Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (589)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Neveľmi zábavný hororový derivát všetkého, čo tu už v minulosti bolo, akurát lepšie. Nahor ho síce dvíha stále neopozerané podmorské prostredie a chvíľami až lovecraftovské prvky, no ploché postavy a neprehľadný strih, vďaka ktorému sa akčné scény príliš nedajú užiť, ho spoľahlivo tiahnu do podpriemeru. Premárnený potenciál. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Anotace zněla zajímavě, ale samotný film mi přišel dost hrozný, bohužel. Jednak mám dost alergii na Kristen Stewart, která je zde v těch krátkých vlasech skutečně hodně... nehezká a i herecky je to bída (koukal jsem ale, že dost lidí to kupodivu vidí přesně obráceně), i zbytek castu je dost nevalný (snad s výjimkou Cassela, u něj mi ovšem přijde, že už taky hraje v čím dál větších kravinách, jako je tahle). A za druhé je to plné vědeckých nesmyslů (má to ale vůbec smysl vyčítat takovému béčku?) a rovněž dialogy za nic nestojí - jeden příklad za všechny: "Vrt váží 6000 tun. Co ho takhle roztrhne?" - "Za to si můžeme sami. Provrtali jsme dno oceánu. Byli jsme chamtiví. A teď se oceán brání. Nemáme tu co dělat. Nikdo tu nemá být." - omg, to jim jako něco takového došlo až teď? Celkem mě bavily scény, v nichž se postavy pohybují ve vodě v těch skafandrech (pokud tedy u toho člověk vypne mozek, jak moc blbé to je), ale jinak jsem z toho byl spíše zklamaný. Myslím, že zde sehrálo roli i to, že jsem to viděl doma v telce. V kině na velkém plátně s pořádným zvukem by byl dojem z filmu asi lepší. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na filmu je Kristen Stewart, a to bez nadsázky. Ten nezvyklý imidž ji k projevu hodně sednul. A popový song v závěrečných titulcích potrzuje, že hlavním úmyslem bylo přitáhnout její fanoušky. Atmosféricky to docela funguje, razantní vtažení do děje je pecka, ale postupně tomu dojde dech a přešlapování na místě mají nakopnot průměrné příšerky. Motiv ekologické hrozby vrtáním do dna oceánu není úplně objevné téma, a tady není ani ničím extra ozvláštněné. Zůstavá se u zajetých klišé. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Štandardná úteková akčná hra v štýle "Zachráň sa kto môžeš!". Nad hladinou ju ako-tak drží pomerne dlho ledabolo pricapená eko agitačná veta v štýle: "Naša nenásytnosť pri dobývaní morského dna bola neúnosná". No do hlbín ju zráža explozívny záver. Pri ňom sa už na životné prostredie nijako nehľadí. Oceňujem však začiatok a koniec zostrihaných útržkov správ, trefne poukazujúci na politiku nadnárodných mega spoločností, dobývajúcich neobnoviteľné zdroje energií. Tie ututlávajú a zamlčiavajú o povahe a dôsledkoch ničenia Zeme čo len môžu. A zaujímavé je aj nepriame poukázanie na nedostatočné bezpečnostné opatrenia  takýchto mamutích firiem. Ak by ku koncu totiž ostalo nažive viac zamestnancov vrtno - ťažiarskej firmy, tak etické dilemy koho spasiť a koho obetovať by nemali konca-kraja. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kristýnce jde kariéra do kopru a tak si řekla že zkusí vzít zavděk žánrem, který má velmi oddané fanoušky a to akční sci-fi horor, jenže se trošku přepočítala. Do ikon žánru jakými byla Vasquezová nebo Ripleyová má tato 50kilová plochá anorektička tuze daleko. Její sexuální orientace mě byla v tu chvíli zcela ukradená. Bohužel herecké obsazení není jediným problémem tohoto filmu. Že Underwater bude mít daleko do Alienů jsem předpokládal, ale že bude mít daleko i k Leviathanovi, to už mě jaksi zaskočilo. Absolutně tady chybí charismatická postava, přehledná akce a vlastně úplně všechno co na tomhle žánru mám rád. Jeden souboj s potvorou mě má uspokojit? Kde jsou vyhrocené a napínavé scény? Jasně pohybujeme se v prostředí, které by mělo být napínavé samo o sobě, jenže režisér céčkové úrovně to neumí prodat. Sledovat nějaké šmouhy ze skafandru mě moc neoslovilo. Souboj v uzavřeném prostoru se nekonal. Takže snad někdy příště a doufám že mnohem lépe. 50% PS: Po druhém shlédnutí musím své hodnocení trošku mírnit a přihazuju 10% navrch. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama