Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zdařilý příspěvěk do zombie žánru z neokoukaného prostředí feudální Asie, kterému se daří bodovat hned v několika rovinách. Tou hlavní je bezpochyby schopnost korejských tvůrců podávat relativně složité příběhy jednoduše. Díky tomu můžeme sledovat zdařilé politické drama, které originálním způsobem využívá, oživuje a osvěžuje zákonitosti zombie subžánru. Z hlediska příběhu je Kingdeom neokoukaný a originální počin, který svému žánru nedělá ostudu. Bohužel však stejně jako většina seriálů docela často mlátí prázdnou slámu a spíš než posouvání děje sledujeme nudnější dějovou výplň a občas si bohužel musí vzít dovolenou i logika. To je však něco, co se dalo od seriálu, která má 12 epizod čekat. Hru na první a druhou sérii hrát odmítám, protože se jedná o jeden souvislý děj, který po první šestici dílů není nijak uzavřen. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Zprvu mě hodně zaujalo tematické zasazení seriálu, kvůli kterému jsem se do něj pustil a nakonec ho dokoukal až po 6 měsících. Má zajímavou premisu, ale místy je k uzoufání nudný. Přestože zajímavě kombinuje zombie žánr s historickým dramatem, tak se to v obě žánrech drží naprostého průměru a zombies ke konci téměř vyšumí, takže zbývají intriky, jejichž děj a vývoj mě nijak nezaujal. Škoda potenciálu. (S1 - ★★★☆☆) ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicky hodně dobrý, scenérie, hudba, kostýmy, záběry na Japonskou krajinu. Postavy taky nejsou zrovna nejhorší, nakažení konečně jinak vymyšlení, jenom mi celkem pokulhávala akce, které bylo málo a byla celkem utahaná a neefektivní. Pár dobrých řezů katanou tam bylo, ale nic, co by stálo za zmínku. Víc mě bavila politická linka přilběhu a absolutně nechápu, jak to mohlo takhle někdy existovat. Ve výsledku celkem příjemnej seriál, kterej rychle utekl, ale zrovna tenhle se mohl táhnout a víc zabrat, hlavně u cíle. 4* a.k.a 75% ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa veľmi podarilo. Naložený, historický zombie seriál z prostredia Kórei v ktorom nechýbajú intrigy a politikárčenie. Nádherná kórejská príroda, veľa parádnych scén a scenérii. Keď som o tom seriály čítal, úplne som si to predstaviť nevedel, ale bez všetkého je to minimálne najlepší zombie seriál so sympatickými postavami, prepracovaním dejom, ktorý je natočený s citom a krásnou historickou kultúrou. Snáď seriál obnovia pre 3 sériu inak by to bola veľká škoda. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý korejský projekt. Nahlíží na zombie apokalypsu z dost odlišného úhlu, než na jaký jsme zvyklí. Odehrává se v pozdně středověké Koreji, kde dochází k jistému boji o trůn a intrikám. Do toho přijde zombie nákaza a vše se zkomplikuje. Hlavní postavy je korunní princ, a i ostatní jsou celkem zajímavé. Postupně se o nemoci i postavách dozvíme více. Celé je to dost o hře o moc a intrikách. Na krákovský trůn si totiž dělá zálusk víc lidí. Dostáváme se do občanské války, kde se zároveň válčí se zombie. Akční scény jsou dost povedené a propracovaní. Celkově tu jsou skvěle udělané bitvy. Určitě je to příjemná změna od jiných klasických zombie věcí. Určitě doporučuju. "Jak si myslíš, že lidé na jihu přežívají?" ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Natočit každou epizodu stálo více než 1,78 milionu amerických dolarů. (MeanWhile)
  • Dongnae, město, kde poprvé propukl zombie mor, je staré jméno pro Busan. Ironií osudu byl Busan nejbezpečnějším místem v Koreji v dalším korejském zombie filmu, Vlak do Pusanu z roku 2016. (HanzoBureshi)
  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama