Reklama

Reklama

Maigret - Season 2 (2017) (série)


Maigret a drahoušek z Montmartru (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Maigret in Montmartre (více)

Obsahy(1)

Na Montmartru někdo zabil dvě ženy. Komisař Maigret tuší, že mezi oběma vraždami existuje spojitost. Příběh má podle všeho kořeny v dávné minulosti... Pozdě v noci se na policejní stanici deštěm zmáčeného Montmartru zjeví mladá žena. Má rozmazanou rtěnku a nejistou chůzi, ale je zvláštním způsobem svůdná. Trvá na tom, že má životně důležitou informaci, jenže o hodinu později všechno popře. Tak začíná záhada brutálně uškrcené půvabné mrtvoly, která Maigreta zavede až do erotikou prodchnutého podsvětí. (TV Prima)

(více)

Recenze (74)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Na sérii těchto případů je zajímavý nejen způsob vyšetřování deduktivní metody hlavního komisaře Maigreta, ale i zároveň lidskost ostatních vyšetřovatelů, kteří nejsou tak nedotknutelní jako jiné týmy detektivních skupin. V tomto případu jeden selže morálně a druhý lidsky aniž by to kdo čekal, zároveň to ovšem celý případ spíše zamotá a propojí se samotným Maigretem. Skvělá minisérie kriminálních případů. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Ačkoli budu mít Atkinsona patrně vždycky spojeného hlavně s Černou zmijí, tady to nerušilo - Maigreta zvládl skvěle. Britská produkce byla očekávatelně kvalitní - se smyslem pro detaily a výpravu - ale prostředí přesto působilo víc anglicky, než francouzsky. Jediná větší výtka za příliš sentimentu na konci - to v mých očích celý film hodně shodilo. ()

Reklama

BlondJames 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět lepší trojka,ale pořád to na 4* asi prostě nestačí,docela se to vleče a to mi na detektivkách vcelku vadí, neočekávám nic akčního, ale nutí mě to neustále odbíhat a to mě mrzí. I tak to stejně sleduji jen kvůli Rowanovi A. , protože se tam skvěle hodí a to že si ho všichni pamatují jen jako Mr. Beana a proto ho nezvládnou vidět ve vážných rolích je pro mě absolutní omezenost ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kde som bol to neviem, ale som rád že sme sa našli s Maigretom. Doba bola zlá, nevľúdna, plná obmedzení, zásahov bez štipky proporcionality. Úzkostné stavy na posteli, ktorá nezažila vášeň, sa zrazu zadívali do Mr. Beana ? isto ? Isto je to on ? Nevychádza z neho nejaká tá človečina ? Atkinson a tvorcovia dali týmto štyrom detektívnym príbehom neuveriteľný pokoj, dobráctvo, poctivé pozorovanie, rozprávanie a mužský prístup k práci. Nič tu nelieta, nestrieľa, nehýbe sa, neskáče vo väčšej miere než treba. Nepoznám žiadne minulé predlohy, knihy a je mi jedno na základe čoho čo vzniklo. Tak vehementne ľudsky a civilne prebieha dej na plátne, že vy síce odhaľujete páchateľa s ním, ale cítite pokoj, nadšenie. Kulisy sú prvotriedne a ustarostení chlapi priam vynikajúci. Bordel priniesol najslabší dej míňajúc sa snahou stotožniť s obeťami. Krkolomné, niekoľkonásobné vracanie sa do brlohu je na tretíkrát otravné, avšak všetky prvotriedne prvky tu sú a preto zachraňujú pre mňa najslabší dej. (videné december 2020, CT1 archív) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rutinní počin, který vás při chladném prosincovém večeru potěší, avšak v poměti dlouho nezůstane. S měsíčním odstupem nemám šajna, čeho se vlastně zápletka týkala, což asi není zrovna kompliment. Rowan se snaží, co to dá, avšak existuje spousta herců, která se pro roli Maigreta hodí definitivně více. 70% ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama