Reklama

Reklama

Spoorloos

  • Francie L'Homme qui voulait savoir (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý zamilovaný párik z Holandska, Rex a Saskia, sa rozhodne stráviť svoju dovolenku vo Francúzsku. Obyčajná cesta autom sa však zmení v peklo v momente, keď dvojica po prekročení francúzskych hraníc zastane na miestnej benzínovej pumpe. Saskia odbehla po občerstvenie, ale späť sa už nevrátila. Zúfalý Rex sa snaží chytiť každej maličkosti, ale nič nevedie k úspechu. No nevzdáva sa. Po Saskii pátra aj po nekonečných troch rokoch. Na všetko bude mať možno odpoveď Raymond Lemorne. Muž, ktorý stojí za tajomným únosom. Je Rex pripravený prijať desivú pravdu? (Tomco)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

"Zíďme z diaľnice" - požiada Saskia svojho priateľa Rexa a jej slová nadobudnú symbolický význam, stanú sa predzvesťou začiatku konca. Aj Saskiin sen o zlatom vajci, v ktorom je uväznená, sa do dôsledkov naplní. Po hádke s priateľom sa na chvíľu stratí a vzápätí objaví vo svetle na konci tunela. Tieto zlovestné obrazy a výpovede z úvodu filmu predznačia tragické zmiznutie ryšavého dievčaťa. Hoci príliš zavčasu vieme, kto je únosca a priskoro tušíme, že Saskia už nie je medzi živými, zvedavosť aj napätie sa naďalej stupňujú. Podstata filmového príbehu je veľmi jednoduchá a jeho dej minimálny, ale dômyselná kompozícia ho predsa robí mimoriadne zaujímavým. Záverečné chvíle filmu sú zároveň poslednými okamihmi hrdinu aj hviezdnymi momentmi réžie. Pre Rexa existuje len jediný spôsob ako zistiť, čo sa stalo Saskii - zažiť presne to isté. G. Sluizer v úplnom finále desivú realitu zaživa pochovaného Rexa v tmavom hrobe prekonáva radostnou ilúziou stretnutia so Saskiou, opäť vo svetle na konci tunela. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pěkná ukázka toho, jak se dá film zkurvit tim, že se "obohatí" o hollywoodskej konec. Remake jsem už viděl, takže jsem dopředu věděl, co se bude odehrávat a chvílema jsem se i trochu nudil. On je totiž remake prakticky doslovná kopie. Opravdu jsem nečekal, že si filmy budou tak strašně podobný i v naprostejch detailech. Takže jestli jste už viděli známější remake, tak vám originál nachystá překvapení až úplně na konci. Tenhle film teda doporučuju hlavně lidem, co remake neviděli. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Film jako noční můra - tichý, plíživý, nepopsatelným způsobem děsivý... Hudba, kamera, to vše vytváří podivnou náladu jakéhosi bezčasí. Kdyby Spoorloos nebylo holandské, řekl bych, že je to film německý. Má totiž takovou tu určitou německou sterilnost, chladnokrevnost, jasný tah na branku. Jen osobně bych druhou linku příběhu s francouzským chemikářem a příležitostným vrahem nasadil trochu později, tvůrci ho ukážou skoro hned na začátku, čímž trochu uberou působivosti, protože zdaleka nejzajímavější jsou dohady - co se se Saskií stalo? Odešla od přítele, byla unesena nebo zavražděna? Ale přesto: tenhle "horor" vás možná nevyděsí, ale nepříjemná pachuť z něj vám vydrží na dlouho. A třeba si jako já řeknete, že -ač to zní jako největší klišé - člověk by se měl radovat z maličkostí... ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Frantíci se spojili s Nizozemcema a vytvořili krásný eurohoror/thriller, který by si neměl nechat ujít žádný fanoušek žánru. Sledujeme zde dva paralelní příběhy. Ten první je o muži, který hledá svou ztracenou přítelkyni, o kterou přišel když spolu jeli na dovolenou do Francie. Ten druhý je o spořádaném profesorovi s dobrým společenským postavením, ženou, dvěma dcerami a pěkným bydlením, ovšem taky se snem unést nevinnou ženu, se kterou by si mohl dělat co by jen chtěl. Příběh se rozvíjí poměrně pomalu, což ovšem na druhou stranu dává prostor pro poznání postav a jejich motivací. Ke konci, kdy už je Rex blízko k zjištění skutečné pravdy o zmizení své přítelkyně, jsem byla natěšená na to, jak se vše vysvětlí a jak bude vypadat závěr. S obojím jsem byla velmi spokojená, což se mi zase tak často nestává, protože málokterý filmař (alespoň z mého úhlu pohledu) dokáže natočit závěr, který by byl adekvátní. Zde se to povedlo na jedničku. Spoorloss rozhodně jen tak z hlavy nedostanu a proto si svoje čtyři hvězdičky zaslouží. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Mám ráda, jak už se tak mezi námi perverty říká, příběhy ze života. Ještě, že se cizí jazyky, zejména germánské a románské, učím sledováním filmů doma na gauči a ne putováním po autentických místech. Pouze jednomu jazyku jsem se na učila místně, ale také jsem se mu musela rychle odnaučit, protože už mi nebude znovu dopřán. Ale to jsem trochu odbočila od tématu. JÁ TEN FILM ŽERU! A protože už teď umím psát srdíčka do komentářů, tak až takhle: ♥♥♥ ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl natočen na motivy románu nizozemského autora Tima Krabbého "Zlaté vejce" z roku 1984. (skudiblik)
  • Originální filmový plakát byl stylizovaný jako skutečné oznámení o pohřešované osobě. (topr harley)

Reklama

Reklama