Reklama

Reklama

Karbon

  • Francie Carbone (více)
Trailer 2

Podnikatel Antoine Roca se dostal do problémů a může přijít o rodinnou firmu. Rozhovor s účetním jej dovede až k myšlence daňového podvodu souvisejícího s evropskými uhlíkovými kvótami. Do akce se rozhodne zapojit parťáky z pokeru, bratry Erica a Simona Wizmanovy. Aby se však do riskantního plánu mohli pustit, musí zajistit potřebné financování. Volba padne na Kamela Dafriho, nechvalně známou osobnost kriminálního podsvětí. Antoinův pád do světa zločinu začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (57)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy, kde sa ojebáva štát a točia sa veľké lóve mám rád. Frantíci to poňali svojsky, odrbkali celú Úniu, zarobili neskutočné lóve a už klasicky si uleteli. Depardiera asi pustili z Ruska, tak si tam strihol rolu židovského bossa, čo má prsty vo všetkom. Pekne vidieť ako sa v tom dá chodiť, zarobiť a umreť. Žiaľ. 3 z 5 ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Podnikatel se dostal do finančních problémů a hrozí mu, že přijde o svou firmu. Aby jí zachránil, tak ho napadne finta s emisníma povolenkami. Problém je, kde vzít peníze, a tak si půjčí od toho největšího svináka z podsvětí. Film má napětí a i několik zvratů. Akorát nechápu, proč se tam všichni chlapi líbaj na tváře, jak mafiáni, nebo soudruzi. Asi aby to mafiánsky vypadalo. Jeho tchána si střihnul Depardieu, kterého sem už nikde dlouho neviděl a tady hrál pěknýho hajzla. Myslím, že je škoda, že ten konec prozradili hned na začátku. I tak jsem se bavil. ()

Reklama

mac000 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem měl tento film "nachystaný", že se na něj podívám, ale až nedávno na to došlo. Marchal není tak akční jako v jiných dílech (Válka policajtů), ale pozornost dokáže rozhodně udržet. Vědomí, že děj sleduje události, které se opravdu staly, zpravidla zvýší konečný "umělecký dojem" a tak tomu bylo i u mě. Benoît Magimel tentokrát rozhodně zastínil "velkého" (obrazně i doslova) Gérarda D. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Strašné je to, že se to opravdu stalo. Strašné je to, že takhle odrbat Francii a EU zkrátka lze a když se dobrý ekonom zamyslí, napadne ho to taky, jen si to zkrátka nikdo nedovolí. Zase to vzniklo u chlapů a zase to musela dotáhnout ženská, tak už to chodí. Nebylo to špatné, ale po herecké stránce i režijní se mi daleko více líbily Smrtelné lži, kde byl Gere fenomenální. Tady jste ani nepoznali, co se v hlavě hlavního hrdiny děje, byl instantní jak čínská polévka že sáčku. Nezachrání to ani Depardieu, jeho role neměla tolik prostoru, což je škoda, že jeho linka bohatého podnikatele se filmem více netáhla. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Podílet se na stínové ekonomice v oblasti drog, bílého masa či zbraní, to smrdí průserem, tak proč nezkusit karusel s emisními povolenkami.. Klasické story o vzestupu a pádu byznysmena za hranou zákona, u kterého se můžete dohadovat, jestli mimo vlivů závisti, osobních problémů a hloupých kolegů stojí za „úpadkem“ hamižnost nebo prostě jen pocit, že mám pořád málo. Ze všech Marchalových filmů nejméně čitelný rukopis není problémem, to spíš otravný francouzský rap, uspěchaná poslední půlhodina a obsazení postrádající charisma. Dát konec na začátek může být kontraproduktivní, ale tady to má své místo, abyste hádali, kdo stiskl spoušť. Troufám si tvrdit, že budete překvapení.. Apropo, Depardieu se s nedávnými rolemi obézního Gala natolik ztotožnil, že jeho pupek nyní zabere polovinu rozlohy Rudého náměstí. Úplně se děsím, že si vedle něj ještě stoupne Seagal a Vladimir se nebude mít kudy dostat do práce.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Tento film je založen na skutečném skandálu uhlíkových kvót v letech 2008–2009, který se odehrával ve Francii. (notozjano)
  • Natáčení probíhalo od října 2016 do prosince 2016 v Paříži a pařížském regionu, zejména ve Villejuif, Saint-Ouen a Bagnolet. (bianci)

Reklama

Reklama