Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nenápadná laboratoř kdesi na Východě Evropy. Nenápadný preparát, ukradený nenápadnou zlodějkou. Ale dál už to tak nenápadné není. Teroristé mají v rukou jednu z nejúčinnějších biologických zbraní, která kdy byla vyvinuta. A speciální tajný agent NATO Jacques Kristoff (JEAN-CLAUDE VAN DAMME) má teď plné ruce práce, aby jim v mezinárodním rychlíku směr Mnichov zabránil smrtící virus použít... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Keď ja sa chcem dostať do Mníchova vlakom z Bratislavy tak musím 2 krát prestupovať, ale keď to chce prestárly Van Damme tak to ide hneď... celý film bol hovadina, vykreslenie Slovenska ako štátu kde počet armádnych príslušníkov voči civilistom 2:1... oficiálny text distribútora "kdesi na Východe Europy", aj keď slovo "Slovensko" tam padlo asi 35 000 krát, všetci cestujúci zo Slovenska do Mníchova sa medzi sebou bavia pre tieto krajiny tak charakteristickou angličtinou. Ešte ani údaj o pravých neštoviciach nebol správny, boli vyhubené v roku 1977 a nie v 1973. Ak aj prekusnem časť o Slovensku tak to bolo zlé - ožraný strojvodca sám riadi vlak? Bez druhého strojvodcu v kabíne? Ručná brzda s ktorou nepohnú 4 hentaké korby? Ďalej som skutočne nepochopil snahu o veľmi akčný strih, pretože som nestíhal chápať čo sa vlastne deje, kto s kým bojuje, proste nič... a tá snaha narvať tam tú motorku to bolo tak úbohé, nelogické... smutné fakt... jedna hviezda za hviezdu mojich detských čias Van Damma (nie že by v tomto filme predviedol niečo čo by za ňu stáli - iba z ľútosti). ()

choze 

všechny recenze uživatele

"JÁ VYSTUPUJU!" Nastupte si do našeho expresu, vážení a nebuďte překvapení, když to bude po cestě trochu drncat nebo nepůjde otevřít posprejované okýnko. Nepíše se totiž polovina 70. let (PŘEJEZD KASSANDRA), ani polovina 80. let (mistrovský SPLAŠENÝ VLAK) a dokonce ani polovina 90. let (PŘEPADENÍ 2: TEMNÉ ÚZEMÍ) a časy kvalitního áčkového povoženíčka jsou dávno tytam. Filmové cestování vlakem se už před nějakým časem přesunulo na videokolej a do televize a kazajku průvodčího navlékají stále béčkovější jména. Nejdál kam má paměť vysloužilého ajznboňáka sahá, funí Brosnanova rozcvička na bondovky VLAK SMRTI (1993), dále tu máme Rodenovu brigádičku v Simandlově bramborárně CRACKER JACK 2 (1996), pak je tu vykrádačka Con Airu UPRCHLÍCI (1998) s vyšeptalým Royem Scheiderem, rok 1999 kdy společně vyjely do světa ATOMOVÝ VLAK se zapomenutým fešákem Robem Lowem a kanadský NEBEZPEČNÝ VLAK s odulým televizním dříčem Robertem Urichem, v roce 2001 se svezla další obskurní vykopávka Richard Grieco opravdu obludným ORIENT EXPRESSem a rok nato i odepsaný van Damme v TERORu VE VLAKU. Ten je ubohou splácaninou PŘEJEZDU KASSANDRA a PŘEPADENÍ 2 s mizernými souboji a okatě použitými miniaturami. Tedy žádné Orient expresy, nýbrž prachsprosté dobytčáky s řinčícími řetězy na stěnách a ztvrdlými kravskými koláči v rozích, ve kterých se cestuje pouze na vlastní nebezpečí. Nezbývá než se s jedním českým vlakovým snímkem zeptat Proč? ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

JCVD v BA, Boha, to je ale udalosť !... - ktorá dokazuje iba to, že na Slovensko niekto známy príde, iba keď je úplne na dne - alebo omyle... Uvidel som konečne tento skvost deň potom, čo som v Bratislave strávil nemenej akčnú noc, keď som zmeškal posledný vlak. Možno by to ale niekomu prišlo zábavnejšie sledovať, pretože TEROR VO VLAKU je taká strašná ochotníčina, že pôsobí dojmom, akoby ju Slováci aj nakrútili. Samotná Bratislava je tu pritom hraná nejakým možno ešte debilnejším bulharským mestom, čo je vskutku vrcholná irónia. Inak je to rozkošnosť, v ktorej napíšu Viedeň, ale ukážu najcharakteristickejšiu fotku Florencie a kde Slovensko 3. tisícročia ovláda polovojenský režim, patrí do "východného bloku" a hraničí s Nemeckom... Bola by to iste zaujímavá téma k diskusií, keby ten film vznikol na začiatku 90. rokov alebo za mečiarizmu, ale takto je to obhájiteľné jedine tým, že autori sú proroci, ktorí vedia, že keď sa Fico stane prezidentom podľa Putinovho vzoru a v Čechách zavládnu komunisti, možno sa nám zíde ešte aj vysmažený Van Damme a jeho cirkusantka. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tajný agent Jacques Kristoff (Jean-Claude Van Damme) dostává nový úkol - doprovodit zlodějku Galinu Konstantinovou (Laura Harring) z Bratislavy, kde ukradla z tajné laboratoře vzorek viru pravých neštovic až do Mnichova, kde by jej předala do rukou NATO. I když by radši slavil své narozeniny se svoji rodinou, záchrana světa je pro Jacquese přednější, a tak se s Galinou vydává rychlíkem směr Mnichov. Jenže teroristé jsou o jeho krocích přesně informováni, a mají s virem své vlastní plány ... S Van Dammem je to jako na houpačce. Spadnou tak hluboko jako například Stevenovi Seagalovi se mu zatím nepovedlo, ale když se mu náhodou jeden film povede, další dva-tři stojí za prd. Derailed je krásným představitelem té druhé skupiny. Hloupý příběh (který měl asi navozovat atmosféru některé ze starších Bondovek), vizuální efekty na úrovni osmdesátých let (to jsem si také hrával s vláčkama), debilní hlášky (agent je specialista na viry, neboť se v poslední scéně jal poučovat bioložku o tom jak má vyrobit protilátku), a vůbec. Za co vlastně dávám tu hvězdičku? Snad jen za hlavního záporáka - Tomase Arana... ()

grogodil odpad!

všechny recenze uživatele

Kanálová verzia Seagalovho Prepadnutia 2. Plný vlak nehereckých kriplov behá hore -dole po (Van Damme aj ponad a popod) vlaku a huláka také veci, že to trhá bubienky na čele s našim hviezdnym belgickým gumákom. A nezáchrani to ani fakt, že sa tam mihne Bratislava, ktorá mimochodom vyzerá ako po vojenskom prevrate, všade samý ostnatý drôt, pieskové zátarasy, vojenská technika 2.svetovej vojny, polovica ľudí jazdí na Ladách, druhá na 120-kách atď.... ale pár krát som sa aspoň z chuti zasmial ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Průměrná délka záběru je 1,53 vteřiny. (Cheeker)
  • Galina Konstantinová (Laura Harring) sa narodila 16. augusta 1970 v Budapešti v Maďarsku. (ČSFD)
  • Počas divokej naháňačky, zhruba v 15. minúte filmu, si možno všimnúť, že vojenské autá majú na dverách slovenský štátny znak. (AxelWers)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno