Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

verbal 

všechny recenze uživatele

Do třetice upadl Žérarovi anděl, a ať si místní vyhřáté homokliky ojížděčů pastelových elasťáků a zádumčivých rektálních filosofů melou, co chtějí, je to pořád dokonalé vinné potěšení a plnotučná jednoduchá staroškolská zábava. Kulkám odporný nezastavitelný agent Řiťler s maligně vyvinutým smyslem pro vlastenectví, čest, rodinné hovnoty a skautské přísahy se při ochraně prezidenta, ústavy, vlajky, vdov, sirotků a spravedlnosti pro všechny prostě neštítí vůbec ničeho, ani šlapat si na jazyk, a tak, když už mu upadl ten cherubín, rozpoutá peklo na zemi, aby po rotě zlotřilých ťamanů a pluku tenoristických hadrových hlav tentokráte již s povislým panděrem, stékajícím xichtem a artritidou vlastníma rukama nafiletoval armádu prohnilých žoldáků fuj fuj zkorumpovaného soukromého vojenského kokotraktora a spasil správňáckého čokoládového reformátora Morgana Obamu. Je to sice kapku lacinější, než když Žérarovi upadl foťák a posléze Londýn, avšak pořád ten starý dobrý slaboduchý svižný akční nářez s devadesátkovou patinou, a každý film, ve kterém zabijí nejodpornější a nejvypatlanější negroneherečku světa, Džádu Pičr Kovářovou (já toho Wilíka prostě nechápu, se svým šarmem a prachama mohl klidně píchat třeba i Bijonsé nebo Dósnovic Rozárku, a on to místo toho naboří do takové slizké megaobludy), si rozhodně nezaslouží méně než 4 hvězdy. No nic, nezbývá, než se těšit, co Žerárovi upadne příště, doufat, že to nebudou koule, chodítko, zubní protéza, Geriavit ani igelitka z Deadlandu a že před odchodem na bingo ještě stihne zachránit i Donýho Trumpetu ze spárů vražedného komanda nasraných mexických gastarbajtrů. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně za 2 hvězdy, protože je to předvídatelné od prvních minut, kdo je zloun, to snad musí být všem divákům jasné taky hned, a protože je tady taková spousta klišé a logických děr, že by se s tím dala vydláždit D1 (třeba, proč nepoužili jeden jediný z těch mnoha dronů, když na ně měli, posléze v nemocnici, a bylo by vymalováno?). A ještě by možná zbylo. Akce nic moc a navíc je to zbytečně dlouhé. Ale potěšil mne otec mimo civilizační sítě a jeho hlášky, a jen díky němu to nehodím do horšího hodnocení. Jinak je to standardně natočený akčňák, slušně odvedené řemeslo, nic to nedá, prostě na zabavení času. Btw, ošklivá Jada tady hraje snad nejpitomější policajtku FBI, co jsem kdy viděl. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jednotka si vyslúžila kryštalický odpad, dvojka pokukovala po priemernom hodnotení, čiže išlo o drastický posun v kvalite, čiže išlo už len o normálny zlý film a trojka je už priemer. Takže ktorá séria môže o sebe tvrdiť, že sa každým dielom kvalitatívne zlepšuje? Dosť ale bolo irónie, producenti asi pochopili, že bez patetických a patriotických kecov a so zameraním na dej a povedzme že civilnejšiu akciu (to neberte úplne vážne) to bude skrátka lepšie a nemýlili sa. Scenár ale kopíruje už stokrát videné a záujem o film vznikol na základe značky a samozrejme hercov. Pozerateľné, iba málokedy trápne, ale na nejaké inovácie priestor nebol a ani nikoho nenapadlo, že by mal byť. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako upozornenie, že môže byť nebezpečné, keď sa do Bieleho domu dostane cvok. ktorý chce urobiť Ameriku opäť veľkou, to je fajn. Iné stránky filmu sú žiaľ zúfalo podpriemerné. Hlúpučký a neuveriteľne predvídateľný scenár, efekty ako z lacného TV filmu, ani herci (až na Nicka Nolteho) nič moc. Čiže to isté ako predošlé dve časti. Dúfam, že už nič ďalšie padať nebude. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ach ten Butler a ty jeho akčnáky... nejdřív na mě prskne otřesný Den of thieves, pak snad ješte otřesnější Hunter killer a do třetice stihne dokurvit společně s Frýmenem (panem zapomenutá vedlejší postava po celý život) celou tuhle sérii. Akce může bejt super jak chce (za tu taky nechávám jednu hvězdu) to nic opět ale nemění na tom to, že mě vůbec nezajímalo, kdo tu akci přežije, koho oddělaj, co se bude dít dál, protože to je prostě nezáživný, suchý, hudba je děsná bída a opět jsem odhalil záporáka během první minuty, opět twist vokatej jak voči pičo. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Při poradě viceprezidenta o vinících atentátu zazní, že zemřelo 18 tajných agentů. Při útoku na prezidenta ale zemřelo 35–40 osob. Je otázkou, zda všechny z nich byli tajnými agenty (policisté, piloti...), nebo se jedná o chybu ve filmu. (Tony-Z)
  • Film má jednu potitulkovou scénu. (DJMaroko)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama