Reklama

Reklama

Pokoj s vyhlídkou

  • Velká Británie A Room with a View (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jak snadné je zamilovat se! A jak těžké poručit srdci, aby ustoupilo konvencím a tradici! ... Přepis románu anglického spisovatele Edwarda Morgana Forstera, odehrávajícího se na počátku století rovným dílem ve Florencii a v Anglii. Hrdinkou je mladičká dívka z dobré společnosti Lucy, která se na své cestě do Itálie seznámí s mladým sympatickým Angličanem Georgem Emersonem, než však může jejich vzájemné prvotní okouzlení přerůst v cosi většího, její ostražitá gardedáma ji urychleně odveze do domácího bezpečí. Tady ji – v duchu zavedených tradic – čeká zasnoubení se sice poněkud nudným, ale společensky vhodným a zajištěným mladým mužem. A Lucy by nepochybně – tak jako všechny dívky jejího věku a společenského postavení – skončila ve spořádaném, byť asi nepříliš šťastném manželství, kdyby se shodou okolností v sousedství neusadili otec a syn Emersonovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

dANo 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica ma dosť uspávala, ale tá druhá stála za to a napravila môj dojem z filmu natoľko, že dávam nadpriemerné hodnotenie a odporúčam... Okrem skvelého hereckého obsadenia je tu fakt dobrý scenár a hlavne výprava! Stále som sa totiž zamýšľal nad tým, ako sa tvorcom podarilo vytvoriť tak autentické prostredie, že som mal ozaj pocit, akoby to bolo natočené pred viac ako 100 rokmi. :o) ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Pohoda, slunce, zábavné potyčky s viktoriánskou morálkou. Slušně natočený, i když trošku rozvláčný film, který nelze brát příliš vážně. Já jsem považoval většinu postav za karikatury, a tak jsem si to vcelku užil. Toto období mám dost rád, takže jsem ocenil dobovou atmosféru vytvořenou snově mlhavou kamerou a výbornými kostýmy a scénografií. Daniel Day-Lewis geniálně přehrává, u rozkošně trapné scény naháčů v jezírku jsem se od srdce rozchechtal. Můj dojem trochu zkazil až příliš přeslazený konec, ale to asi patří k žánru. Nelituju, možná se k této zapomenuté raritce dokonce ještě někdy vrátím. ()

Reklama

farfalino 

všechny recenze uživatele

Daniel Day-Lewis mě v tomhle filmu opět překvapil. Takového chlapa, kterého se musí každá žena štítit zahrál fakt skvěle. Ty trapné bosky na dobrou noc mi přišli uplně nechutné. Maggie Smith v roli tetičky byla taky úžasná, bez ní by to nebylo ono. Opakem je Helena Bonham Carter, která mám pocit filmem jenom proplula i když hraje hlavní roli,vzhledem k tomu, že mi v paměti zůstali jiní herci, kteří byli ve vedlejších rolích. Farář, staré sestry cestovatelky a Georgoův táta Denholm Elliott nebo Lucyin bratr. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Šťastná kombinace dobové stylizace, nepřepálené romantiky, elegantní nadsázky a krásné poetické kamery, které nedokázal zásadně ublížit ani obrazový ořez na DVD z Levných knih. Kdo tvrdí, že z mladičké Heleny Bonham Carter nejsou dostatečně cítit emoce, nechť se odpoutá od záměrně rezervované fasády a zaposlouchá se do klavíru, tam to všecko je. To spíš Julianu Sandsovi vyšel jeho volnomyšlenkářský bouřlivák trochu jako bezkrevný uvzdychaný ňouma a důvod Lucyina uhranutí tak zůstává malinko záhadou; toť ovšem má jediná výhrada. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nenašiel som ani jeden dôvod, pre ktorý by som mal tomuto filmu dať viac ako dve hviezdičky. Nenašiel som v sebe ani pocit hanby, že som počas filmu niekoľkokrát zaspal. A nenachádzam ani jeden dôvod, aby som film komentoval a svoj názor zdôvodňoval. Nachádzam iba predsavzatie byť pri výbere filmov z tohto prostredia a z tej doby maximálne obozretný. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve Florencii. (M.B)
  • Obě hlavní hlavní herečky Maggie Smith a Helena Bonham Carter se potkaly o dvacet let později znova při natáčení filmů série Harry Potter (andaa)
  • Charlotte Bartlett (Maggie Smith) a Eleanor Lavish (Judi Dench) diskutují při pikniku o zápletce jiného románu E.M. Forstera "Kam se i andělé bojí vstoupit". Helena Bonham Carter, představitelka Lucy, hrála ve filmové adaptaci tohoto románu. (..Lucas..)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Reklama

Reklama