Reklama

Reklama

Fimfárum Jana Wericha

Trailer

Celovečerné animované pásmo na motívy rovnomennej knihy Jana Wericha. Vtipné i poučné rozprávanie o veciach rozprávkových i každodenných, o čertoch, zázrakoch, ale aj o úplne obyčajných ľudských slabostiach a chytráctvach. Výtvarné poňatie bábkových príbehov presne vystihuje humor a atmosféru rozprávok "Fimfárum", "Až opadá listí z dubu", "Franta Nebojsa", "Splněný sen" a "Lakomá Barka", ktoré Jan Werich narozprával na gramofónovú platňu v šesťdesiatych rokoch a knižne vydal pod titulom Fimfárum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Moje nejmilejší pohádková kniha přetavená do neuvěřitelného animovaného filmu, který k poetice Werichova slova přidává ještě nezaměnitelnou klimtovskou obrazotvornost. Takže krom neopakovatelné hravosti a vtipu originálu se divák dočká ještě hotových orgií vizuálního humoru. Jediné, co mi nesedí, jsou intermezza s hlasem Oty Jiráka, která tak trochu nezapadají do celkové koncepce. Jinak ale Fimfárum animované patří do stejné síně slávy jakožto Fimfárum psané. Příjemná protiváha barevným polotovarům Walta Disneye. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Škoda, že loutkových filmů vzniká v ČR tak málo. Fimfárum jako jeden z mála navazuje na silnou českou tradici a daří se mu to excelentně. Je důkazem toho, že ať se bude snažit Pixar sebevíc, nikdy nedosáhne takové estetické hodnoty, jaké je možné docílit s pomocí loutek. Nejvíce se mi líbily pekelné abstinenční sekvence z "Až opadá listí z dubu." ()

Reklama

Elisebah 

všechny recenze uživatele

Nádherné figurky. Sice mi trvalo chvíli, než jsem si na ně zvykla, ale Fimfárum se dokonale povedlo převést do filmové podoby. Jan Werich jako vypravěč je báječný. Nikoho jiného si tam snad ani představit neumím. Povídka Až opadá listí z dubu mi asi přijde nejlepší. Konečně jsem se naučila, který listnatý strom vůbec neopadává. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tak po 1. oceňujem rozprávky v bábkovej forme spolu s poviedkovou formou. Po 2. vytvoriť rozprávku podľa toho, čo Werich kedysi dávno napísal a nahovoril, to je ako jeho oživenie pre mladú generáciu. Po 3. si myslím, že rozprávky boli celkom fajn, aj keď nie úplne podľa môjho gusta, no boli také české, tie prvky, ktoré Česi už roky používajú tam boli. Z môjho pohľadu vydarené dielo, aj keď nie geniálne. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Ukázka českého loutkového mistrovství i vypravěčství přináší pětici kouzelných příběhů, které nenechají nikoho chladným. Jen ten Ota Jirák ve „Werichově“ roli vypravěče tvořícího předěly mezi jednotlivými pohádkami tam moc nesedí. Má sice podobný hlas. Ale co funguje v případě lehkého dolaďování vtipnými citoslovci, to ztrácí v podobě bodrých proslovů. Dobře, že z pokračování postava vypravěče vypadla. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Výtvarník Petr Poš vymodeloval pro část „Lakomá Barka“ hlavu faráře, která až příliš připomínala prase. To se režisérce moc nelíbilo, a tak Petra Poše přemluvila, aby vyrobil hlavu novou s lidštějšími rysy. Nicméně původní hlava nepřišla nazmar, tvůrci ji nasadili praseti, které zabije učitel. (Landauer)
  • Postavičky mají na každé ruce jen 4 prsty. (HappySmile)

Související novinky

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama