Reklama

Reklama

Láska kvete v každém věku a umí pěkně zatočit s našimi plány a životy. Americká romantická komedie oceněná třemi Oscary. Obchodník v nejlepších letech, Johnny Cammareri zcela nečekaně nabídne v restauraci sňatek ovdovělé účetní Loretě Castoriniové. Ta zcela zaskočena jeho nabídku přijímá. Tato výchozí situace rozehrává příběh, v němž se vše točí kolem lásky, milostných tužeb, záletů a partnerské věrnosti v jedné italskoamerické rodině. Vše jakoby ovlivňoval všemocný měsíc blížící se k svému úplňku, nečekanou důležitost v životě Lorety přitom pozvolna získává mladší bratr Johnnyho, pekař Ronny Cammareri... Půvabná romantická komedie, kterou natočil významný hollywoodský režisér Norman Jewison (Šumař na střeše, Jesus Christ Superstar, ...A spravedlnost pro všechny), je vystavěna na dokonalém scénáři a výborných hereckých výkonech Olympie Dukakisové, Nicolase Cage a půvabné Cher. Film byl nominován v šesti kategoriích na Oscara a tři ceny získal (Cher za nejlepší hlavní ženskou roli, Olympie Dukakisová za nejlepší vedlejší ženskou roli a John Patrick Shanley za původní scénář). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (147)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Jako slepej k houslím jsem dnes došel k této romantické komedii a nestačil se divit. Výborná věc, mělo to italský teatrální šmrnc, Cher a Nicolas úžasní, fakt skvělá oddechovka. Tady bylo vše, vtip, vášeň i nějaké to moudro a já si uvědomil, že už jsem dorostl do věku, kdy bych měl ten tolikrát ve filmech opakovanej trik s operou, kdy dámská srdce jihnou, dojímají se a rozkládají na atomy vyzkoušet v reálu :-)) ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Nádherná romanťárna, ze které čiší hřejivá rodinná atmosféra se vším, co k ní patří .. nechybí trocha hořkosti a zklamání, ale na druhou stranu také porozumění a odpuštění .. a to vše navíc okořeněné dávkou italského temperamentu. V každé roli, větší či menší, je přesně ten pravý herec a všichni působí, jako by spolu opravdu léta žili, nebo se léta nenáviděli .. prostě jim to všechno věřím. Dialogy jsou celkově brilantně napsané, ale některé by se daly rovnou tesat do kamene a třeba jen kvůli nim bych se na MOONSTRUCK mohl dívat pořád. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Já tento slavný romantický film viděla prvně až včera a výtečně jsem se bavila. Jednak Cher byla podmanivě okouzlující, v pasážích bez "jejího" make-upu, který ji zbytečně přidává na tvrdosti, je to milá, křehká, šarmantní a nevšedně sympatická osůbka, vlastně až díky tohoto snímku jsem si vygůglila, co za exotickou krev jí koluje v žilách, je po rodičích Arménka. Je možné, že mě tato info celý život míjela? Ano. Vynikající scénář, tam nebylo slabého místa, abeceda romantické komedie se skvělými herci, Olympia Dukakis úžasná, Nicolas Cage s dřevěnou rukou parádní nápadník, veselé, pravdivé, milé. Moc pěkné! Klobouček. Věkový rozdíl, tedy o rovných 18 let mladší Cage by mě při projekci nenapadl, ale přiznávám, vrtalo mi hlavou, kolik to nakonec vypálí. ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Absolutně typický a příznačný film, který si pustím kolem půlnoci na jedničce, abych vyplnil jednu z tisíce reklam TV Hovna, a už zůstanu. Vaječný likér do ruky, křeslo pod nohy a v režimu spánku si počochním klidný večer. Občas je pod svícnem tma - ne všechno zlato se musí třpytit. Čas od času je třeba se nenechat opít rohlíkem a zkusit své štěstí skokem do neznáma. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Zpočátku trochu nudná romantická komedie o italoamerické rodině ve finále pěkně vygradovala vyřešením nevěr protagonistů příběhu. Jistě, Cher to slušelo a hrála dobře, ale pro mne to byl především Nicolas Cage, který vložil do své postavy plno emocí v jedné z jeho životních rolí cholerického zamilovaného bezprstého pekaře. O žádný legrační příběh však nejde, spíše o zamyšlení ze života na téma láska a manželství. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=zIcIyLr92YM ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Cher chtěla, aby hlavní mužskou roli hrál tehdy 23letý Nicolas Cage, protože ji zaujal ve filmu Peggy Sue se vdává (1986). Po natáčení ale prohlásila, že si nebyli vzájemně tak sympatičtí, jak očekávala. (Edgerton)
  • V úvodních záběrech je pohled na plakát lákající diváka na operu "La Bohéme", mezi tvůrci této opery si lze přečíst několik zajímavých jmen. Jedním z nich je Theoni V. Aldredge, což je výtvarná kostymérka filmu Pod vlivem úplňku (1987). (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama