Reklama

Reklama

Winchester: Sídlo démonů

  • USA Winchester (více)
Trailer 3

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (249)

Psychor 

všechny recenze uživatele

"To nejlepší hned na začátek, abychom alespoň na chvíli upoutali divákovu pozornost," zahlaholil Michael a šibalsky zamrkal na bratra Petera. Úvodní opiová seance se tvůrcům skutečně vydařila a onu atmosféru vyklidněnosti dokázali přenést i na mě, zdejšího hororového experta. Poté jsem však mírně zneklidněl, jelikož obdobná atmosféra panovala i na samotném Winchesteru. Vpravdě úsměvné pokusy bratrské dvojice o vystrašení diváků si bohužel v ničem nezadají s Mélièsovou hororovou naivitou konce 19. století. Snímek balancuje na hraně odpadu, ale skrze herecký entuziasmus Jasona Clarka a bizarní strukturu domu nakonec Winchester sestřelil jednu slabší hvězdu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Průser od střechy po sklep, za který by se styděl i sám Winchester. Trailer mě před pár měsíci nažhavil na gotickou děsivou podívanou s neobvyklým prostředím i slušnými herci a bratři Spierigovi dávali naději, jelikož jejich Jigsaw se mi líbil, ale tohle bylo opravdu hodně špatný. Herecky sice solidní. Helen Mirren i Jason Clarke jsou pro žánr horor nadprůměrní herci a vizuálně to taktéž není vyloženě marné, ovšem tak působivý barák natočit tak nezajímavě a hlavně bez atmosféry to je opravdu hanba. Film postrádá absolutní atmosféru, ani jedna lekačka není funkční ( Pokud máte něco nakoukáno ovšem) dokonce i teenagerky za mnou zívaly a to je už, co říct. Kdyby se podobné látky ujmul Wan máme zde další potenciální Insidious, takhle zde máme zbytečnost roku, která je spíš nudná než děsivá a po dlouhé době lituji za kino i ty prachy. 40% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ne, takhle opravdu ne. Takhle se strašilo dávno před Wanem, ten přišel a učinil tomu ráznou přítrž a od té doby se jelo podle jeho pravidel. Tedy pokud chtěl být horor aspoň trošku strašidlený. Smůla Winchesteru spočívá v tom, že se vrací k těm starým ne moc strašidelným metodám. Není to úplná zívačka, ale po solidní první polovině se film bohužel nasměroval úplně špatně a nepodává zrovna přesvědčivou výpověď o tom že sídlo Winchesterů je nejstrašidelnějším domem v Severní Americe. 35% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

S tak výborného námetu, nakoniec zišla neuveriteľne priemerná ducharina, s nesmierne nevýrazným záverom. Keď tu dám dve “jagavé”, zas budem za “zlého”, no ako čo iné si “Winchester” zaslúži, keď za 99 minút, nedokáže nastoliť ani ako takú pochmúrnu atmosféru. Nebyť klasicky využívaných prvkov, ako šmáranie človekom o stenu či nábytok, nebolo by čo k vzhliadnutiu. Originalita žiadna, silných momentov minimum, lakačky bez nápadu. Za mňa sklamanie jak hrom, a to sa k nepresvedčivým hereckým výkonom radšej nebudem ani vyjadrovať. By ma zaujímalo, koho potomok je ten hrdzavý Emil z Lönneberge, ktorý by sa viac hodil do reklamy na šampón na lupiny, než do hororu. Tu prvú scénu v úvode, keď zdvíha prst smerom k schodisku, “ide si po nás!”, by po emocionálnej stránke, lepšie zahral aj “I.T.” ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Olympie/// Obsazení 6/10 Děj 3/10 Atmosféra 6/10 Prostředí 5/10/// PLUS: Helen Mirren opět dokazuje, že se nebojí žánrovek, snaží se a to musím ocenit, zvuky nejsou špatné, lekačky jsou vesměs účinné a často používané, Jason Clarke má dobře napsanou i zahranou postavu MÍNUS: podle mě špatná kamera, rozhodně mě nevtáhla do děje, asi je obtížnější se pohybovat především v uzavřeném prostoru, ale stejně se dalo poměrně členité prostředí zobrazit lépe, největší problém jsem však měl s tím, že mě film nudil, příběh mě moc nezaujal a samotný vývoj neoplývá mnoha zvraty a hlavní záporák mi přijde tak trochu vycucanej z prstu./// Shrnutí: Není ani takovým tajemstvím, že duchařiny jako žánr patří u mě až na samotný konec oblíbenosti, přesto se jim snažím dát šanci alespoň na plátně, tentokrát ale ani kino nepomohlo./// Celkem 45%/// ()

Galerie (42)

Zajímavosti (23)

  • Zemetrasenie v roku 1906 sa odohralo skoro ráno, okolo 5. hodiny ráno, nie o polnoci. Horné tri poschodia domu sa zrútili a viaceré miestnosti boli v tom čase natrvalo zatvorené, pretože neboli bezpečné. (Arsenal83)
  • Skutočná Marion Marriott (Sarah Snook) sa volala Daisy, nemala syna (hoci si po roku 1906 adoptovala dcéru) a pred rokom 1906 odišla od Sarah Winchesterovej (Helen Mirren), aby sa vydala do rodiny Marriottovcov. Jej manžel nezahynul tragicky. (Arsenal83)
  • Prvou spoločnosťou Olivera Winchestera bola Winchester & Company, spoločnosť vyrábajúca pánske košele, ktorú vlastnil so svojím bratom-dvojčaťom Samuelom. Zbraňami sa začali zaoberať od 60. rokov 19. storočia, keď investovali do Volcanic Repeating Arms Company, ktorá vyrábala revolver navrhnutý Horace Smithom a Danielom Wessonom. Keď spoločnosť skrachovala, kúpili ju a splatili jej dlh vo výške 57 000 dolárov. (Arsenal83)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama