Reklama

Reklama

20 milionů mil od Země

  • USA 20 Million Miles to Earth (více)
Trailer

VOD (1)

První vesmírná loď, která navštíví Venuši, havaruje do moře a osvobodí tak malé mimozemské stvoření. To ale vyroste do obrovských rozměrů a začne ohrožovat Řím! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jako veliký fanoušek práce trikového mága Raye Harryhausena ( SOUBOJ TITÁNů , ZLATÁ SINDIBÁDOVA CESTA , MYSTERIOUS ISLAND , ÚDOLÍ GWANGI ) nemohu říct, že bych byl zklamán, ale o nadšení také nemůže být ani řeč. Jak už to u něho bývá, některé trikové sekvence byly skvělé, některé slabší, některé dost naivní. Samotné monstrum vypadalo velmi pěkně a jeho interakce s herci v některých sekvencích byla perfektní (např. rvačka s farmářem), ale ty nadužívané zadní projekce byly až příliš okaté a některé opravdu nevypadaly dobře. Souboj se slonem byl vynikající, ale tady zase hodně haprovaly proporce. Zatímco monstrum bylo v tu dobu přibližně desetkrát vyšší než člověk, když se pralo se slonem, byli na tom velikostně zhruba stejně. Tak velikýho slona jsem opravdu ještě nikdy neviděl :o) A nelze nezmínit jednu zajímavost. Zatímco drtivá většina monster-filmů se odehrává na území USA, tady tvůrci zabrousili do Itálie. Snad kvůli tomu závěrečnému vyvrcholení v opticky dobře vypadajícím Colosseu, které se ale stejně moc nepovedlo :o) V rámci žánru průměr, v rámci Harryhausenovy práce taktéž. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat? Kdyby snímek "20 milionů mil od Země" neměl Raye Harryhausena, tak už je dávno v propadlišti dějin. Ani tak se nejedná o něco, co by výrazněji vynikalo, ale animace monstra jsou prostě úchvatné. Ray věděl, jak má svou práci dělat, a nabídl divákovi zase jednou jedinečné záběry, které prostě nikdo jiný tak dokonale nezvládal. Bohužel zbytek filmu je opravdu o ničem. Velká škoda, že nemohl pracovat s lepšími scénáři. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Solidní výkon Harryhausena ve speciálních efektech. Animace příšer vůbec není špatná a sehrání s herci třeba ve stodole vypadá fakt přesvědčivě... Na druhou stranu, režisér se s tím moc nepáral a když kácel les, nechal třísky lítat. Hned první scéna: Spadne obří raketa a zapíchne se vzhůru nohama pod úhlem 30°. Po vstupu dovnitř nic vzhůru nohama není, a podlaha je v dokonalé rovině. Navíc je ve filmu jedna z nejnepřesvědčivějších romantických linek, které jsem ve tvorbě z této doby viděl (i v céčkách). ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Hvězdy začínají různě. Michael Jordan plácal do míče na plácku za domem. Quentin Tarantino přerovnával krabičky ve videopůjčovně a Sylvester Stallone začínal s holým zadkem v pornofilmu. Ray Harryhausen začínal prakticky tady, protože 20 Million Miles to Earth je teprve druhý celovečerní film, na kterém pracoval jako tvůrce vizuálních efektů, ale i přesto jsou zde vidět prvky, které doprovázely Raye po celou jeho tvorbu. A to skvělá animace všelijakých příšer a často velice okaté zadní projekce. 20 Million Miles to Earth je naivní film, jakých v té době vznikaly desítky, který je zajímavý tím, že se neodehrává na půdě USA. Celková naivita snímku je ale vykoupena přímočarostí a faktem, že film jde rychleji na věc než prostitutka z E55. Titulní monstrum je skvělé a souboj se slonem (Trochu to připomínalo Údolí Gwanghi ) rovněž. A když připočtu povedenou hudbu, tak musím téhle vesmírně ódě na King Konga dát 4* nejen ze slabosti pro Harryhausenovu práci. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oddechová drobnost, která má spád, graduje a pobaví, ovšem pozor! Nepřemýšlet! Pak vám možná nebude vadit, že monstrum mění velikost (a teď nemyslím jeho "přirozený" růst, ale opravdové chyby) podle toho, jestli zrovna bourá most (nejhorší triky z celého filmu), rve se se slonem (skvělá scéna, na kterou si Harryhausen tak trochu vzpomněl v pozdějším Údolí Gwangi) nebo že stojí na Koloseu jakou moula a výhružně hýká směrem k tankům. Zmínit musím také neskutečně (neúmyslně) vtipnou část odehrávající se ve stodole, kdy chrabrý sedlák příšeře nejprve zarazí vidle do zad, ještě chrabřejší armádní důstojník ji chvíli nato tluče lopatou... A až potom někoho z vojáků napadne "Zkusme na to vystřelit, když už ty pušky s sebou máme". Dvě a půl hvězdy. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • Keďže Harryhausen plánoval použiť do niektorých scén v ZOO skutočného slona, chcel, aby mu zohnali slona vysokého 15 stôp. Štúdio mu ale bolo schopné zaobstarať iba osem stôp vysokého slona. Aby teda vyzeral vyššie, na rolu jeho ošetrovateľa v ZOO najali herca, vysokého iba 4 stopy a 6 palcov. (Nekrofil)
  • Během lovu stvoření se objevují dvě černé helikoptéry s hvězdou na boku. V jednom ze záběrů má však jedna z helikoptér hvězdu na „čumáku“. (Don Carlos)
  • Jeden z dôvodov, prečo sa film odohráva v Taliansku, je, že Ray Harryhausen sem chcel vždy ísť na dovolenku, ale nikdy si to sám nemohol dovoliť. (Nekrofil)

Reklama

Reklama