Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před čtyřmi měsíci byl v malém středočeském městě Buchnov zavražděn romský mladík Denis Janeček. Do Buchnova se vypraví dokumentarista Lukáš, který Denise i jeho údajného vraha Jiřího Kováče zná z dětství. Proslýchá se, že Denisovu smrt má na svědomí více lidí, což by Lukáš rád prověřil. Místní se však o incidentu odmítají bavit, pomoci se mu zdráhá i Denisova matka Marika. Nadějí je pro Lukáše samotný Jiří, který se svým činem rád vychloubá. Pomoc si slibuje také od Denisova bratra Tomáše, s nímž Jiří pracuje pro místní podnikatelku Magdu, a také od dcery starostky a místního lékaře Heleny. Tu Denis údajně znásilnil. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncept ,,Hořící Mississippi na českém maloměstě"? Asi by to bylo i zajímavé, kdyby to nebylo po formální stránce tak ,,provinční" a ve výsledku tak utahané a nudné...a že to jde jinak, to České televizi ukázala konkurenční HBO svou Pustinou, seriálem ze sociálně hodně podobného prostředí, kvalitativně ovšem o několik levelů výše... ()

carl.oesch

všechny recenze uživatele

Zvykejte si, milí občané. Kooprodukováno ARTE, vyrobeno ČT podle evropských hodnotových notiček podle scénáře "studentů", které dozoroval americký režisér. Režiséři pro jistotu ne dva, ale tři - včetně onoho Američana. Scénáristů šest. Klišoidní námět s lynčem nebohého Roma a obehranými problémy, které jsou podávány s obvyklou tendenčností. Herci vesměs děsiví, aby se neřeklo, objevilo se sice pár lepších (Stivínová má zcela jasně evokovat Pustinu, jenže o herečce to opravdu není), ale jinak na první pohled děs a běs. Pozoruhodné je, jak se v tvorbě i publicistice objevují stále stejné motivy rasismu, zkorumpovaných úředníků, policistů a právníků, podnikatelů rovněž jako podvodníků a ničitelů životního prostředí, ale co takhle třeba, kdyby tématem bylo reálné chování značné části romského etnika, v jednom dílu Rapla je zcela jednoznačně předváděna kriminalita Vietnamců, ale nevzpomínám si, že by někde vraždili, terorizovali a okrádali oni nebozí Romové, vždy jsou to jenom "bílí" gauneři a jelikož Vietnamců se nikdo neptá, tak taky oni. Jo, a ještě mafiáni pouze a výhradně z Ruska. Kdy bude tématem detektivek (nastavujících zrcadlo slovy klasika naší době... zejména z dílny ČT) podvodné chování neziskovek nebo terorizování a vydírání z řad tu zelených ondy jiných, ale vždy velmi pokrokových aktivistů? Odpověď zní. Nikdy, a nebo ještě lépe, nikdy do té doby dokud bude onen moloch na Kavčích Horách pracovat na základě těch jediných správných evropských hodnot, politické korektnosti a lidské připosranosti. Nebudu tomu dávat odpad, protože nebudu hodnotit něco na základě prvního dílu a dál to sledovat nehodlám. Nicméně, doufám, že se zase nedožiju doby, kdy se na podobné sračky bude muset člověk nejen povinně dívat, ale také o nich diskutovat (samozřejmě pouze v tom jediném správném směru) ještě v nějakém kolektivu, jako to bývalo kdysi za komunistů. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle takové rozpačité. Na jednu stranu jsem si říkal, že mne to nezaujalo natolik, že bych nadšeně vyhlížel další díl a chtěl to dále sledovat, na druhou stranu na mne díl pomrkával ve stylu "hele, bude tu rafinovaná zápletka (a snad to nedopadne podbízivou variantou skupinových viníků)". Neháži flintu do obilí a na další díl se ještě podívám. ()

regentor odpad!

všechny recenze uživatele

Další počinek z dílny České televize , jako propagandistický škvár je to snad pro sluničkáře kvalitní příspěvek do multi-culti společnosti kterou se tady mermomocí snaží vytvořit.Otravné a nechutné scénaristické pojetí kdy vytváření fiktivních blábolů je jejich jediným "záslužným" počinem.Herecké obsazení a výkony se nesou ve stejném duchu jako scénář a režie tohoto nechutného paskvilu na rádoby socíální téma.Hnus na který dále nehodlám koukat, bohužel jsem se musel jako koncesionář finančně podílet na jeho tvorbě.Hanba ČT. ()

Kodousek 

všechny recenze uživatele

Připomíná mi to stylově projekt Pustina z produkce HBO. První díl zatím takový rozjezd, prumeruji tedy na 3* uvidíme jak dál. Nevýrazný a nesympatický titulní hrdina, potěšilo však obsazení Kříže a Stivinové. Dávám tomu šanci, ale bude to muset šlápnout do pedálů tvrději. Mistry detektivek pro mě pořád zůstávají seveřané,.škoda i my na to máme myslím lidi..... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama