Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Filmům, které mě okrádají o čas, jsem vždycky křivdila a nebude to jiné ani u Hold the Dark. No jo, není se čemu divit když tyhle netflixárny unikají mezi prsty jak na běžícím páse bez sebemenší reklamy. Někdy se to holt povede, někdy ne. Hold the Dark je určitě ten druhý případ. Ovšem zezačátku se to nikomu zdát nebude. První polovina nabídla velice slušnou atmosféru z prostředí Aljašky s prvky mysteriózna a lehce nastíněného hororu. I chování postav odkrylo různé náznaky a zbystřilo moji zvědavost. Snad bych ještě tomuto kousku odpustila, že jeho tempo bylo někdy až vražedně pomalé a některé scény by se bez mrknutí oka dali smáznout a pořád by to fungovalo, ale co neodpustím je závěr. A nebudu se k němu ani vyjadřovat, stejně jako to udělali tvůrci právě s celým finálním rozuzlením. Takže jestli chcete ztrácet čas s něčím, čehož scénář by vyzněl stejně jako kdyby v něm nebylo ani slovo, tak tady to máte. Dvě a p... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vyje-li v tobě vlk... manželce zmáčkni krk! Synáčka vyhrabej lopatou, červy z něj vytahuj pinzetou." A taková pěkná bajka o bláznivých, zvlčilých lidech a o krutých, leč jinak normálních a empatických vlcích to mohla být, škoda. I já, coby člen dravé, leč zdravé vlčí smečky, jsem nejprve spokojeně čenichal po krvavém sněhu příběhu a radostně poňafával nad každou bolestí rozervanou duší a nad lidskými troskami všeho druhu, jimiž byla řídce osídlená Aljaška hustě zalidněna. Ale postupně se mi začala nevolí ježit srst na hřbetě a mé ňafání přešlo v zlověstné, vzteklé vrčení. Od krádeže synáčkova těla s mimózními vraždami (prosté odzbrojení a spoutání by účelu posloužilo stejně), přes mariňáka, zabijáka z Iráku a t.č. již i sériového vraha, prchajícího se staženým ocasem před starou bábou z motelu, byť s puškou. Místo aby si v lese pomazal obličej vlčím trusem a takto maskován se připlížil zpět a prokousnul bábě krk, nebo tak něco. Dále Cheeon - ten by byl fajn v samostatné vražedné bajce, zde to byla rušivá odbočka (byť chutná a šťavnatá jako rare steaky z mladých policajtů). No a to sáňkování se synáčkem v samotném závěru, při hře na happy wolf family, to byl hřebík do rakve a facka kamarádovi Cheeonovi a jeho indiánským pohřebním rituálům. Co se jednou rituálně zahrabe, to se už nevyhrabává, aby měla duše klid, bohajeho! Dvě hvězdy. Na 5 hvězd bych šel při alternativním závěru: Synáček sice vykopán, ale jen proto, aby se k němu mohla přitulit v tu chvíli láskyplně uškrcená maminka Medora, pak oba zase zahrabáni. Vernon odchází do lesů, pokleká uprostřed klidně sedící vlčí smečky, kamera švenkuje na hřebeny hor a ozývá se poslední, čistý výstřel. Závěr na pohodu, no ne? ()

Reklama

fugazi 

všechny recenze uživatele

Nikdo nedokáže zrežírovat filmový násilí jako Jeremy Saulnier. Všechny jeho filmy jsou neskutečně atmosférická podívaná, při který cítíte každý zásah kulkou i každé říznutí nožem. V ultra násilí se vyžívá, ale nikdy to není samoúčelné a vždy to pomáhá vyprávět příběh a vcítit se do postav. Neumře tu víc lidí, než v jakymkoliv Marvel filmu, ale za to každá ta smrt vás divácky zasáhne. Hold The Dark je hodně náročnej film s hutnou mrazivou atmosférou, kdy na vás ta zima přímo čiší z obrazovky. Jeffrey Wright v roli svýho života vyšetřuje zmizení dětí, které byly odtažené vlky. Všechno je to ale trochu víc zamotaný a díky tomu se tohle vyšetřování často dostává až do hororovýho žánru. Hypnotickej soundtrack a úžasná kamera z toho pomalu dělaji Blade Runnera na sněhu … 9/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na jednu stranu mě tento film z mrazivého prostředí docela zaujal, na tu druhou však ve mně zanechal spoustu otazníků a tak nějak jistou formu zklamání. Přece jenom jsem očekával něco trošku jiného. Samotný příběh se mi špatný nezdál, jen tu zůstala hromada nezodpovězených otázek – PROČ…Co sakra ty dva magory (jak tohle můžou být rodiče) vedlo k tomu, co udělali…Dost mi bylo líto toho poldy, co se vydal s hlavním hrdinou po jejich stopách i toho děcka. Jinak to bylo místy docela surové, několik krvavých pasáží bylo solidních, místy až mysteriózní atmosféra taky nebyla špatná – no místy se to trošku táhlo jak sopel, Alexander Skarsgård předvedl velmi solidní výkon a jeho postava byla asi tím nejzajímavějším (kromě samotné nádherné přírody) na tomto filmu. Riley Keough sice velkou krásu po své babičce, ani svůdnost po matce zas až tolik nezdědila, ale nelze jí upřít herecký talent ani odvaha natáčet nahá před kamerou (což už udělala několikrát) a úplně škaredá taky není. Škoda no, mohlo to být ještě brutálnější a rád bych znal pár odpovědí…50% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal perfektní podívanou z amerického zasněženého severu, jako tomu bylo v případě Wind River, ale Hold The Dark úplně nedostál mému očekávání. Což o to, ta krajina se dostavila, a každý divák musí přiznat, že sníh v rámci detektivek jde s atmosférou ruku v ruce, tady bych ani film nemohl nijak hanit. Herci taktéž zahráli úctyhodně, překvapil místní policista James Badge Dale. Jenže ten příběh a samotná zápletka tomu prostě a jednoduše moc nepomohly, čekal jsem něco promakanějšího, přesvědčivějšího. Takto dostanete mix, kde dojde na nespokojené obyvatele, nějakou tu mystologii tamějších lidí a pár vražd. V konečném součtu to ale vůbec nespojily, tudíž film skončil náhle, a hlavně otevřeně (to naštvalo nejvíc ze všeho). Pár scén, kde se s brutalitou rozhodně nešetřilo, film vyhodilo z průměrných šedavých vod (luxusní přestřelka M60 vs sbor policistů se tak často ve filmech nevidí), ale mělo to potenciál stát se brilantní žánrovkou. Za mě dávám 65 % ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama