Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kórejci už mnohokrát dokázali, že to so zombíkmi vedia. Tento seriál je veľmi zručne natočený a navyše krásne vyvážený, pretože našťastie nikoho nenapadlo naťahovať to na 10-12 častí v jednej sérii. Tých 6 epizód v jednej sérii je fajn, presne toľko, koľko treba. Veľmi dobre premiešané žánre horor-akčný-historický, funguje to dokonale. Jediné, čo mi kazilo zážitok je to nešťastné kórejské herectvo, hlavne v napínavých scénach, presne tam, kde by sa iný tváril smrteľne vážne. Schválne si všimnite ako hrajú strach, či už je to strach pred zombíkom či panovníkom, je to až trápne, možno to mal byť vtipný prvok, ale nefunguje to. Vážnejšie uchopenie by možno znamenalo plný počet hviezd, takto "len" silné štyri. 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Korejská variace na Hry o trůny. Tvůrci tu totiž naprosto perfektně zkombinovali zombie masakr středověkého světa na Korejském poloostrově a politických intrik, které jsou zajímavé, baví a spolu s různorodými postavami dokáží vyvolávat sérii emocí. Vůbec se mi tu totiž nestalo, že bych se v postavách třeba ztrácel. U každé bych si dokázal najít jak silné, tak slabé stránky. Největší sranda to byla vlastně v momentě, kdy se tu projevovalo chování královské rodiny, vysokých úředníků a politiků vůči obyčejným lidem. Až z toho mám pocit, že si tvůrci trošku utahovali z tehdejší doby, ale i ze současnosti, protože to byl místy solidní extrém. Často jsem u toho vzpomínal na naše politiky, kteří si také tak rádi ukrajují z ekonomiky naší země. V naší zemi je to také hodně zajetým tématem. Království zombie toto všechno nabízí a navíc to zaobaluje do krásných kulis středověkých pevností a tamní přírody, že je navíc neustále na co koukat. Plus, až uvidíte tu akci, tak mi věřte, že nebudete chtít lepší. To je prostě nářez. Přemýšlel jsem, proč tomuto seriálu nedát pět hvězd a vlastně jsem nenašel jediný důvod. Po dvou sériích tedy převládá totální nadšení a jsem zvědavý, co se bude dít dál. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý korejský projekt. Nahlíží na zombie apokalypsu z dost odlišného úhlu, než na jaký jsme zvyklí. Odehrává se v pozdně středověké Koreji, kde dochází k jistému boji o trůn a intrikám. Do toho přijde zombie nákaza a vše se zkomplikuje. Hlavní postavy je korunní princ, a i ostatní jsou celkem zajímavé. Postupně se o nemoci i postavách dozvíme více. Celé je to dost o hře o moc a intrikách. Na krákovský trůn si totiž dělá zálusk víc lidí. Dostáváme se do občanské války, kde se zároveň válčí se zombie. Akční scény jsou dost povedené a propracovaní. Celkově tu jsou skvěle udělané bitvy. Určitě je to příjemná změna od jiných klasických zombie věcí. Určitě doporučuju. "Jak si myslíš, že lidé na jihu přežívají?" ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pořád úplně nechápu, jak je možné, že v téže době vznikly v Koreji dva takřka úplně stejné projekty, tedy tento seriál pro Netflix a pak snímek Changgowl. Podobné jsou si tak moc, že patrně musí adaptovat stejnou předlohu, ale i tak je to divné. Stejně jako takřka totožné jméno jejich režisérů :D Každopádně Netflix vede. Nad svým filmovým konkurentem Kingdom vítězí díky lépe prokresleným a sympatičtějším postavám a přehledněji odvyprávěnému ději. Řemeslná stránka je bezchybná, scenérie korejské přírody i starých paláců jsou nasnímány přímo překrásně, a když dojde na zombie akci, nelze si stěžovat na nic. První polovinu třetí epizody považuju za jednu z nejlepších filmových zombie sekvencí, co jsem viděl. Celou dobu jsem se těšil na šestou epizodu a říkal si, jaké to asi bude maso, on ale místo zombie řežby přišel spíše děj posunující díl s několika zajímavými zvraty. Takže asi nezbývá, než se těšit na druhou sérii. ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa veľmi podarilo. Naložený, historický zombie seriál z prostredia Kórei v ktorom nechýbajú intrigy a politikárčenie. Nádherná kórejská príroda, veľa parádnych scén a scenérii. Keď som o tom seriály čítal, úplne som si to predstaviť nevedel, ale bez všetkého je to minimálne najlepší zombie seriál so sympatickými postavami, prepracovaním dejom, ktorý je natočený s citom a krásnou historickou kultúrou. Snáď seriál obnovia pre 3 sériu inak by to bola veľká škoda. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)
  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)
  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)

Reklama

Reklama