Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Buďme upřímní, celá první polovina je vlastně neskutečně přiblblá. Jak se vše děje, proč a kdy se to děje. Ale to je vcelku o podobných kousků normální. Jen zde je to vše nahečmáno moc za sebou. Film mě začal opravdu bavit od chvíle setkání s taťkou. Nejen, že nesmyslů v jednání postav ubylo, ale začalo to mít koule. Pak už jsem se nechal unášet čistou lepší béčkovou jízdou. Co mě naopak bavilo je, že tvůrci i Gerard vedí že chlapák stárne a klička v podobě zdravotního stavu je super. Navíc se nestane debilní klišé s migrénou v nejméně vhodnou dobu. Jinak je ale Mike Banning stále mašinou, kterou nezastaví naprosto nic a je to dobře. Protože to jsem od filmu chtěl. Nejlepším dílem je pro mě asi dovjka, ale i zde můžu v klidu napálit 75 procent za poctivou podívanou pro nás, akční dinosaury. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se Butler v Banningovi našel možná ještě lépe než to kdysi dokázal Neeson v 96 hodinách. Po letech tedy sleduji zvlášní úkaz, kdy pozdější pokračování (Trojka) vylepšuje dojem z do té doby těžce průměrné série. Chvilku se to tváří jako Uprchlík, chvilku jako Jack Ryan s Harrisonem Fordem, ale díky sympatickým postavám divák tak nějak začíná pomalu přicházet tomuto Banning worldu na chuť. A světe div se, možná dám ještě jednou Olympus Has Fallen šanci. 60% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pohádka pokračuje, jenže zatímco jedničku natočil osvědčený akční harcovník, dvojku bezejmenný rutinér. A se třetím výletem esa prezidentovy ochranky Mikem Banningem je to podobné. Scénáristé se v téhle sérii do kdovíjak duchaplných látek nepouští, tentokrát přichystali zápletku, kterak je to právě stárnoucí, ale pořád nekompromisní ranař Gerard Butler, kdo je obviněný z promyšleného atentátu na hlavu státu, přičemž při útoku zařvala celá prezidentova ochranka. Zbytek jsme už viděli jinde a navíc lépe. Nicméně takového úkladného „vraha“ by pak rozhodně (!) převáželi v obyčejné dodávce s minimálním doprovodem, takže se nakonec dostane na svobodu a jakožto agent tajné služby ví, jak jeho kolegové pracují a přemýšlejí, takže má solidní šanci očistit své jméno. Každých deset minut se stane něco, co si moc netyká se zdravým rozumem (oheň v lese se po nespočtu výbuchů uhasil bez jakékoliv pozornosti okolí sám?), záporáka odhadneme hned na začátku, zvraty raději nekomentuju, patriotistických kravin se nezbavíme asi nikdy, události u nemocnice jsou úsměvné a jen podtrhují, že bezpečnostní (tajné) složky jsou na tom hodně zle. Slabší vizuál potvrzuje, že rozpočet byl nižší než u předešlých dvou dílů (ale stejně jako v předchozích případech trojka vydělala), přesto má tenhle staromilský zážitek přeci jenom pár slušných momentů. A Piper Perabo je pořád kočka. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nejméně nápaditý a nejslabší článek trilogie, který ale zase dodává fajn hlavního hrdinu Geralda Butlera se zajímavým archem o tom, že se stává psancem, zase fajn Morgana Freemana a především fakt cool Nicka Nolteho a má přece jen pár fajn akčních scén. Kdyby byl tohle konec vůbec bych se vlastně ve finále nezlobil. Plány na další trilogii a seriálové spin-offy mě ale v tomhle případě děsí. Mike Banning je sice fajn protagonista a bavil mě celé tři filmy, reálně by ale Angel Has Fallen mohl v rámci možností fungovat jako důstojný konec jeho pouti. Jenže v Lionsgate to vidí jinak... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

No do psí prdky! Čestnou cenu za nejnaspeedovanější, a vlastně dost možná i nejlepší akční film roku 2019 získává poslední díl (zatím) trilogie, kterou mám čím dál radši. Dvě hodiny mi to nedalo vydechnout, a rozhodně jsem nečekal, že se u tak nenápadnýho guilty plesure budu takhle královsky bavit. Je to pecka. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby byly 69 milionu dolarů, celosvětové pak 146,7 mil. (NIRO)
  • S návratem Aarona Eckharta (prezident Asher) do role prezidenta se nepočítalo, protože ve druhém filmu je zmíněno, že Asher je prezidentem více než šest let a maximální vládnoucí doba pro prezidenta USA jsou dvě funkční období (10 let, pokud se osoba stane prezidentem v posledních dvou letech funkčního období jiného prezidenta a poté je zvolena na dvě vlastní funkční období). Roli prezidenta tedy místo něj převzal Morgan Freeman (prezident Trumbull). (ČSFD)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama