení, tak proto. (sator)
  • Tvář, která se objevuje v úvodní znělce, patří fotografovi Karlu Mesnerovi, příteli Fera Feniče. (sator)

Reklama

Reklama