Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (590)

misterz 

všechny recenze uživatele

Celý film sa zlial do jednej masy pokusov o zbesilú záchranu. Niektoré momenty sa po atmosferickej stránke síce vydarili, no boli to len také krátkodobé momenty, zväčša keď bol na scéne bubák. Len škoda, že to bolo vždy utopené v tme. Po obsahovej stránke tu skrátka nebolo nič, čo by aspoň trocha pomohlo pútavosti. A záver taký armagedonovský, ani tu autori moc nepopremýšľali. Slabší priemer. 55/100 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $17,291,078Tržby Celosvetovo $40,882,928Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Bol som zvedavý, takéto podmorské dobrodružstvá ma bavia a aj rozbeh to malo dosť solídny. Dokonca latová Kristen Stewart ani nejak moc nevadila, nezavadzala. Prvá tretina mala teda dobrý náboj, celkom to štymovalo. Skľučujúce prostredie, katastrofa na každom kroku, dobrá kamera, napätie, išlo to, potom na rad prichádzajú tie skoro neviditeľné príšerky, čo sa kde tu mihnú, príde na neprehľadnosť a je skoro po všetkom ako tak vybudovanom. Postupne to strácalo dych. Ako keby sa vyčerpal rozpočet a nebolo už za čo točiť. Najhoršie je že okrem nie moc výrazného Cassela tu nikto nijak zvlášť nevynikne, takže nakoniec najväčší tahúň je Kristen, ktorá tiež nedokáže ten trň z päty vytrhnúť. Pre mňa nakoniec skôr sklamanie, ktoré v konečnom výsledku nič zvláštne neponúklo. /45%/ ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Začiatok roka a hneď prekvapko. Už s trailerov bolo jasné, že to bude niečo na spôsob béčkových sci-fi hororov s 80tých rokov ako Leviathan alebo DeepStar Six. No nakoniec som dostal skôr mix Scottovho Votrelca a Cameronovej Priepasti. Nie lenže kamera, atmosféra, dlhé tmavé koridory, skafandre či mimozemšťania trochu pripomínajú Votrelca, ale dokonca je hlavná hrdinka žena a rovnako ako Ripleyová, aj ona tu beha v gaťkách a vyhodí stanicu do vzduchu. Oceňujem aj to, že režisér viac kládol doraz na budovanie napätia ako na divoké predvádzanie mimozemšťanov. Toto je typ filmu, ktorý mám rád a títo unterwasermani ma celkom upútali. Fanúšikom Votrelca určite odporúčam. 75% - 4* ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Oceňuju, že tvůrci nehodlali vyplnit většinu děje ohranou historkou o tom, že ve ztenčující se skupince je někdo pořádný hajzl, který pak zemře bídáckou smrtí. Všichni jsou tu kladní, tak aspoň že tak. To ostatní však už moc dobré není. Hlavně to, že toho není moc vidět. Ne kvůli tmě, ale kvůli střihu se většina akce odehraje mimo záběr a z toho, co vidět je, není často jasné, kdo kde stojí, na koho útočí potvůrky a tak podobně. Nějakých těch drobných zelených úliteb o tom, že někde nemáme být, není naštěstí mnoho. Ale ta největší otázka zůstává: Proč musel hlavní roli hrát tak ošklivý chlap? ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na filmu je Kristen Stewart, a to bez nadsázky. Ten nezvyklý imidž ji k projevu hodně sednul. A popový song v závěrečných titulcích potrzuje, že hlavním úmyslem bylo přitáhnout její fanoušky. Atmosféricky to docela funguje, razantní vtažení do děje je pecka, ale postupně tomu dojde dech a přešlapování na místě mají nakopnot průměrné příšerky. Motiv ekologické hrozby vrtáním do dna oceánu není úplně objevné téma, a tady není ani ničím extra ozvláštněné. Zůstavá se u zajetých klišé. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Jakmile se přeživší poprvé oblečou do podvodního skafandru, zapne Paul (T.J. Miller) stavební rádio od firmy DeWalt. (Shr1nK)
  • Snímek byl natočen už na jaře roku 2017, ale po té, co Disney převzal 20th Century Fox, bylo uvedení odloženo. (ČSFD)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama