Reklama

Reklama

Láska kvete v každém věku a umí pěkně zatočit s našimi plány a životy. Americká romantická komedie oceněná třemi Oscary. Obchodník v nejlepších letech, Johnny Cammareri zcela nečekaně nabídne v restauraci sňatek ovdovělé účetní Loretě Castoriniové. Ta zcela zaskočena jeho nabídku přijímá. Tato výchozí situace rozehrává příběh, v němž se vše točí kolem lásky, milostných tužeb, záletů a partnerské věrnosti v jedné italskoamerické rodině. Vše jakoby ovlivňoval všemocný měsíc blížící se k svému úplňku, nečekanou důležitost v životě Lorety přitom pozvolna získává mladší bratr Johnnyho, pekař Ronny Cammareri... Půvabná romantická komedie, kterou natočil významný hollywoodský režisér Norman Jewison (Šumař na střeše, Jesus Christ Superstar, ...A spravedlnost pro všechny), je vystavěna na dokonalém scénáři a výborných hereckých výkonech Olympie Dukakisové, Nicolase Cage a půvabné Cher. Film byl nominován v šesti kategoriích na Oscara a tři ceny získal (Cher za nejlepší hlavní ženskou roli, Olympie Dukakisová za nejlepší vedlejší ženskou roli a John Patrick Shanley za původní scénář). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (147)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nesnáším současnou Cher! Plastická zrůdička, které už nezbyvá nic jiného, než po vzoru Michaela Jacksona brát role ve kterých si sama ze sebe bude dělat srandu! Zatímco Jackson hraje ufouna v MiB II a Scary movie 4 bez použití jakokoli masky a Cher například v Bratři jak se patří hraje sama sebe jako namyšlenou po zašlé slávě toužící mrchu. Těžko říct, kdo je na tom hůř! Pravděpodobně Vondráčková! Jenže než se z Cher stala taková karikatura, byla to skutečná talentovaná hvězda! Úžasná zpěvačka, která spolu se Sonym nazpívala jeden z nejkrásnějších songů všech dob I got you babe a poté také skvělá herečka! Přes vedlejší roli v Silkwoodové po členku tri Čarodejnic z Eastwicku až po hlavní roli v komediálním dramatu Pod vlivem úplňku, za kterou si odnesla Oskara za hlavní roli! Film je to skvělý, začíná poměrně vážně, ke konci je to už nefalšovaná komedie! Svérázná italská rodina v Americe a (ne)šťastné páry a jejich milenci! Film má otmosféru takových rodinných komediálních dramat jako Domů na svátky, Zatímco jsi spal, Moje tlustá řecká svatba... A jako tyto se i dá hodnotit. Příjemný, zábavný dojemný, vtipný, ale rozhodně žádná rána do hlavy! Film skočí a tím na něj přestanete myslet. Rádi se na něj podíváte znova, ale jen pokud zrovna poběží v televizi. Výkon Cher je ve své roli výborná, Oskara si no.. zasloužila? Vzhledem k nominaci Meryl Streep za Jako nepoddajný plevel asi ne! Ale nemůže Meryl ty Oskary dostávat furt, ne? Cage byl výborný - taky už v současnosti trošku senilní! Film je pěkný, ničím výjimečný! 7/10 ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Náhodní čitatelia mojich komentárov si možno všimli, že som neskrývane prieberčivý divák romantických filmov. Dokonca som v novej ČSFD zistil, že romantické filmy dominujú aj v žánre filmov, ktoré som videl. Takže tento trojoscarový zázrak to od začiatku nemal u mňa jednoduché. Videl som ho pred jedenástimi rokmi a pamätal si, že tam hrá Cher. To nie je veľa. Dnes som zistil, že tam hrá aj môj neobľúbený Nicholas a že sa dej odohráva v talianskej komunite. Vedel som že sú to také priťažujúce podmienky, že ani obeť rekonštrukčnej chirurgie so závideniahodnou hrivou to nezachráni. Ale dopozeral som to bez najmenšieho zaujatia a ponechal pôvodné hodnotenie. Nič viac pre ten film urobiť nemôžem. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Njn, to bylo úplně jasné hned od začátku. Nicolas Cage se mi k ní prostě hodil mnohem víc než ten usedlý pán. Hezky mu ta role sedla. Vlastně nebyla ani nijak náročná. Hlavní dvojice, Cher a Cage, jsou sympaťáci. Stejně tak bylo sympatické a milé italsko-americké prostředí, kde se tenhle příběh odehrává. Samozřejmě jde o jednoduchý příběh bez kličkované a obezliček. Měsíc v úplňku asi opravdu dělá s lidmi divy. Je na něm něco moc zvláštního a čarovného. Mám tenhle film ráda. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Film to byl zajímavý, o tom nemůže být sebemenšího sporu, ale přece jen od filmu, který získal tři hlavní Oscary v kategoriích, které jsou důležité pro celkové vnímání filmu, jsem čekal trochu více, než se mi dostalo. Nevím, co mi nedovoluje označit ten film za bezchybný a perfektní, možná to je docela roztahaný děj, možná to je určitá monotónnost, do které se film zhruba ve své polovině dostal, možná to je něco úplně jiného. Ale fakt je ten, že tohle nemohu označit za jednu z nejlepších romantických komedií, které jsem kdy viděl. Je to jen solidně natočená a dobře zahraná romantická komedie, která sice dokáže zaujmout, ale právě ve své polovině je jednoznačně nejslabší a chvílemi dokonce nudí. Je možné, že to leckdo vidí jinak, já to však vidím takto, a třeba oproti komedii "Baby Boom" ze stejného roku a od stejného studia v mých očích dost zaostává. Musím však uznat, že Cher byla ve své roli docela příjemná, ale nepřevedla podle mne nic natolik mimořádného, abych byl přesvědčen, že zlatou sošku dostala zaslouženě. Spíše si myslím, že místo ní si měl sošku odnést Nicolas Cage, který je zde velice elegantní a sympatický a který mne v tomto filmu velice příjemně překvapil. Bohužel však nebyl ani nominován. O Oscarovi za scénář mám také trochu pochyby, ale asi byl udělen správně. A Oscar pro Olympii Dudakis je zcela zasloužený, ta tam opravdu přečnívala svým výkonem skoro všechny herecké kolegy. Takže celkově film vnímám kladně, ale zároveň mi přijde tak trochu přeceňovaný. Já mu uděluji čtyři hvězdičky. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Zpočátku trochu nudná romantická komedie o italoamerické rodině ve finále pěkně vygradovala vyřešením nevěr protagonistů příběhu. Jistě, Cher to slušelo a hrála dobře, ale pro mne to byl především Nicolas Cage, který vložil do své postavy plno emocí v jedné z jeho životních rolí cholerického zamilovaného bezprstého pekaře. O žádný legrační příběh však nejde, spíše o zamyšlení ze života na téma láska a manželství. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=zIcIyLr92YM ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Cher chtěla, aby hlavní mužskou roli hrál tehdy 23letý Nicolas Cage, protože ji zaujal ve filmu Peggy Sue se vdává (1986). Po natáčení ale prohlásila, že si nebyli vzájemně tak sympatičtí, jak očekávala. (Edgerton)
  • Pracovní název filmu byl The Bride and the Wolf. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama