Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Deravý príbeh za deravý groš, bod za prírodu a haviňov, ale to som si zrovna tak mohol pozrieť niečo záživnejšie na Discovery channel. Holt, Netflix a jeho filmová produkcia je kapitola sama o sebe. Režisér sa nám snaží podať nejaké mysteriózne posolstvo, ale sám nevie aké, o ostatných zúčastnených ani nehovorím. Neviem, aká lobby tu funguje, ale na ostatných filmových serveroch sa hodnotenia pohybujú v hodne priemerných číslach. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Drsná a silně nedivácká výprava do srdce Aljašky, ze který vás bude mrazit i v těch nejrozpálenějších letních dnech (i když u místních jelimánů, kteří jsou už bezvýchodně pohlceni Marvelem, to asi nehrozí). Hold the Dark je teprve třetí dílo od Netflixu s plně funkční dramaturgií a scénářem, přičemž je na filmech od tohohle giganta hodně vidět, že k jejich natočení je třeba primárně talent a vize! Saulnierova prezentace násilí a temntoty je přesně to, co chybí jak na plátnech kin, tak i na televizních obrazovkách. PS: Srovnávat Hold the Dark s Wind River jenom proto, že se oboje odehrává na sněhu, je stejná pičovina jako srovnávat Lawrence of Arabia s The Mummy jenom proto, že se oboje odehrává na písku! Krom prostředí to nic společnýho nemá a vy se v touze srovnávat nesrovnatelný připravujete o zážitek. Naučte se přistupovat ke každýmu filmu zvlášť. "When I encountered the wolves, they were in the act of devouring one of their own. A pup. It is not uncommon at all. When resources are scarce or there are unnatural stresses, some of the young may be killed to preserve the group." ()

Reklama

fugazi 

všechny recenze uživatele

Nikdo nedokáže zrežírovat filmový násilí jako Jeremy Saulnier. Všechny jeho filmy jsou neskutečně atmosférická podívaná, při který cítíte každý zásah kulkou i každé říznutí nožem. V ultra násilí se vyžívá, ale nikdy to není samoúčelné a vždy to pomáhá vyprávět příběh a vcítit se do postav. Neumře tu víc lidí, než v jakymkoliv Marvel filmu, ale za to každá ta smrt vás divácky zasáhne. Hold The Dark je hodně náročnej film s hutnou mrazivou atmosférou, kdy na vás ta zima přímo čiší z obrazovky. Jeffrey Wright v roli svýho života vyšetřuje zmizení dětí, které byly odtažené vlky. Všechno je to ale trochu víc zamotaný a díky tomu se tohle vyšetřování často dostává až do hororovýho žánru. Hypnotickej soundtrack a úžasná kamera z toho pomalu dělaji Blade Runnera na sněhu … 9/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeremy Saulnier po Blue Ruin a Green Roomu přichází s další Indie drsnou chlápackou filmařinou, která si určitě zaslouží pozornost. Srovnání s Wind River je na místě. Film se odehrává v drsném prostředí Aljašky a chlad s mrázem na diváka film doslova chrlí v každém záběru. Hlavní hrdina Jeffrey Wright ( hvězda z Westworldu) odborník přes vlky je povolán, aby vysledoval chlapce, kterého si odnesli vlci, ovšem brzy zjistí, že za tím stojí něco víc, než by se mohlo zdát. Mínusem jest poměrně pomalejší tempo, které mainstream divákům dost možná nesedne a taky fakt, že příběhově je film poměrně divně vykonstruovaný a na otázky, zde nenacházíme odpověďi, což já osobně taky vyloženě nemusím, ale pořád se jedná o film, který má co nabídnout. Kdo režiséra zná, tak ví, že násilí a gore mu rozhodně není cizí a v pár scénách servíruje moc pěkné záběry( 10 minutová přestřelka je definitivní filmový Highlight a také zde zařve nejvíc policistů v krátkém časovém úseku v historii vůbec!). Plusem jsou i skvělé herecké výkony, kde Alexander Skarsgård válí a ta Aljašská příroda s vlky je víc než atraktivní. Netradiční, ale slušné, kor na Netflix. 75% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

You are Next smíchaný s Wind River a místama meditativní krajinářskou onanií Blade Runnera (jo, vím, že to zní zvráceně a divně!). 3,5*, protože Saulnier zjevně ví, co chce, a tenhle průzkum do animalistický duše, která se dá snadno zaměnit za PTSD, si vodí navzdory smrtelně pomalýmu tempu způsobem, který vás prostě nutí neodtrhnout oči. Doma to bude výrazně slabší, už jen kvůli mobilům po ruce a dalším rozptylovačům, kvůli kterým se do toho hodně lidí těžko ponoří. Vítěz letošního TIFF v kategorii "jsem zmaten, ale neustále na to myslím.". ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama