Reklama

Reklama

V přístavu

  • USA On the Waterfront (více)
Trailer

Bývalý boxer Terry Malloy (Marlon Brando) se klidně mohl stát šampiónem, místo toho ale dře pro Johnnyho Friendlyho (Lee J. Cobb), předáka ve zločinem prolezlých docích. Když Terry nevědomky zaviní smrt jednoho ze vzpurných dělníků, pronásleduje ho pocit viny. Ale až láska k Edie Doyle (Eva Marie Saint), sestře zabitého muže, Terrymu ukáže, jak hluboko padl. Pak násilnou smrtí umírá i Terryho bratr Charley (Rod Steiger), protože odmítal vlastního sourozence zavraždit, a Terry se rozhodne Friendlyho zločinecké impérium rozbít. Nezapomenutelné drama o Terryho vykoupení patří mezi nejuznávanější filmy všech dob. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

berny2468 

všechny recenze uživatele

Dosti osobní film Elii Kazana, který vypraví příběh o bývalém boxerovi (Marlon Brando), který je svědkem vraždy jeho kamaráda, který má na svědomí místní mafián. Ten zaměstnává v docích půlku obyvatel města a tak je mlčení pro všechny životním údělem. Ale Marlonova láska k sestře zabitého a výčitky mu nedovolí tento teror nadále tolerovat. Vcelku jednoduchá zápletka, která však i tak dokáže překvapovat a svoji myšlenku má aktuální i dodnes. Je to snad první snímek, kdy velkého Kmotra - Marlona Branda vidím za mlada. A už tehdy to byl pan Herec, který ze své postavy dokáže vyždímat maximum. Film stojí především na něm a na skvělém konci. Přestože je to asi zatím nejslabší Kazanův snímek, který jsem zatím viděl (East of Eden jednoznačně vede), má i tak stále své kouzlo a stále má co říci. A minimálně kvůli tomu a samozřejmě Brandovi snímek za vidění stojí. 7/10. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sociální drama z přístavních doků tehdejšího New Jersey, kde se vykořisťovaní dělníci bojí postavit na odpor odborářské mafii. Brando stojí v čele kvalitního hereckého obsazení, v roli bývalého boxéra a současného "protekčního pracanta", který řeší zcela zásadní morální dilema. Od křiváckého úvodu, přes milostný střed až po hrdinsky vyhrocený závěr je to poctivý a zaujímavý biják. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Je to tak uzasny film, ze si skutecne zaslouzi 8 Oscaru vcetne nejlepsiho filmu? Ani omylem! On The Waterfront ve skutecnosti neni ani dobry film. Krome nudy se zde vazne moc nenachazi a co ten hype okolo Marlona Branda? Jeden z nejlepsich hercu vsech dob? Come on, podle mdleho vykonu, ktery zde podal fakt ani ve snu (a opet oscarove ocenen). Ocividne dalsi rok, kdy akademici do jednoho jeli na houbickach. 2/10 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Když byl ten film novej, tak musel asi působit mmnohem lepším dojmem, než dnes. Dnes už ničím nepřekvapí. Víte, jak to dopadne i ten meziděj. Takže zub času na tom zanechal šrám v podobě nudy a předvídatelnosti. Marlon Brando jako mladičká mlátička je to jediný, co mě na tom zaujalo. A taky ti holubi (ne z nosa). Jinak průměr. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím.. Brando byl určitě zajímavá osobnost a já bych rád naskočil na tu povídačku o tom, že je to nejlepší herec co kdy žil a tenhle film je prostě úžasný.. Ale zkrátka to tak nevidím.. Ten příběh je naivní, moralistická banalita a Brando-jakkoliv je dobej-nepředvádí nic z čeho by mi spadla brada.. Má to své momenty (např.dialog v taxíku, několik parádních obrazů a zajímavě řešených scén), ale jako celek je to spíše taková otravná, zubem času nahlodaná pohádka.. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (33)

  • Natáčanie trvalo 36 dní. (Paldiny)
  • Roli Edie Doyle odmítla Grace Kelly, která místo toho natočila Okno do dvora (1954). (Kulmon)
  • V roce 1955 Anthony "Tony Mike" de Vincenzo podal žalobu proti společnosti Columbia Pictures, protože se domníval že je postava Terryho Malloye (Marlon Brando) napsána podle něj, když se hlasitě ozýval proti odborům. Dokonce soud vyhrál s malým vyrovnáním od společnosti Columbia Pictures. (J.A.K.)

Reklama

Reklama