Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Partana, kmotřenec mafiánského vůdce, je nájemný vrah, který je zvyklý "odstraňovat všechny potíže rodiny Prizziů". Na rodinné svatbě se zamiluje do krásné Irene. Krátce poté dostane Charlie za úkol zlikvidovat pokladníka Maxe Hellera, který zpronevěřil mafiánské rodině Prizziů více než 700 000 dolarů. Zastřelí ho v garáži jeho domu a pak čeká na paní Hellerovou. Překvapeně zjistí, že je to Irene, která ho přesvědčí, aby ji nezabíjel. Charlie však musí najít chybějící peníze. Idylka zamilovaného muže skončí ve chvíli, když zjistí, že Irene, se kterou se oženil, je jeho kolegyní z branže. A když mají později zabít jeden druhého, je to už hotová manželská krize... (TV Nova)

(více)

Recenze (172)

misterz 

všechny recenze uživatele

Odľahčený mafiánsky príbeh, ktorý ma bavil od začiatku až do konca. Veľký podiel má na tom aj J. Nicholson, ktorý tu bol skrátka famózny. Miesi sa tu romantická dráma s humorom, miestami zachádzajúcim až do satirického výsmechu spoločnosti a vládnych inštitúcií. Fungovalo to na jednotku. Až na pár uťahanejších miest som spokojný a môžem len odporučiť. Za všetkým treba hľadať ženskú :). 80/100 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tato odlehcena (az karikatursky podana) gangsterka mi moc nesedla, podle me postrada atmosferu podobnych filmu stejneho zanru. Dej je zbytecne roztahany. Herecke obsazeni a jejich vykony stoji za zhlednuti. Klobouk dolu pred Johnem Hustonem, ktery temer v osmdesati letech dokazal rezirovat tento, urcite ne spatny film, natocil ale radu lepsich snimku. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Mám pochybnosti o žánrovém zařazení tohoto snímku. Komedie, no nevím nevím, já se moc nenasmál. Jako gangsterka to nebylo vůbec špatné a sedí to k filmu rozhodně nejvíc. Jenže v tomto žánru bylo natočeno dost lepších filmů. Začátek byl trochu moc utahaný, seznámení hlavního dua nepřirozené, i některé jejich dialogy z počátku filmu byly příliš vyumělkované. Celkově byl příběh až moc postaven na náhodě (mělo to asi působit komicky, ale spíše mi to kazilo dojem), a bylo tam několik nelogických zvratů v chování postav. Jack Nicholson nepochybně předvedl lepší výkony, na Kathleen Turner se docela hezky kouká, ale její herectví mě zatím nikde úplně nepřesvedčilo, Anjelica Huston oceněná Oscarem hrála asi skutečně dobře, ale byla mi naprosto nesympatická (zjevem i chováním). Nejvíc mi tak seděl starý Don Corrado Prizzi (William, Hickey), pasáže s ním patřily k těm nejlepším ve filmu. Tři a půl hvězdy, ale na čtyři mi tam vadilo až moc věcí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Siciliáni Ira do rodiny zkrátka nikdy nepřijmou.. Zkušený stařec Huston hodlal nabídnout odlehčený pohled na specifické "rodinné hodnoty", ale právě onu potřebnou lehkost, i díky dějové překombinovanosti, do svého snímku bohužel nevnesl. Po hříchu tak zůstal jedinou zajímavou věcí (po ukázkové harpyji A.Huston) ten červený bourák 1980 Excalibur Series IV Phaeton, neboť přehrávající Jack mi chvílemi připadal, že si bez bílého líčidla odskočil z Gothamu.. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Nebýt tento film od Hustona, vsadím se, že by o něm nikdo nikdy neslyšel - a v prvé řadě by v něm ani nehrály hvězdy formátu Jacka Nicholsona, jež alespoň zachraňují, co se dá. Přesto se dalo očekávat mnohé: film podle knihy a scénáře (bohužel stárnoucího) Richarda Condona natočený jedním z nejznámějších a nejlepších hollywoodských (bohužel stárnoucích) režisérů. Výsledkem je však jakási nevtipná a překombinovaná komedie s technickým zpracováním na úrovni mírně nadprůměrné televizní inscenace (ale dobrými herci). No jo, no. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • John Huston sa v roku 1985 stal vďaka snímke Česť rodiny Prizziovcov najstarším človekom na svete, ktorého film bol nominovaný na Oscara. Stalo sa tak, keď mal presne 79 rokov a 184 dní. (Hamaradža)
  • Filmování probíhalo v newyorské čtvrti Brooklyn. (Terva)

Reklama

Reklama