Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nekonvenční love story dvou odlišně zmrzačených lidí: stárnoucího finančního ředitele jatek, jemuž tělesný handicap brání v navázání bližšího vztahu a mladé uzavřené kvalitářky masa s dokonalou pamětí, ale nepřekonatelnou fobií z tělesného kontaktu i potenciálního citového vzplanutí. Oba hrdinové, postupně ohromováni zjištěním, že sdílejí totožné sny (v nichž jsou laní a jelenem uprostřed zasněženého lesa), se je následně pokoušejí společně naplnit. Lehce excentrická, taktilní i odtažitá romance s prvky všednodenního dramatu a černé komedie sugestivně tematizuje dualitu bdělosti a snění, zvířeckosti a humanity, duše a těla. (Film Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (160)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Je to prakticky o tom,že ten svůj stín si musí překročit každý sám.A za povšimnutí stojí že tvůrci natolik trvali na detailu ,že mimo jiných,i oba hlavní aktéři měli rysy těch zvířat do kerých se ve snech převtělovali.Ona velké ,vyděšené oči stále ve střehu a on s tím chlupatým obličejem...jen mu chyběly parohy já jsem si to mimoděk představila a byla jsem ohromená.I celkové povahově byl v kolektivu dominantní... film pro mě byl příjemný zážitek a kvituju še se na něj můžu podívat ještě jednou ()

hEmy_ odpad!

všechny recenze uživatele

Nuže, asi už jsem z anime natolik zdegenerovaný, že mi tato "romantika" připadala minimálně zvláštní. Celá ta zamilovanost je postavena pouze na fantaskní myšlence, že dva lidi sdílejí stejný sen. Podobný stavební kámen romantického příběhu bych actually očekával spíš v anime. ^^ Chemie mezi postavami nulová (ještě aby ne, když má jedna z nich těžkou poruchu autistického spektra a druhá je dead inside děda s chromou rukou) a že by film nabízel i něco jiného se bohužel říct nedá. Extrémně slabé. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Malý velký film, malá velká sranda. Velmi zvláštní smysl pro humor Ildikó Enyedi mi úžasně sednul - komedie mi z toho vystupovala do popředí nejvýrazněji. Zároveň jsem to ale vnímal jako drama, krimi, zčásti i jako romantický film a ten prapodivný mix mě do sebe postupně vcucnul a výrazně okouzlil. Originální, působivé, výjimečné... ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je len obyčajným romantickým príbehom, ale jedinečným spojením poézie a realizmu. Výkon hlavnej herečky, ktorú stvárnila Alexandra Borbély, je absolútne ohromujúci. Jej postava Mária je uzavretá a komplexná, a Alexandra Borbély ju stvárňuje so striedmou, no veľmi dojemnou interpretáciou. Jej schopnosť vyjadriť emócie a komunikovať s divákmi aj bez slov je úchvatná. Mária je postavou, ktorú nie je ľahké pochopiť, no Borbély jej dáva hĺbku a ľudskosť. Príbeh filmu sa odohráva v mäsiarni a sleduje vzťah Márie a Endreho, ktorý je nadriadeným v podniku. Ich vzťah začne nabrať na význame, keď sa ukáže, že majú spoločný sen, v ktorom sa nachádzajú v podobe zvierat.. Tento motív snov preniká celým filmom a dodáva mu ďalší rozmer. Film sa dotýka témy samoty a izolácie, ale tiež odkrýva potrebu ľudí po spojení a láske. Ildikó Enyedi vytvorila film, ktorý je vizuálne krásny a poháňaný silnými výkonmi hercov. Je to príbeh, ktorý vás nesie do sveta, kde sny a skutočnosť sa pretínajú, a kde sa nachádza krása v ľudskej zraniteľnosti. 8/10 ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Film Ildikó Enyedi presne zodpovedá svojmu názvu - je o krehkosti, zraniteľnosti, potrebe. Jednoducho - o tele a duši. Už som viackrát spomínala, že takýchto citlivých príbehov pribúda. To však Testről és lélekről neuberá na jedinečnosti. Miestami som sa za oboch hrdinov cítila trápne - za ich strnulosť, hanblivosť .. Viackrát ma tí dvaja rozosmiali. No vo výsledku som im hlavne úzkostlivo držala palce ... aby sa ich nádherné sny stali ich realitou. Možno majú Maďari krivé nohy, hnusné malinké kone ... ale s emóciami to sakra vedia, tak sa na to pripravte. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (14)

  • Obaja protagonisti sa vždy oslovia pomocou formálnejšiej druhej osoby maďarčiny. V čase, kedy sa príbeh odohráva, sa táto forma reči už pomerne zriedkavo používa medzi kolegami; môže signalizovať zároveň úctu aj odstup. (Pat.Ko)
  • Géza Morcsányi, hrajúci postavu menom Endre, nie je tak celkom hercom. Jedná sa o jedného z popredných a najdôležitejších vydavateľov literatúry v Maďarsku. (Hnacik)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. února 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Související novinky

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

12.04.2018

Zpráva všem, kdo mají rádi český a slovenský film! V Plzni koncem dubna proběhne už 31. ročník filmového festivalu Finále Plzeň, který nabídne to nejlepší z česko-slovenské filmové, televizní i… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

Reklama

Reklama