Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nenápadná laboratoř kdesi na Východě Evropy. Nenápadný preparát, ukradený nenápadnou zlodějkou. Ale dál už to tak nenápadné není. Teroristé mají v rukou jednu z nejúčinnějších biologických zbraní, která kdy byla vyvinuta. A speciální tajný agent NATO Jacques Kristoff (JEAN-CLAUDE VAN DAMME) má teď plné ruce práce, aby jim v mezinárodním rychlíku směr Mnichov zabránil smrtící virus použít... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu to zdejší až tak nízké hodnocení. Ano, je to občas nepřehledný, zápletka není nijak originální a pár logických chyb, ale tahle charakteristika platí pro polovinu akčních filmů. A existuje jich hromada horších než je tenhle. A mám-li to porovnat například s Lundgrenovým Masakrem na střední škole, tak je tohle velkolepá podívaná. ()

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Smutná podívaná o přestárlém bojovníkovi, který je nucen vypořádat se se skupinkou teroristů v jedoucím vlaku. Katastrofálně zvládnutá technická stránka budí dojem zoufalého amatérského výkřiku, zatímco mimika a herecké schopnosti hlavního představitele zase evokují botulotoxin spojený s nadměrnou konzumací drog a alkoholu. Často používané miniatury by potěšily před padesáti lety, ne však v novém miléniu. Jeden z těch katastrofálně špatných filmů, u nichž se ani nechce věřit, že jej tvůrci brali jakkoliv vážně. A navíc lidem narozeným v první polovině 80. let spolehlivě ruinuje vzpomínky a zabíjí i poslední nostalgické dozvuky dětských snů. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"JÁ VYSTUPUJU!" Nastupte si do našeho expresu, vážení a nebuďte překvapení, když to bude po cestě trochu drncat nebo nepůjde otevřít posprejované okýnko. Nepíše se totiž polovina 70. let (PŘEJEZD KASSANDRA), ani polovina 80. let (mistrovský SPLAŠENÝ VLAK) a dokonce ani polovina 90. let (PŘEPADENÍ 2: TEMNÉ ÚZEMÍ) a časy kvalitního áčkového povoženíčka jsou dávno tytam. Filmové cestování vlakem se už před nějakým časem přesunulo na videokolej a do televize a kazajku průvodčího navlékají stále béčkovější jména. Nejdál kam má paměť vysloužilého ajznboňáka sahá, funí Brosnanova rozcvička na bondovky VLAK SMRTI (1993), dále tu máme Rodenovu brigádičku v Simandlově bramborárně CRACKER JACK 2 (1996), pak je tu vykrádačka Con Airu UPRCHLÍCI (1998) s vyšeptalým Royem Scheiderem, rok 1999 kdy společně vyjely do světa ATOMOVÝ VLAK se zapomenutým fešákem Robem Lowem a kanadský NEBEZPEČNÝ VLAK s odulým televizním dříčem Robertem Urichem, v roce 2001 se svezla další obskurní vykopávka Richard Grieco opravdu obludným ORIENT EXPRESSem a rok nato i odepsaný van Damme v TERORu VE VLAKU. Ten je ubohou splácaninou PŘEJEZDU KASSANDRA a PŘEPADENÍ 2 s mizernými souboji a okatě použitými miniaturami. Tedy žádné Orient expresy, nýbrž prachsprosté dobytčáky s řinčícími řetězy na stěnách a ztvrdlými kravskými koláči v rozích, ve kterých se cestuje pouze na vlastní nebezpečí. Nezbývá než se s jedním českým vlakovým snímkem zeptat Proč? ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tajná agentka, vir a vlak. To všechno musí zvládnout ranař Jean-Claude Van Damme a jako vždy to zvládá na jedničku. Nějak to ale nezvládly tvůrci. Pro nás středoevropany už přijde směšné vyobrazení Slovenského státu. No, fantazii se meze nekladou. Akční scény na béčkový videofilm ujdou. Ale co ten vlak? Viditelný model vláčků tak špatně nasnímaný, že tomu neuvěří ani divák po pěti frťanech. Inu, zářný příklad, že není každý den posvícení. Našemu hrdinovi tento film v kariéře jen uškodil a myslím, že je to škoda. ()

koba odpad!

všechny recenze uživatele

Chcete vidieť slovenských vojakov v ruských maskáčoch a kečupovo-červených baretoch? Chcete vidieť ako ich rozmláti "nenápadná zlodejka" a ukradne im biologickú zbraň? Chcete vidieť, ako ju zachráni expert Jacques Kristoff a rozstrieľa pritom polovicu Bratislavy? A chcete vidieť ako spolu prejdú cez "najstráženejšiu hranicu východného bloku" (slovensko-rakúsku)? Toto je iba úvod tohto jedinečného filmu, ktorý si nesmiete nechať ujsť! Ak by niekto mal pochybnosti, rok výroby je naozaj 2002. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Časť filmu sa natáčala aj na území Slovenskej republiky. (YoZo8)
  • Počas divokej naháňačky, zhruba v 15. minúte filmu, si možno všimnúť, že vojenské autá majú na dverách slovenský štátny znak. (AxelWers)

Reklama

Reklama