Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mike Banning tentokrát nechrání jen prezidenta, ale snaží se očistit i své jméno. Oproti dvěma předchozím dílům se film drží trochu při zemi. Bouchání a střílení je tu samozřejmě dost, ale působí to poněkud jednotvárně. Neprospívá ani předvídatelnost a kdyby Waugh vyložil karty na stůl hned na začátku, udělal by lépe. Zkreselný hlas v telefonu, o jehož identitě všichni vědí, by pak nepůsobil tak směšně. Ale koukat se na to dalo. Film si drží solidní tempo, akce, byť nenápaditá, má říz a Butler a spol. si své role užívají, takže celkově jsem docela spokojen. Tak snad za to Jada Pinkett Smith nebude chtít Oskara. 60% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Před šesti lety začala nová akční série, která bavila a měla svoje kouzlo. Olympus byl skvělou esencí akčních filmů. Když v téhle "Diehardovské" sérii pokračovali do Londýna, tak to stále bylo velmi dobré akční pokračování. Mike Banning (Gerard Butler) je sympaťák a akce má spád. Nikdo nic víc nečeká a ani nechce. Ovšem Pád Anděla se nedostal ani u nás do kin. Po shlédnutí možná vím proč. On ten koncept velmi rychle zhasl. Zatímco jednička fungovala a dvojka se svezla na vlně jako podařený sequel, tak závěr trilogie vůbec nefunguje. Film je příliš dlouhý a už na začátku je Mike unavený. Hlášky taky zapomněl v jiné taktické vestě a kromě otočeného konceptu zrady se nic moc nedočkáme. Všichni víme jak to dopadne a tentokrát to už není takový zábava jako dvakrát předtím. Škoda, před lety jsem byl nadšený z nové akční značky. Teď už jsem rád, že tohle je poslední a další bych nezkoušel. Butler ať si střihne další akční sólovky, ale dalšího Mika Banninga už prosím ne. (60 %) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Při sledování prvních deseti minut je vám jasné, jak to všechno dopadne. Jde pouze o to, kolik Butler vykostí padouchů a jestli vybouchne jeden barák a nebo víc. Chválím osvěžení v podobě Nicka Nolteho aka táťky zálesáka a pár dobrých momentek, resp. dobrých akčních nápadů. Především pak úvodní scénu na řece a poslední souboj, který byl paradoxně asi nejvěrohodnější ze všech a také velmi krátký. Je nezáviděnihodné, že zbourání nemocnice vypadá superrealisticky a mraky ostatních sekvencí je čistokrevná fušeřina. Na jedno pokoukání pro fandy série, potažmo akčních filmů asi ještě OK, ale prosím po čtvrté ať už nic nepadá. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako upozornenie, že môže byť nebezpečné, keď sa do Bieleho domu dostane cvok. ktorý chce urobiť Ameriku opäť veľkou, to je fajn. Iné stránky filmu sú žiaľ zúfalo podpriemerné. Hlúpučký a neuveriteľne predvídateľný scenár, efekty ako z lacného TV filmu, ani herci (až na Nicka Nolteho) nič moc. Čiže to isté ako predošlé dve časti. Dúfam, že už nič ďalšie padať nebude. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Rád jednou za čas přivítám akční film z béčkových vod na poli kinematografie, jenže jak se říká......vše má své meze. Sice mám Gerarda Butlera v takových rolích rád, ale to jeho místy přestřelené herecké přehrávání mě dohánělo v mnoha momentech k šílenství. Příběh sází opět již na minimálně tisíckrát ohranou písničku, všechny zvraty se snaží diváka přesvědčit, jak je film důmyslný, ve výsledku si ale jen řeknete, že jste to už někde viděli a že vás to vlastně již tak nemůže překvapit. Po stránce herecké taktéž nemá film moc co nabídnout (kromě výtečného Nolteho, jehož pár minut na plátně bych osobně označil za ten nejvydařenější aspekt tohoto snímku), tudíž zbývalo jediné záchranné laso - akce. A ta mě také tolik nenadchla. Sice scénka v lese s tatíkem Nickem Noltem mě něčím zaujala, jenže ostatní přehršel digitálu mi tento pozitivní dojem zkazil, no a přemíru hollywoodský závěr už tomu nasadil jen pomyslnou korunku. Asi další díl popravdě nechci. za mě dávám 55 % ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v New Yorku, Washingtone, na viacerých miestach vo Veľkej Británii a tiež v bulharskej metropole Sofia. (MikaelSVK)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama