Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Hold The Dark" je určite jeden z tohtoročných filmových highlightov. Na film som bol dosť zvedavý, nakoľko Jeremy Saulnier sa ukázal ako schopný režisér. A v tomto filme sa to len potvrdzuje. Myslím si, že porovnávanie filmu s "Wind River" je v tomto prípade na mieste. Film má podobnú mrazivú atmosféru, človek z neho ten mráz cíti na tele a Jeffrey Wright je tu podľa mňa tiež veľmi dobrý hrdina. Lokácie veľmi dobre vedia dotvárať atmosféra a rovnako je na tom aj akcia. Myslím si, že silných momentiek je vo filme veľmi veľa. Každá minúta vo filme pôsobí veľmi dobre využitá a nepôsobí, že by mal nejaké zbytočné miesto. Úprimne však poviem, že niektorým veciam som asi úplne neporozumel. Najmä pri konci. Napriek tomu ale vizuálne vynikajúco spravené. Hudba je takisto skvelá. No myslím si, že highlightom filmu bude asi obrovská prestrelka, kde bude jeden obrovský masaker. Nebudem hovoriť viac. Postavy sú podľa mňa dostatočne zaujímavé na to, aby sme ich sledovali, každej sa venujú dostatočne a dokonca mi niektorých bolo aj ľúto. Opäť nechcem spoilovať, takže nebudem hovoriť viac. Film odporúčam vidieť všetkým čo majú radi mrazivé thrillery a určite všetkým, ktorí ocenili minuloročný "Wind River". Tento film je podľa mňa ešte tvrdší. A hoci si nemyslím, že by siahal až tak vysoko, tak to nič nemení na jeho kvalitách. Hodnotenie: A ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mně se líbí, jak tady tomu filmu někdo napálí pět hvězd a do komentáře napíše, že mu nerozuměl. Herdek, právě proto jsem si četl 5* komentáře, aby zjistil, o co šlo, protože si myslím, že takové hodnocení se dává něčemu, s čím stoprocentně souzním a chápu. Ale kromě obecných frází jsem se ničeho podstatného nedočetl. Za mě je to zdlouhavé a nudné vyjádření myšlenky člověk člověku vlkem, okořeněné válkou dejme tomu v Afghanistánu, neustálými průstřely krku, nesmyslnými vraždami, neustále šeptajícími lidmi, jako by si sdělovali, kde je zakopaný poklad, ale oni si říkají, že svět je těžké místo, dojde nakonec i na Masku, ale bez Jima Carreyho, indiánské legendy do toho nesmíme zapomenout šoupnout, to bude vypadat cool artově, přitom tvůrci určitě neznali polský horor Vlčice... Hele, jako jo, z toho sněhu by asi hráblo každému a kdoví, jak to v republice bude vypadat, jestli v době kovidové, kdy to píšu, brzy neotevřou hospody, ale tady se lidi zabíjeli bez ladu a skladu a úplně zbytečně. Navíc, jestli za to mohla maska, tak nechápu smrt těch prvních dvou poldů, to tu masku neměl. A ta slavná přestřelka s poldy je horší jak z céčkového filmu - díra na půdu jak vrata, všude kolem je to obstřílené kulkami, ale ostřelovače ani jedna nezasáhla? Dokonce si chlápek jednu dobu do těch dveří na půdu stoupne - a stejně ho nikdo netrefí! A jak to, že to v jedné scéně jedna polda dostane zezadu, když je čelem k baráku? Prostě zmatený paskvil, snažící se o tajemno, ale nedomyšlený, špatně servírovaný, špatně časovaný a ve své podstatě zcela zbytečný. Teda kromě toho, že člověk člověku... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na nového Wind Reavera, ale těžce jsem narazil. Asi nejsem intelektuálně dostatečně na výši, ale vlastně pořádně nevím, o čem film byl. Bylo v něm jinotajů, jako v abstraktní básni nějakého známého poety, které jsme museli rozebírat ve škole a dumat nad tím, co tím chtěl autor asi říct, a podobně jako tenkrát, i teď mi to začalo být po čase jedno. Jediným zapamatovatelným momentem pro mě zůstane výborně natočený boj amatérů proti kulometnému hnízdu, ale zbytek snímku se mi slévá do sledu mnohdy na sebe nenavazujicích situací a finále šlo úplně mimo mě. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Sľubný začiatok, dobrá "windriverovska" atmosféra, správne strhany Wright, ale potom sa to celé začne sypať, dáva to stále menej zmysel, motivácie postáv sú stále hmlistejsie a koniec tomu veľmi nepomôže. Je jasné čo to asi chcelo byť, ale nejako to do seba nezapadne a napríklad 10 minútová scéna Indián + guľomet vs policajný zbor je z úplne iného sveta. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Slová niekedy nič neznamenajú.“ Ja som to nepochopil. Na začiatku je to o vlkoch ľudožrútoch, ale veľmi rýchlo tému opustíme. Potom je to dlho o ničom. Potom je tam skvelá prestrelka, ktorá ale s hlavným dejom príliš nesúvisí. Potom je to zasa dlho dlho o ničom. Nuda. Okrem toho je tam psychopat, ktorý brutálne vraždí na počkanie každého človeka, ktorého stretne. Ku koncu sa to asi na 68 sekúnd prekvapivo vráti k vlkom a následne to začne pripomínať Štvanca s Tommy Lee Jonesom. Proste neviem no. Atmosféra ponurej Aljašky super, ale to nestačí. Toto rozhodne ani omylom nemá na skvelú pecku s Jeremym Rennerom Wind River (a určite to nemá nič spoločné ani s Medzi vlkmi s Liamom Neesonom, vlky sú tu skutočne len zopár desiatok sekúnd). Jeffrey Wright kvalitný v scéne večere, ale spadnúť z najbližšieho kopca pri sledovaní svorky, dole klobúk, ozaj odborník. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama