Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V rámci úspor se Eva rozhodne propustit profesionální překladatelku Danu a překlady svěří Karlovi, který přece „umí“ anglicky. Zoufalý Karel, jehož angličtina čítá asi 200 slov, Danu dále platí ze svého, aniž by jí o zrušení spolupráce se studiem řekl. Překlady následně vydává za své. Ve studiu začal pracovat režisér Janda, ale hned jeho první směna – dabing maďarského artfilmu s Filipem Švarcem – skončí jako fiasko. Na Švarcovy opakované zoufalé pokusy vystihnout psychologii první věty reaguje Janda výhružnými připomínkami a vzteklými výlevy, následkem čehož herec končí v totálním fyzickém i psychickém rozkladu a začíná koktat. Studio sice konečně získává novou zakázku – americký seriál Ragbisti – ale zpráva o Jandově agresivitě se rychle šíří a nikdo ze slavných dabérů s nimi nechce pracovat. Janda situaci řeší tím, že přikáže Karlovi a Pavlovi, aby šli k mikrofonu a Ragbisty nadabovali sami. Kluci se bojí o svůj život, ale stane se něco nečekaného: Janda je spokojen a z nich se stávají DABÉŘI. Pavel své nové profesi zcela propadne. Eva chce elegantně urovnat záležitost s Filipem Švarcem, ale na smírčí schůzku dorazí pouze jeho agent Aleš Brázda, který je zároveň prezidentem herecké asociace. Žádá odškodné za herecké trauma a další fungování svých herců ve studiu podmiňuje tím, že změní režiséra. A to rychle, protože zítra má přijít dabovat Viktor Preiss, který má s Jandou konflikty ještě z minulosti. Eva se podvolí a dá Jandovi výpověď. Kupodivu se to obejde bez křiku. Jen klíče od studia nemůže pan Janda najít a slíbí je přivézt druhý den. Preissův dabing je fiasko. Jeho postava amerického ragbisty hovoří vulgárně, což on zásadně odmítá. Karel marně hledá slušná synonyma, dokonce kvůli tomu volá Daně na třídní schůzky, ale Preiss nic z toho neakceptuje a hodlá odejít. Ve dveřích se ale srazí s Jandou, který přijel do studia vrátit klíče… (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Bez Krobota slabota, bohužel. Ale - chci poděkovat Zelenkoj, že obsadil Jana Vondráčka do žádoucího chlapa. Nejhezčí hlas v dabingu a pak vždycky v telině hraje plešaté pavouky nebo co a mě to rozčiluje.... Jene, zamilovala jsem sem do Vás jako do Pascoea a nikdy jste pak nezklamal. Naopak, Mentalistu jste vyšperkoval, viděla jsem i origoš a Jane ve vašem podání je daleko zábavnější. // A když už jsme u dabingu - Smmmmmmmmmmrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrt afektovaným a přehrávajícím!!! - OK, dobře, ne rovnou smrt, ale aspoň nějakého bacila na hlasivky. Rezistentního. (Nejpříšernější jsou vždycky všichni kolem AFEKT FAMILY SAIC. Tůma ALZA B., Jagelka M., Jančík F.,Řandová R., Saic ml, Saic st, Švarc F, Procházka A., Hruška L, Slováčková R. a tucet dalších skřehotavých a hýkajících) Tu rezistenci bych viděla tak na 30 let. Víc se snad nedožiju. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak opět za 4*. Zelenka, ikdyž jsem citlivá umělecká duše, tak já něco vydržím chlape, víme?! Smíchy jsem se nepochcal ani při Bartoškovo geniálním smutečním projevu v prvním díle. Ikdyž, přiznávám, už jsem pomalu kapal. Takže až se zechčiju smíchy proudem, dám opět za 5* a třeba s hvězdičkou. Už se na to těším a doufám. Ale tím vůbec nechci říct, že to byla nuda a nebyla prča, to vůbec ne. Těšil jsem se celý týden jak malej fakan a podle očekávání z dílů 2-3 mne 4 nezklamala. Ale 1 díl u mne stále vítěz a další celkem vyrovnaně na druhém místě. Čeština je krásný a bohatý jazyk a schválně mi řekněte, jaký jiný jazyk nabízí tolik výrazů pro jeden význam, kterými můžete ladit celek jak orchestr! .... Ale dále.... BBC v uvedeném překladu je pro mne fakt news :-))) .... Co je to internet? To je tam kde máš ty kozy :-)))) ..... A prášky proti agresivitě za 200K balení, tak ty by měly na mne zcela opačný vliv. Díky té ceně samozřejmě. .... BUM !!!! A teď bacha vole: Míra Krobot na hrad. A srovnat do latě ten zbytek, co zůstane bez vyhazovu nebo zlomení zlodějských pařátů nebo dalších údů! A bez megafonu! Klidně neslušně prosím! Pussy v překladu promíjím bez mrknutí. Na Krobota bych si vsadil, co mi po naší zoufalé národní prohře v lednu léta páně 2018, zbylo. Já už ho dalších pět let nesnesu ani nadabovanýho!.......... Dnes po x tém opáčku tohoto dílu hlavně kvůli Krobotovi dávám jednu hvězdu navíc i s tím, že si tím pádem nenechávám rezervu. Další hvězdu ne kvůli vulgarismům, ale díky rejžadabingkoncertu Krobota. To je majstrštyk a snad lepší být fakt nemohl. Nebo že by herec mohl ze sebe vydat víc, než že se nakonec pochcal? :-))) ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní díl. Protože krásně vystihl to, co už dávno víme. Lidi jako Filip Švarc jsou neštěstím českého dabingu (respekt, že tuhle roli vzal). Mahdal, Terš atd. Kvalita výkonů neexistuje, protože to nejde stíhat. Kvalita překladů je v podstatě krásně ukázána na příkladu, tady to sice bereme pořádnou hyperbolou, ale tak nějak to často je. Nemůžou za to dabéři, nemůžou za to režiséři, to obrovský kvantum práce jinak dělat nejde. Dokud NĚKDO nepochopí, že dabovat se má jen něco, velmi málo něco. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně pořádný díl! Velmi vtipné! Vysrknout mušli, ale to už je vyloženě slang! Respekt, že někdo vezme roli, ve které zesměšňuje sám sebe (Filip Švarc, Viktor Preiss)! Celé to bylo dokonalé až na 2 věci. Pointa byla jasná hodně dopředu a vulgarismy jsou prostě podbízení. To se nedá okecat. Je to taková ta lidová "třeskutě zábavná" věc, u které se řežou primitivové a intelektuálové se také uculují, ale pak se za to stydí. Teda hlavně muži. Většinou. Kdyby se použilo něco jiného, ale nenapadá mne co, třeba šrumlání do mikrofonu, pozdní příchody na plac, pach z úst, prskání, já nevím, ale prostě když se ve filmu mluví sprostě, tak to musí mít zatraceně dobrý důvod, ne jen se podbízet těm, co se u toho řehtají nahlas. A to tento díl neměl. Ale zábavné to bylo, to zase jo. Takové trochu guilty pleasure. A bacha na překlad, Karle. Je to takový výjimka. Asi jako vokativ v češtině. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je zajímavé, jak mám úplně opačný názor než někteří jiný, zde komentující. První díly mi přišly slabé a teď naopak super! (jak velký vliv má způsob sledování, zda v tv v obýváku nebo záznam na sluchátka v mobilu - jako jsem činil nyní cestou ve vlaku, to by dalo na sáhodlouhou studií nějaké britské či US univerzity) Krobot zde exceloval, přesně tak jak se mi to líbí! A Švarc a Preiss také. 95% Už víte, co znamená BBC? ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Díl dostal označení od České televize „Nevhodný pro děti a mládež“. (sator)
  • V závěrečných titulcích zazní skladba „Running On The Spot “ od The Jam. (danielsaf2)

Reklama

Reklama