Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (15)

Království zombie (2019) 

1. Řada: ** Tak v první řadě, slovo “zombie” v seriálu nepadne (to je jen debilní CZ překlad). To co v seriálu probíhá nejsou zombie ani z rychlíku (teda max jen toho do Pusanu). To oč tam běhá (někdy i rychleji než jezdec na koni) se bojí slunce (jako upíři). Takže Vamp-bie? Nebo Sprint-bie upířího typu? Jo a taky nejedí vepřové. Takže islamistického vyznání... Tak nebo tak, retardovaná inovace, co dělá zombie žánru spíš ostudu. To co funguje skvěle je dobové umístění. Vypadá to skvěle a skvěle fungují i tahanice o následnictví trůnu. Ze začátku je to dost utahané a užvaněné. Pak pomalý rozjezd vystřídá probíhající chaos. Dál. Bohužel umístění do Koreje nese jeden trapný fakt. Alespoň pro mě. Jsou všichni stejní… Jakmile nedojde na identifikaci jménem (nebo titulem), je to v háji. Kdyby alespoň všichni nenosili to  samé (fialové kimono + klobouk nebo nějaké roztrhání hadry). Občas má někdo na klobouku peří, ale stejně vím prd kam je zařadit. Co působí dobře je také fakt, že se neštítí krve. Sekání hlav (nebo do hlav) vším co se dá ve středověku najít je samozřejmost. Celkově vzato, pokud někoho neuráží prznění pravidel zombie (běhání-světloplachost-islamismus) a občas neskutečně retardované zvraty a směr scénáře, klidně si jednu-dvě hvězdičky přihoďte. Za mě jako celek podprůměr. 2.řada: *** Druhá řada je výrazně jiná. Jako kdyby si sedla tlupa scénáristů a snažila se tomto zpětně dát nějaký smysl a pravidla (třeba že nákaza i mutuje). No, částečně jim to i jde, ale spoléhat se na to nedá. Přece jen na 7 let latence Sprint-bie-tidy (jak jsem si tu záhadnou nemoc oživující mrtvé pracovně pojmenoval) bude potřeba moře fantazie a koumání. Nicméně, děj se hodně věnuje tahanicím o moc a “akce” nutně neznamená zběsilé pobíhání nakažených tajtrlíků. A konec? Ten sérii naprosto zabil. Nejhorší epizoda ze všec je ta poslední. ()

Série 1 (2019) (S01) 

(Detailněji u jednotlivých epizod).Tak v první řadě, slovo “zombie” v seriálu nepadne (to je jen debilní CZ překlad). To co v seriálu probíhá nejsou zombie ani z rychlíku (teda max jen toho do Pusanu). To oč tam běhá (někdy i rychleji než jezdec na koni) se bojí slunce (jako upíři). Takže Vamp-bie? Nebo Sprint-bie upířího typu? Jo a taky nejedí vepřové. Takže islamistického vyznání... Tak nebo tak, retardovaná inovace, co dělá zombie žánru spíš ostudu. To co funguje skvěle je dobové umístění. Vypadá to skvěle a skvěle fungují i tahanice o následnictví trůnu. Ze začátku je to dost utahané a užvaněné. Pak pomalý rozjezd vystřídá probíhající chaos. Dál. Bohužel umístění do Koreje nese jeden trapný fakt. Alespoň pro mě. Jsou všichni stejní… Jakmile nedojde na identifikaci jménem (nebo titulem), je to v háji. Kdyby alespoň všichni nenosili to  samé (fialové kimono + klobouk nebo nějaké roztrhané hadry). Občas má někdo na klobouku peří, ale stejně vím prd kam je zařadit. Co působí dobře je také fakt, že se neštítí krve. Sekání hlav (nebo do hlav) vším co se dá ve středověku najít je samozřejmost. Celkově vzato, pokud někoho neuráží prznění pravidel zombie (běhání-světloplachost-islamismus) a občas neskutečně retardované zvraty a směr scénáře, klidně si jednu-dvě hvězdičky přihoďte. Za mě jako celek podprůměr. ()

Epizoda 1 (2019) (S01E01) 

Vypadá to úžasně a originálně. Kombinace dálného východu, středověku a “nemrtvých” (slovo zombie úmyslně vynechávám, protože tuším v rámci “inovace” průser jako v Pusanu). Bohužel, je to až moc utahané a pokus do všeho nacpat umění mě doslova rozčiluje (fakt potřebuju detailní záběr na několik vteřin jak si královna obouvá boty?). ()

Epizoda 2 (2019) (S01E02) 

45 minut jsem musel čekat než jsem se nasral a rozběhla se první “zombie”, tedy sprintbie (do té doby se prakticky nic nedělo). V Korea asi nic jiného než sprintbie nemá. Navíc jsem celkem nepochopil nastavení pravidel přeměny. Je to jako “po západu slunce” (viz sada mrtvol pod podlahou) nebo na počkání (královská garda)? Tohle nebude seriál pro mě… ()

Epizoda 3 (2019) (S01E03) 

No.. sprintbie pobíhají po obrazovce od úplného začátku (a dokonce dohání i jezdce na koni) a pokousaní se mění do minuty. Vážně fičák. Nechápu proč má někdo pocit, že musí inovovat daná pravidla. Jede se tentokrát prakticky nonstop a občas se vyskytne jako blesk z čistého nebe pro uvolnění humor…. “Neběhejte, dostanete dřív hlad! Nekousejt se, bude mít jizvy!” ()

Epizoda 4 (2019) (S01E04) 

Takže je to jasné, máte tady sprintbie upířího typu. Ony totiž přes den spinkají někde ve stínu a bojí se slunce… ach jo. Kdyby místo debilních inovací raději drželi pravidla žánru…. Navíc jak zjišťuji ano po 4 epizodách se v postavách moc neorientuju (vážně jsou všichni Korejci stejní, bezpečně poznám max 4). ()

Epizoda 5 (2019) (S01E05) 

Hodně uběhaná epizoda (jo, jo sprintbie všude) s hodně zajímavou pasáži ve vysoké trávě. Máme tu také další korejskou inovaci - sprintbie nejedí vepřové. Takže asi stoupenci islámu… ach jo. Máme tu nové Korejce (naštěstí nosí bílá prostěradla = jdou poznat a zařadit) což dává prostor pro další konverzační cvičení. Ty pasáže nicméně fungují lépe než “sprintbie chaos”. Pak tu máme armádu v černém brnění. Vím prd co jeho zač a ke komu patří. Ale snad jsou to stále Korejci. ()

Epizoda 6 (2019) (S01E06) 

Nejlepší epizoda. Stále se něco děje, žádné nové postavy ani kostýmy (královna je pěkně mazaná mrcha :)) a na sprintbie dojde jen pár sekund před koncem - sice v rámci další inovace už přes den najednou nespinkají, ale to se dalo od Korejců čekat, že ani neudrží svoje vlastní pravidla. ()

Série 2 (2020) (S02) 

(Detailněji u jednotlivých epizod) Druhá řada je výrazně jiná. Jako kdyby si sedla tlupa scénáristů a snažila se tomto zpětně dát nějaký smysl a pravidla (třeba že nákaza i mutuje). No, částečně jim to i jde, ale spoléhat se na to nedá. Přece jen na 7 let latence Sprint-bie-tidy (jak jsem si tu záhadnou nemoc oživující mrtvé pracovně pojmenoval) bude potřeba moře fantazie a koumání. Nicméně, děj se hodně věnuje tahanicím o moc a “akce” nutně neznamená zběsilé pobíhání nakažených tajtrlíků. A konec? Ten sérii naprosto zabil. Nejhorší epizoda ze všech je ta poslední. ()

Epizoda 1 (2020) (S02E01) 

Děj navazuje prakticky přímo. Už je to definitivní, čáry-máry-fuk a sprintbie už netrpí na vampirismus a záhadně se zbavili své světlo-plachosti (nebojte, teorie proč padne asi v polovině epizody). Výměnou za to získali strach z vody (běhat jo, ale plavat ne?). Hodně pobavila ta mini-sprintbie a “živé krmítko”. Sice myslím, že autoři humor v této scéně naplánovali, nicméně i jako parodie dobrý. To vše během první - debilnější poloviny. Pak nastane jak kouzlem obrat a děj se věnuje tahanicím o moc. A to funguje. Vyplavou detaily královnina plánu, dozvíme se o minulosti a “šíření podobné nákazy” (mimochodem dle popisu, takhle měl vypadat seriál!). Prostě neběhá se a hodně se žvaní, ale k tématu a smysluplně. ()

Epizoda 2 (2020) (S02E02) 

Buď se Korejci popřevlíkali (bílé prostěradlo do šedého), nebo mám v nich i po osmi epizodách stále bordel. A kdo je zase ten obřím brkem na klobouku? Také zjištění, jak tupé meče Korejci mají, přineslo další komickou scénu, kterou určitě ve scénáři neplánovali jako vtip. Každopádně toto je skutečně první epizoda (i přes běhajíci sprintbie důchodového věku), kdy se děj neskutečně hnul a dávám nadprůměr. ()

Epizoda 3 (2020) (S02E03) 

O téhle inovaci ze světa sprintbie se už v náznaku mluvilo. Nemoc šíři kousnutím jen “mutace”, která se nakazila konzumací nakaženého masa. Ne původním kmenem sprintbiotidy (sem si to musel nějak pojmenovat) z přímo oživeného. Naprosto přelomové. Díky tomu si lze hrát s šířením dle libosti scénáře. Příjemné oživení působí odbočka do minulosti “jak královna těhotenství fingovala” a komickou scénu tentokrát obstarává dělostřelecký útok na hordu pobíhajících  sprintbie za vozíkem s cedulkou “palte!”. P.S.: začátek se samurajem “zpomaleně pozpátku” dokonale efektní. Tahle drobnost pozvedla hodnocení o bod. ()

Epizoda 4 (2020) (S02E04) 

Další obří průlom v léčbě sprintbieitidy. Voda, červy, vajíčka na superkytce… tohle je úplně nové pole působnosti v oblasti “nemrtvých”. Děj se celkově posouvá tam, kde měl být od začátku. Žádné pobíhání pomatených sprintbie a hraní si na inovace v zombie žánru. Vše je podřízené tahanicím o trůn a funguje perfektně. ()

Epizoda 5 (2020) (S02E05) 

Sice příjemně krátké, ale jen další sprintbie party. A samozřejmě, že tohle musí být ty zmutované, ty co se šíří geometrickou řadou. Co mi lezlo krkem, je idiocie. Jedno fikando přes pizdin krček a mohlo být vyřešeno. Nemohla chybět LOL scéna (tentokrát záměrná) a hektolitry krve. ()

Epizoda 6 (2020) (S02E06) 

4 minuty a už jsem byl nasranej… to jako miminka nechutnaj (jako nechutná vepřové), nebo co? Nechtěným vtip přišel hned v zápětí, kdy během útěku třetí debil pro nemotorné nohy spadl ze střechy, ale sprintbie dávaly pobíhání po střechách zcela na pohodu. Také mě fascinovalo jak Korejci zvládají to pobíhání  po ledě aniž by si rozbili hubu. Bohužel co následovalo (bohužel polovinu epizody po skoku o 7 let dopředu), bylo jen artové cvičení, jedna debilita za druhou (latentní 7 let asi…) a snůška keců.Jediné co stojí za pozornost (a hvězdičku) je detailní popis principu chováni Sprintbietidy (včetně mutací), jinak po všech stránkách nejhorší epizoda. ()

Reklama

Reklama