Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (171)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

A máme tu další kopírku amerického/australského pořadu, tentokráte Survivora. Byl jsem zvědavý, jak se toho český štáb zhostí, samozřejmě kvalitativně to na svého "otce" v žádném případě nemá. Čeští Robinsoni josu celkem nesympatičtí a korunku tomu nasazuje naprosto necharismatický a neznámý moderátor. Jako když opravdu nebudu mít do čeho píchnout, tak asi nějaký díl zkouknu, nicméně pro fandy této série to musí být opravdu utrpení. ()

Radim1. 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery!!! Tak v první řadě bych pochválil Novu, že to takhle zpracovala, na začátku jsem byl mega kritický, ale časem se z toho vyklubala zajímavá řada a i ten cast se ukázal celkem dobrý. Co mi naopak hodně vadilo bylo to, že epizod bylo mega moc a často byly monotonní a člověk si z nich nic neodnesl, když v epizodě máte pouze soutěž o odměnu, tak to fakt není to, co chcete vidět večer v televizi = nuda. Ovšem dobré bylo, že divák mohl každého soutěžícího více poznat, i ty kteří vypadli hned na začátku. Ovšem často ty díly byly takové, že soutěžící leželi a nic se nedělo, já chápu, že to na ostrově mnohdy musela být nuda, ale dávat téhle nudy tolik do tv.. no to mi nepřijde moc dobré. Jako další chybu vidím to, že v některých ukázkách na další díl byl obrovský spoiler, když v jedné z ukázek bylo zobrazeno, že Marek vyhrál imunitu... však tím pádem diváci tu výzvu o imunitu mohli další díl klidně přeskočit a udělat si během ní například dobré jídlo. To že během této řady bylo mnoho zvratů bylo asi zapříčiněno, že to nemělo pocházet z Kdo přežije, ale z Robinsonova ostrova (jakási evropská verze), takže to mě hodně překvapovalo, někdy až nefér praktiky, ale hold je to součást hry, tak se to tak musí brát. Jinak mě zarazily 2 věci: 1. proč se Petra po několika dní v nemocnici mohla vrátit, však to je nefér a nesmysl přece, co si budeme povídat. 2. absolutně nechápaví soutěžící, nejenom ze začátku, kde byli největší amatéři, kteří o soutěži věděli asi jenom to, že to je v televizi, ale to že ve finálové 4ce nechali jít do finále Marka, který byl finálovou výzvu o imunitu neměl šanci vyhrát, jelikož nemohl zvednout pořádně ruku, jako jo, třeba by uspěl, ale myslím, že s tím zraněním by měl minimální šance... no a oni ho tam pošlou, ještě věděli, že byl zvolen nejdůvěryhodnějším členem kmene, vyhrál nejvíce výzev o imunitu a asi i věděli, že tu hru fakt zbožňuje, tudíž o ní něco logicky musí vědět. Jako je pravda, že kdyby byl ve finále David, tak dostane asi více hlasů, protože se prezentoval jako takový typický Robinson, takže tam asi neměli moc na výběr. Jenom mě zaskočilo, že v posledních dílech to měl Marek herně až moc usnadněné, jako já mu fandil a věřil jsem, že vyhraje, jenom mi to přišlo, že ke konci už jenom proplouval. Divím se, že se ho nezbavili no. Jinak musím říct ještě jednou, jsem fakt mile překvapen, jenom je pravda, že prozatím US verzi se to nemůže rovnat, ale třeba další řada bude ještě lepší, přeci jenom to je začátek, ale velmi, vážně velmi slibný začátek. ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Daniel Defoe by žasl, v jakém kontextu je dnes užívána jeho románová postava. Když tenkrát pracně inkoustem psal řádky své opěvované bichle, netušil, že o pár století později se budou ženy holit na intimních partiích a z mužů budou metrosexuální buzny. A všichni se jednou sejdou na jakémsi "neobydleném" ostrově, ne nepodobném ze slavného románu, na němž dobrovolně podstoupí obřízku, anální sex a dříve zakázané hrátky s dildem. A do toho jim bude (se)kundovat moderátor Robertek. Prostě se budou mít jako v ráji. Proč "jako" v ráji?! To je ráj! Partička je to vskutku oplzlá. Hned první vjem je vskutku tristní. Když vidíte, jak se pochybné a slizké existence na malebném ostrově snaží svědomitě plnit každý zadaný úkol, máte možnost se s nimi vyblbnout. Vítány jsou profese intelektuálně založený obráběč kovů, pomocný skladník s hobby knihomola v pauzách na oběd, ambiciozní popelář, ctižádostivý metař, soutěživý zkrachovalý podnikatel bez dluhů, hravá a neráčkující striptérka se smyslem pro fair play. Ti všichni vytvoří perfektní nezdolnou a soudržnou partu, která bude poctivě bojovat o sledovanost. Neříkejte mně, že vás neskutečně nápadité a geniálně sestříhané upoutávky na tuhle debility show nezviklaly k tomu stát se jejich Pátkem a nejméně jednou týdně sledovat jejich obrovské úsilí nezdechnout na liduprázdném ostrově. Za lístek do exotického ráje nedáte ani korunu, platí to Nova. Vy jen zaplatíte odumřelými mozkovými buňkami, kterých bude podstatně víc, než písmen v tlusté knížce pana spisovatele Defoa. 0/10 ()

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Vyumělkovaná a vykonstruovaná rádoby hra o přežití. Od začátku se tam tahaj intriky, neustálý rozhovory před kamerou a špatný, respektive nezáživný, moderátor lesk soutěži nepřidává. Ondru beru při komentování MMA zápasů, v Oktagonu už mě trošku pan "rád ukazuju svoji buchtu Langmannovou a peníze" sral víc a tady mě sere totálně. Soutěž zaspala dobu a ten pokus hrát si na americkou verzi je celkem k smíchu, oproti kolegům za velkou louží neumějí tenhle výtvor prodat, navíc českej divák je taky jinej než americkej. Mohlo aspoň dojít ke změně konceptu nebo to trošku přiostřit, takhle tomu chybí náboj. Možná se ještě podívám na jeden dva díly, ale spíš jen když to chytnu náhodou. Scéna, kdy se jedna pinda rozbrečela na pláži a přišel uplně cizí frajer ji před kameru utěšovat, mě fakt donutila přemýšlet, jestli má smysl dále koukat na Robinsonův ostrov aka žádná hra o přežití, ale spíš továrna na příběhy, emoce, intriky ... nemá. 35% ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Z těch prvních dvou dílů můžu s ledovým klidem říct, že to mají sestříhané líp jako CBS Survivor v posledních několika sériích (tedy nemyslím doslova střih jako spíš výběr natočeného materiálu). Ten koncept rozdělení "jedné kmenovky" do dvou dílů není vůbec špatný- dívák má větší "interakci" se soutěžícími. Naopak u amerického originálu poslední dobou vidím akorát slow-mo záběry hybajících se ještěrek a krom toho vidím jen soutěže, ale již určených týmů (už nám ani neukazjí jak se navzájem vybírají). Jediné co zde je průměrné či podprůměrné je český "Jeff" a úroveň některých soutěžících. Na druhou stranu v americkém Survivorovi od CBS se to nějakými extra inteligentními osobami poslední řady taky nějak extra zvlášt nehemží. Jak se to vyvine uvidíme s odstupem času, ale zatím s tím nemám až tak velký problém a ač bych nikdy nevěřil že tohle někdy řeknu, tak tenhle český pseudo Survivor v některých aspektech převyšuje ten originál (zatím). PS: Klasické davové "odpadování" mě tu na čsfd už ani nepřekvapuje. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Robinsonův ostrov je v pořadí druhou českou verzí veleúspěšné show Kdo přežije (od r. 2000). Poprvé se soutěž objevila na obrazovkách Tv Prima pod názvem Trosečník (od r. 2006). Primácká verze u diváků propadla, kvůli čemuž vznikla jen jedna série. (DexMASTER094)
  • Natáčelo se po vzoru jedné z amerických verzí na Filipínském ostrově Caramoan. Hry se účastní celkem 18 soutěžících. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama