Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Richard zdědil pohřební ústav po svém otci ve Skotsku. Zanedlouho by se měl oženit s Joy, dceru bohatého místního obchodníka, tajně však touží po něčem jiném. Poznává krásnou herečku Barbaru z Los Angeles, opouští jistotu a vybere se přes Atlantik do L.A. Již nápis v taxíku z letiště Vítejte v Kalifornii, přizpůsobte tomu Vaše chování ho varuje, že nemusí být všechno tak, jak by si to představoval on. Podaří se mu dosáhnout svůj cíl a získat lásku svého života? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

saladín. 

všechny recenze uživatele

Celkom sympaticky pocin natoceny snad s minusovym rozpoctom ktory vsak zvlastne meni polohu spolu s rozpolozenim hlavneho hrdinu: najprv sa od nas vyzaduje pristupit na hru o lahkosti bytia (zelene sny), potom vykyvy s obcasnym zableskom ozajstna (nieco z reality) a napokon vlazne podana strata dostojnosti zo stretu medzi realitou a nezrelostou. Cely sa vsak vedie v nekonfliktnom duchu a netvari sa ako Umenie a tak za prispendleny zaver nikto nikomu hlavu neutrhne. Mierne vtipne momenty: plagatova pantomima Johnnyho Deppa. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Ach ne! Tolik hvězd a hvězdiček a dá dohromady takovou slátaninu? Odlepil se od toho pouze J. Depp (mám na mysli krátký dialog, resp. spíš monolog na konci ohledně relaxace na hřbitovech a ve strip barech) a díky bohu za to, to by mi ho bylo samotného líto. O čem to proboha bylo? Pozor na pozlátko? Sny se ne vždy splní? Má nebo nemá smysl se pokoušet si je naplnit? No, skutečně hluboká myšlenka...A když už je špatná forma i samotný obsah, co potom zbývá? Jo ještě konec, a ten je na poblinkání... ()

Reklama

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Ač jsem se na tento snímek těšil.. a po úvodním slušném "ántré".. následovala nuda.. která se rozplynula až k závěru filmu.. třeba šíleně vtipný mi přišlo jak vyklopili toho chlapíka v rakvi do hrobu jako kus hnoje.. nechtíc samozřejmě.. ale dostalo mne to :-) Pěkná oddechovka, s originálním pojetím gagů.. skorem mi to připadalo jako suchá britská komedie, než film ve finské produkci :-) A super vsuvky s Johnym Deppem! Toho bych v tomhle snímku nečekal :-) ()

Charlinka 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem ten film našla díky Johnnymu, na Davida jsem se těšila. Znám ho už z Doctora Who a proto jsem věděla, že ten film bude dobrý. Trochu jsem se bála, že možná bude příliš depresivní ( viděla jsem pár filmů Akiho Kaurismäkiho, bratra Mikeho, a vždy mi přišly příliš drsné, jak tomu tak u severských filmů bývá), ale většinu času jsem se příjemně bavila. Jak naivní Skot do L.A. přišel. Jen ten konec mi přišel příliš hollywoodskej, ale tak asi to k tomu patří. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Eh...co to mělo být? NUUUUDAAAAA to byla! Žádná myšlenka ani pointa, hlavní hrdinové naprosto nesympatičtí, děj nulový na klišétéma mnohokrát už natočené... Hvězdička patří Johnymu, ktarý jako jediný mě v této "komedii" přinutil aspoň k úšklebku... -> to jsem napsala 22. 7. 2009. A letos jsem to viděla znovu kvůli Davidovi Tennantovi a ani jsem nevěděla, že jsem ten film vlastně už viděla. Asi docela nicotné dílo. Jenom "Slizský sebevrah" ve mě vzbudil trochu zájmu :) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Richarda Raynera. (Terva)

Reklama

Reklama