Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

dsaiko odpad!

všechny recenze uživatele

Mně se film vlastně docela líbí, kdybych byl zkouřený dal bych mu asi 3 hvězdy, akorát za střízliva je to strašná nereálná agitka o růžovém a roztančeném socialismu v zámeckých komnatách ... Výuka AJ na střední škole v roce 1978? Roční zahraniční pobyt? Všichni tančí, milují se, učitelka spí na kurzu se svým žákem ... Obsahově plytké želé... ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Nemám rád nikoho komu nemůžu říkat vole!!! Vlastně dost podceňovaný film Karla Kachyni se skvělými herci ovšem s geniálním scénářem. Oldřich Kaiser spolu s Danielou Kolářovou a s raketovým pohonem Tomáše Holého dělá z tohoto vlastně až nezajímavého filmu, naprostou pecku...Jakkoliv mám tendence to vždycky zazdít, tak v momentě, kdy uvidím pár minut už se nemůžu odtrhnout a vždycky!!! se musím dodívat až do konce...Neuvěřitelné!!! Za mě 90% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady československých romantických komedií, která mi k srdci zrovna nepřirostla. I když je fakt, že Oldřich Kaiser a Tomáš Holý podali docela přesvědčivé a dobře zahrané výkony. Což bylo taky největší plus tohoto Setkání v červenci. No a samozřejmě nesmím opomenout ani několik vtipných situací – zvláště pak v první polovině filmu, která se mi osobně líbila nejvíc. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o sblížení dvou lidí, kteří nejdříve k sobě cítili nesympatie, ale pod vlivem malého Davida (živelný Tomáš Holý) se mění ve velkou lásku. Lovestory mezi učitelkou angličtiny Klárou (dobrá Daniela Koláře) a jejího studenta Jakuba (Oldřich Kaiser), rebela z donucení, na prázdninové jazykové škole. Ty dva protipóly si zařínají uvědomovat, že ten druhý není tím hrozným, za kterého ho považují, ale naopak tím, co by od života a od partnerství chtěli mít. Z filmu vyvěrá radost ze života a trend, aby se lidé v osobních záležitostech nenechali do ničeho tlačit svým okolím, ani falešnou morálkou, ale zvolili tu cestu, která je pro ně osobně nejpříjemnější. I dkyž ti dva byli k sobě přitahováni od samého počátku, jen zvolili špatný přístup. Další zajímavé role: společenskými konvencemi příliš upnutí Eda (Svatopluk Matyáš), Klářin skvělý přítel, jeho matka (Vlasta Fabiánová) a učitelka Vlasta (Emma Černá), která snad věděla o všem. A tak vznikla neobvyklá, ale krásná lásky, plná radosti. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Při Setkání v červenci mě napadlo, že malý Tomáš Holý by v dnešní době s úspěchem dokázal strčit do kapsy všechny ty rádoby vypucované dětské "hvězdičky." Jo, ten klučík uměl:) Krásný, příjemný, nenuceně vtipný příběh tak, jak to Karel Kachyňa umí. Oldřicha Kaisera jsem nikdy moc nemusela, ale jako černovlasý mladík mě okouzlil, a s Tomášem Holým vytvořili povedenou dvojku. Skvělá Daniela Kolářová jako profesorka, která se se svým studentem sblíží. A já jim pak jen přála, aby všichni tři zůstali spolu:) "Natrhali jsme je s jedním klukem." - "S Jakubem?" - "Já nevím, jak se jmenuje, my si říkáme vole.":) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Po celou dobu natáčení rostly hojně houby. Catering den co den připravoval pochoutky jen z hub, které herci nebo štáb nasbírali. Každý den na jiný způsob. „Byl jsem jich už tak přejedený, že jsem je pak několik let vůbec nemohl ani cítit," zavzpomínal režisér Kachyňa. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Natáčení probíhalo na zámku Roztěž u Kutné Hory (stejně jako později seriál Život na zámku). Film se natáčel od 14. dubna do 12. září 1977. (AndewMX)

Reklama

Reklama