Reklama

Reklama

The Heretics

Trailer

Po tom, čo bola Gloria (Nina Kiri) unesená členmi zvráteného kultu a nechtiac sa stala súčaťou ich rituálu, snaží sa svoj život vrátiť späť do normálu. Keď ju však unesie neznámy útočník, je zrejmé, že kult svoje poslanie ešte nenaplnil. (Marceloo)

Recenze (28)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Na Heretics som sa tešil, ale zbytočne, pre mňa tentokrát veľmi veľké sklamanie. Napínavé to nie je, nechutné taktiež nie, gore nenájdeme, zľaknúť sa tiež nie je čoho. Jediné, čo môžem aspoň trochu pochváliť, sú masky. Ináč to viac drie, ako by to šlo. Zatiaľ čo jedna lesba hľadá svoju priateľku, tá trčí zavretá kdesi na chate uprostred lesa v reťaziach a mení sa na démona. To síce neznie najhoršie, ale vyše hodiny ten film stojí na jednom mieste. Dokonca ani záver to nijako nevylepšuje. Zo smiešneho, okrídleného démonika sa totiž sotva niekto poserie strachom. Od démonického hororu čakám jednoducho omnoho viac ako sektársku, konverzačnú, pátraciu nudu. Režisér skvelého Bite tentokrát pohorel. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo bola Gloria (Nina Kiri) unesená zvráteným kultom a nechtiac sa stala súčaťou jeho rituálu, sa snaží svoj život vrátiť späť do normálu. Keď ju opäť unesie neznámy útočník, začína byť jasné, že kult svoje poslanie ešte nenaplnil. - Som velkým fanúšikom Black Fawn Films a na ich horory sa vždy teším, ale to, že sú tam stále rovnakí herci v rovnakých kostýmoch a na rovnakých miestach, pričom téma je vždy iná, už začína byť ohrané. The Heretics má parádne masky a výborne napísanú dejovú líniu plnú prekvapení, ale nesie sa presne v tom istom duchu, ako predchádzajúce horory z ich tvorby, takže som trochu sklamaný z toho, že sa tvorcovia nepokúsili o niečo kreatívnejšie, pretože potenciál tu určite bol. Netvrdím, že je to zlé, ale dúfam, že v budúcom roku prinesú niečo nové. + John Migliore + herečka z Let Her Out a The Haunted House on Kirby Road + herec z Antisocial, The Drownsman, Kingdom Come a The Demolisher + herečka z Antisocial ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Démonická podivnost z javorového lesa, v němž je situována chatka, v níž se ubytoval filmový štáb s nepříliš kreativním umem. A to se začne po nějaké době projevovat. Divák na konci zjistí, že nebyl udolán strachem, napětím ani nikterak zhnusen, tudíž sterilní ráz celého dění má nepěknou převahu. Nina Kiri a Jorja Cadence, ústřední aktérky démonického bujení, nejsou z nejšerednějších hereček. Ovšem povinné zohyzdění jizvami po těle i prořídlé kadeře ukázalo, že jim estetické vady na kráse nepůsobí mindráky. Mezi jejich kreacemi se poněkud ztrácel nezajímavý Ry Barrett, který si užil sexuálních svodů unesené ženy, jen těch javorových listů zakrývajících intimní partie bylo zbytečně mnoho. Ano, z toho vyplývá, že i na nějakou tu erotiku dojde. Štábu, kterému velel režisér Chad Archibald, pomohlo, že naprosto omletým aspektům, jakými je kult a jím prováděné rituály, unesená dívka, pustá chata, noční lesní prostředí atd., dokázal dát originální rozměr, nicméně už nedokázal vytěžit z rozehrané démonické partie cokoliv, co by bylo nad rámec průměrnosti a se závěrečnými titulky to nezapadlo do propadliště hororových dějin. S četnými zvraty má film vystaráno o energické dobíjení stagnujícího dění. Zdaleka však nemá vyhráno ohledně absentující zručnosti a smysluplnosti scénáře, se kterou se filmový štáb už nezabýval, poněvadž nad ránem už na něj přišla dřímota, tak si ustlal na mechu. A s ranním kuropěním odtáhl i démon za lepšími hrůzyplnými zítřky. 5/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strašne monotónne. Čo je škoda, pretože ten námet vôbec nie je zlý a v áčkovom spracovaní, s lepšími hercami, dialógmi a hlavne režisérom, by mohol mať nábeh na klasiku. Sex scénu ponechať. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chad Archibald ešte dobrý film nenatočil a v tomto trende pokračuje ďalej. Tento film vyznieva ako nejaká paródia na okultizmus. Pán režisér akoby aj vedel, čo chce filmom dosiahnuť, len výsledný efekt je presne opačný. Preto dopadol ako satanista dyslektik, ktorý namiesto satan napísal santa. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina nic moc a to ve všech ohledech, ale cca v půlce přišel obrat a konečně se bylo na co dívat. Tedy výkyvy tu byly pořád a třeba psychologické hrátky v lesní chajdě byly vyloženě nezvládnuté, ale na druhou stranu chytili se herci, přidalo se na atmosféře a čertíci byli vyloženě sympatičtí. Každopádně od režiséra Bite by člověk čekal přeci jen něco víc, než jen obyčejný průměr. 50% ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Film je dobře natočený, herecké výkony kvalitní ale něco tam chybí a je to škoda toto téma mělo větší potenciál. Chybí více postav a zajímavější děj nebo třeba častejší změna lokací. Takhle je to průměr. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Nevyvážené,neoriginálne,zdĺhavé a miestami nudné. Archibaldov Bite bola pohodova popcornová nechutnosť oproti ktorej je toto len zúfalý výstrel do tmy. 30% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I přesto, že kanadský snímek „The Heretics“ má svoje slabiny, že jsou zde linie, které jsou takové nezáživné – hlavně snaha najít Glorii – jsou zde scény, které se mi vizuálně velmi líbily. Škoda, že ono to většinou chce i scénář, který dovede něčím zajmout, nejen dobré nápady na to, co vlastně ztvárnit. I přesto se trochu hecnu a dávám snímku „The Heretics“ alespoň průměrné hodnocení. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Tak tato okultní sektová cosi slátanina mě bavila tak moc, že jsem si u toho stihla nalakovat nehty, dokonce i na nohou a ještě připravit svačinku. Někdo kdo má rád demonické okultní věci v tom určitě najde nějaké zalíbení, ale mě se na tomto snímku líbily maximálně tak masky. Taky proto ta jedna hvězdička. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No upřímně, už jenom z toho, jak rychle začalo to hlavní jsem usoudil, že to bude něco kanadského. A hle, nemýlili jsem se. Takže to bylo divné (jako kanadské horory) a samozřejmě tam musí být nechutnosti. On se ten únos kultem odehraje během 15 minut a pak už jenom sledujeme únos, zmagořelou nesympatickou kamarádku, blábolení únosce, naprosto předvídatelný zvrat, proměnu v démona a víc nebudu popisovat, bych tady ten děj nevykecal celý. V posledních 20 minutách dokonce přijde i napětí! Bohužel pan režisér se prostě ve svých filmech vyžívá v nechutnostech a do toho prostě dá nejvíc, takže tam je to zmáknuté, ale zbytek filmu je naprosto prázdný. Klidně ať nechutnosti jsou, ale ať to má nějaké napětí a atmosféru, postavit to jenom na tom pro mě prostě nefunguje. Masky dobrý, herci ušli, ale jinak nemám moc co chválit. 2* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Upřímně, po týdnu už si na tenhle film ani skoro nepamatuju. Hlavní twist byl dost průhledný, námět taky žádná sláva, herecké výkony sice solidní, ale převážně to byla nuda a to je prostě špatně. Moc se tam toho ani stát nestihne, v podstatě sledujeme pořád jednu a tu samou situaci. Plusové body za masky, ale u mě to na ty tři nedosáhne. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Jen si už dopředu představte to heretický zklamání. Chcete vidět horor, kde hnusáci s dřevěnejma maskama páchají duševní bukkake s holkama z klášterní školy. Dostanete nefunkční psychologický drámo o únosci a vězenkyni, kde pokaždý trvá postavám přes pět sekund, než si odpověděj na prostou otázku. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Skupina sektistů unese ženskou přiváže ji kamsi říká nad jejím tělem jakési sektistické sračky a pak se pozabíjí. Ona mezitím několik let žije až si ji najde jakýsi maník a vysvětlí jí, že v ní je jakýsi démon a určitého dne půjde na svět. On totiž ten maník byl člen té skupiny sektistů na začátku, ale nezabil se jelikož měl malou víru a chce ji ochránit naopak jeho sestra je magor a jde jak po něm tak po ní, aby toho démona vypustila. Nemyslím si ,že by to byl špatný horor je jasné, že pecka to taky nebude, ale, když to porovnám s těmi horory co jsem viděl naposledy (včera třeba The Gnaw odpad) tak nadprůměr. 60 procent P.s. nevím jestli se mě to zdálo, ale mezi těmi satanastickými sračkami bylo slovo česnek :-) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Celkem fain twist v půlce, a asi dvě solidní leknutí. Jenže od horroru o démonech člověk čeká přece jen trochu víc, než jen půl filmu v chatrči se dvěma herci, kteří vedou nudné dialogy. ()

Smokey1468 

všechny recenze uživatele

Zklamání, bohužel. Přitom zrovna téma sekty a démonů mě láká. Jenže tady se to jaksi nepovedlo všechno dát dohromady tak, aby to fungovalo. Příběh sice vykazuje známky kvality tím, že občas přijde s něčím, co divák nečeká, ale jeho zpracování mi přišlo nudné. Masky potěšily. ()

Reklama

Reklama