Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (588)

Kundil 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem si tento snímek na doporučení svých kamarádů chtěl půjčit v půjčovně ale bohužel ho na dvd nikde nevedli a VHS už moje TV nepodporuje, takže jsem musel čekat až do včerejška, kdy jsme to viděli u kamaráda na bytě... Musím říct, že jsem od toho čekal hodně ale tolik opravdu ne... Na začátku nemáte vůbec páru, jak a kam se film bude ubírat. Člevěk je při jeho sledování svědkem neustálých zvratů a lámání příběhu a drží ho to u obrazovky i kdyby mu měl prasknout močák nebo vedle něj hořelo... Ve filmu tvůrci použili neskutečně mnoho detailů, který flm dělá ještě více výjmečným... Hodně jsem se pobavil, hodně jsem u toho přemýšlel a dokonce jsem se párkrát přistihl s pusou otevřenou dokořán... Myslím si, že se autorům podařilo udělat unikátní dílko a nekopírovat nebo spíš nepokračovat v nějakám přímém žánru. Jako když třeba vyjde nějaký nový akční film, tak člověk už tak nějak dopředu ví nebo aspoň tuší, co může od akčního filmu čekat a navíc má srovnání s ostatními filmy z tohoto žánru. Stejně tak je tomu třeba s hororem, komedií, atd... Tohle je opravdu něco jiného, nového a unikátního, co přesně nepokrývá žádný žánr a tvůrci opravdu vytvořili něco u mě nevídaného a neohraného, na co se stojí podívat... Hodně obdivuju Johna Malkoviche, jak dokázal ve svých 46ti letech zahrát scénu, kdy je ovládán a jedná se úplně stejnou scénu s loutkama, která byla v první polovině filmu... Asi nemá cenu psát o tomhle dílku více slov, protože bych určitě opakoval to, co bylo řečeno. Každopádně za mě plnej počet bodů a kdyby byla šestka, tak jí bez rozmýšlení dám... P.S: Když se na tenhle film budete koukat, tak v okamžiku, kdy Malkovich přichází do 7 1/2 patra, tak se zamyslete, jakej musel mít asi Hiroši luxusní zážitek :D ()

Monyfik 

všechny recenze uživatele

Zajímavé zpracování filmu. Určitě většina z nás, by se někdy chtěla dostat do kůže někoho jiného a prožít pocit lidskosti z jiné strany. ()

diogenés 

všechny recenze uživatele

Osbourne Cox?....po shlédnutí Po přečtení spalte...jsem Malkoviche dostal do hlubšího podvědomí...a to jsem ovšem panečku ještě nebyl v jeho portálu...k čemu žít svůj život? sedm a půlté patro nás volá.. ()

RozaMadMax 

všechny recenze uživatele

Sice opravdu originální dílko, ale mě tenhle film vůbec nechytnul. Možná to bylo, že jsem byl unavenějí, ale opravdu krom nápadu mě to vůbec nic neřeklo. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Mám rád všelijaké podivnosti a nevšednosti, mezi které jistě patří i tento snímek. Bohužel tento se mi vryje do paměti jako neskutečná (promiňte) hovadina. Po pár minutách filmu mi bylo jasné, že se jedná o něco praštěného, snažil jsem se i bavit, což se mi dokonce chvíli dařilo, ale jak čas postupoval, film přecházel do stále větší břečky a nesmyslnosti, humor se vytrácel, zůstala jen ta bláznivá nápaditost. To ale nestačilo. Váhal jsem při hodnocení něco mezi odpadem až třemi *, nakonec hodnotím 20%. A nikdy už to vidět nemusím a ani nechci. V poslední době největší zhůvěřilost. ()

MariusDee 

všechny recenze uživatele

Kaufman se pravděpodobně hodně vyřádil, když vytvářel tenhle úlet. Oceňuji, podle mne, originální a dosti ulítlou hlavní myšlenku. Bavily mě také absurdity v podobě nízkého stropu, trapáckých dialogů atd. Na druhou stranu byl děj místy trochu rozvláčný, nekteré dialogy zbytečné. No a pak si myslím, stejně jako Craig Schwarz, že skutečnost, že se můžeš dostat do hlavy jiného člověka, otevírá řadu metafyzických témat a vyvolává řadu etických a společenských otázek. Bohužel tento potenciál nebyl ve filmu příliš využit a tak je snímek V kůži Johna Malkoviche jen takovou vtipnou úchylárnou. ()

Agent008 

všechny recenze uživatele

Žánrově jistě zajímavý a originální sníměk - je v něm, ale plno ALE. Při celkovém zhodnocení celkového dojmu a bezpočtu trapných a prázdných scén se posouvá celková úrověň na nejvíc 2*. Bohužel - mým oblíbeným filměm se nestal a určitě nestane. ()

9alena9 

všechny recenze uživatele

Na začiatku veľmi dojímavé ,ako herec vyjadroval svoje pocity ,,loutkami",behal mi mráz po chrbte. Potom sa to ale zvrtlo a uberalo smerom ktorý som nečakala ,scenár akoby vymyslel nejaký 8 ročný chlapec čo má bujnú fantáziu ,postupom sa to ale zlepšilo ,možno aj tým ,že sa to zamotávalo a človek musel začať premýšlať.Jedno viem ale iste ,keby to nebolo o Malkovichovi s Malkovichom tak je to blázinec bez nejakého väčšieho zážitku. ()

Andy.222 

všechny recenze uživatele

Nejdepresivnější film, který jsem kdy v životě viděl. Shlédl jsem ho jednou a vždycky když si i jen vzpomenu na závěr, klesá moje nálada minimálně o tři stupně dolů. Film, který tohle dokáže musí být nečím výjimečný... ()

novotny.petr 

všechny recenze uživatele

Jestli dokáže někdo vymyslet neskutečně originální scénář, tak je to scénárista Charlie Kaufmann!!! Sice pro mě V kůži Johna Malkoviche není tak parádní film jako Věčný svit neposkvrněné mysli, ale scénář sám osobě by si 5 hvězdiček zasloužil... takto stejně dobré 4 ()

XTrader 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý a neuvěřitelně originální film, ale zpracování mne extra nezaujalo, určitě by se z toho dalo dostat víc. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Velmi zajimavě zpracovaný příběh, který ze začátku působí dosti strnule až skoro nudně. Každopádně po určitém objevu se příběh začíná roztáčet a poté jsou propletence děje velmi zábavné. Herecké výkony jsou uchvacující hlavně mně velmi překvapila Cameron Diaz a to myslím příjemně překvapila, zahrála perfektně. Masky byli výborně zpracované a dialogy jsou dosti humorné. Konečná zápletka je předvídatelná a není nijak překvapivá avšak o nějákém vyvrcholení celého filmu zde nemluvíme, protože u tohoto počinu šlo hlavně o požitek z celého díla. Doporučuji náročnějšímu divákovi co má rád nejednoznačné ulítlé (surrealistické) filmy. ()

BlackVelvet 

všechny recenze uživatele

Ja mam vetsinou rada, kdyz jsou ve filmu zapletky ze lidi si prohodi mysl, pohlavi atd. (Pane, Vy jste vdova ! je super a take se mne libi What Women Want, kdyz tedy zminim nejaky titul z masove zabavy) a takoveto tema vetsinou spolehlive nabizi neuveritelnou sanci pro komicke prvky a zaplatky atd. V Being John Malchovic se dostavame pres portal do hlavy slavneho herce Johna Malchovice (ktery tady hraje sam sebe), coz mne pripomina trochu Alice's Adventures in Wonderland a kralici diru. Takze zapletka rozhodne zajimava, i kdyz ne zas tak originalni jak tady nekteri pisi. Nicmene, potencial mne osobne pripada nechany u ledu a nevyuzity. I kdyz John Malchovic je bezesporu skvely herec, tak si myslim, ze diky scenari tady ten prostor nedostal a ze bohuzel film jen tema nakousava, ale nedotahne a nevyuzije. Chapu, ze humor je vec individualni a ze proste nekdy se nestrefi na strunu kazdemu, takze v mem pripade jen mohu rici ze v tomto filmu mne unika. ()

Alsafi 

všechny recenze uživatele

"Malkovich Malkovich, Malkovich? Malkovich!" ... Pro lásku boží, to je tak divný film. I po cca 5 letech od prvního (ale rozhodně ne posledního) zhlédnutí nevím, co přesně si myslet. Je to geniální nebo tak podivné a nezvyklé, až se to pomalu stává blbostí? ... Sama pořádně nevím, ale hlasovala bych spíše pro první možnost. Když bude nálada, podívám se na film zase znovu a třeba se k něčemu přikloním o kousek víc, ale pravděpodobně asi ne, protože prostě Malkovich Malkovich Malkovich!! ()

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama