Reklama

Reklama

Winchester: Sídlo démonů

  • USA Winchester (více)
Trailer 1

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (249)

Makky 

všechny recenze uživatele

Winchester je tak trocha prúser berúc do úvahy potenciál. Filmu i látky samotnej. Afmostéra je zachytená v prvej polovici veľmi dobre, samotný creepy domček, herci a neodhalené nebezpečenstvo držali opraty pevne v rukách. Postupom času sa však celá skladačka rozsypala, režisérske duo by sa evidentne malo strániť tohto žánru. Sympaťák Clarke a 3 výborné lakačky sú ozdobou tohto priemerného hororu, ktorý mal jednoznačne na viac. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na filmu je jeho nápad, který bohužel Spierigovi pojednali bez čehokoli nadstandardního. Kolekce lekaček bez řádného build-upu napětí, tempo ke konci trochu ubíjející a finále spíš uhozené než děsivé... Helen Mirren se snaží udržet důstojnost, takže je tuhá jak prkno, Jason Clarke si jako jediný svého "racionálního laudánistu" dává s grácií. Celkově neurazí, ale těch 99 minut nenabídne nic, co by člověka budilo ze sna. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Průměrný hororový kousek s kvalitní atmosférou, ale neoriginálním příběhem. Nicméně nemám zde pocit, že by celek působil podprůměrně či žánrově nekonzistentně. V podstatě mi dal přesně to co jsem chtěl. Duchařinu v prostorách jednoho skutečného domu, ke kterému zde vylíčená mytologie padne jako poklice na hrnec. Herci jsou vybraní důkladně a rozhodně nehrají žádný podprůměr. Vše tak je zde minimálně průměrné a ač lekačky a hororové scény již jsou z celé řady jiných filmů okoukané, rozhodně nemohu říci, že bych se na to celé nepodíval znovu. Pro mě příjemně strávený hororový čas. 65% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $25,091,816Tržby Celosvetovo $44,019,588Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,759,277Tržby za predaj DVD v USA $2,359,861║ Tak nádejná režisérska dvojica pekne zaspala a točí už len prach biednu rutinu. A to ešte tam mali dosť schopných hercov, ktorý tam nemajú absolútne čo hrať a ešte to je aj inšpirované podľa skutočných udalostí, no tak potom je v amerike viac duchov než obyvateľov. /35%/ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak je toto natočené naozaj na faktoch a skutočných udalostiach, tak si len prajem, aby sa aj ostatným spoločnostiam a inštitúciám a ich zlosynom vo vedení, ktorí zhatili nejeden ľudský život či už po stránke fyzickej, psychickej, alebo materiálnej zjavili ich obete podobne krutým spôsobom a nechali ich kajať sa. Nechcem byť pomstychtivý, chcem byť iba spravodlivý. Snímok ako taký, sám o sebe nieje nijakým plnohodnotným zástupcom žánru a obsahuje toľko jupm-scareov, že to už občas príde trápne. Takže niečo, čo robí horor hororom, tu v podstate nefunguje. A to je chyba väčšia, ako veľká. Ale aspoň to, že sa tu nepreháňajú tínejdžri s IQ pod úrovňou mloka, s výbavou najnovších mobilných technológií, tomu dáva punc priemernej kvality. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (23)

  • Propagačný plagát k filmu, kde Helen Mirren sedí vo voze v smútočnom oblečení, odzrkadľuje známu fotografiu slávnej Sarah Winchesterovej na panstve, ktorá sa dá vidieť v jej sídle v San Jose v Kalifornii. (Msscastillo)
  • Dr. Eric Price (Jason Clarke) tvrdí, že má dlh 300 dolárov a za jeho prácu mu je ponúknutých 600. Na súčasné peniaze v roku 2023 ide o sumy cca 8000 a 16 000 dolárov. (Arsenal83)
  • Citáty na oknách z farebného skla zobrazené na začiatku, „Široko rozopnite tabuľky ich myšlienok“ a „Tie isté myšlienky osídlené sú týmto malým svetom“, sú shakespearovské citáty a dokonca nie sú z tej istej hry, prvý je z "Macbeth" a druhý z "Richard II". Doteraz sa nevie, prečo si ich Sarah Winchester (Helen Mirren) vybrala. (Arsenal83)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama