Reklama

Reklama

Rupert Wyatt se opět vrací k žánru sci-fi. Tentokrát nám vypráví příběh o lidech, kteří chtějí zažehnout jiskru odboje proti mimozemské rase, která převzala kontrolu nad vládou Země. Odboj ale nestojí jen proti vetřelcům z jiné planety. Bojovat musí především proti těm, kteří s nimi spolupracují. Podaří se zrealizovat plán, jenž ostatní přiměje uvěřit, že je možné vzít si Zemi zpět? (Martrix)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (101)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu, by to fungovalo aj v dnešnom, skutočnom svete. Vláda sa spojí s nepriateľom a zapredá národ za cenu bohatstva, moci a samozrejme vlastného prežitia. Invázia mimozemšťanov vyobrazená opäť v inom svetle, reálnejšie podanom a tým pádom aj menej akčnom. Napätie to však má a dokáže udržať diváka v pozornosti po celú dobu. ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Netradiční a ambiciozní scifko, které ale rozhodně nepotěší diváky, pro něž jsou zlatým standardem marvelovké limonády. Děj má sice dechberoucí spád prakticky od první scény do té poslední, ale když člověk na chvíli přestane dávat pozor, rychle se ztratí ve velkém množsví postav, jejich plánů, a spojistostí s hlavní linkou příběhu. Navzdory premise extraterestriální invaze jsou navíc mimozemšťané spíše stínovou hrozbou než aktivními záporáky, a lidé jsou především nepřáteli sami sobě. Je jen škoda, že pro budování napětí a mystifikaci diváka se celkem plýtvá trhanými záběry a rychlým střihem, a že finální mega-komplikovaný zvrat (podobně jako všechny mega-komplikované filmové zvraty) je založený na nepředvídatelných sledech okolností. I tak je pro mě ale Captive State velmi příjemným překvapením, a pokud se vám líbil třeba District 9 a nečekáte hromadu vtípků a CGI bitev, rozhodně koukněte. 80% ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě to má super plakát s oranžovou barvou....Z toho filmu jsem lehce zmatená...Plno věcí mi doteď nedošlo a bylo tam na mě až moc osob, které byly hodně od sebe a proto mi to nějako nezapadalo do sebe...Nicméně scéna "odboje", kdy se právě ty lidé začnou objevovat - ta byla super - svižná, úderná, skvělá hudba...Skvělé obsazení :) A myšlenka spokojenosti ovládnutí mimozemskou civilzací...je to fikce nebo ta lepší varianta života na planetě Zemi? Hm.... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Prvotriedna atmosféra... a možno aj zámer. Inak ale nanešťastie dosť nepremyslená či nedomyslená záležitosť, v rámci ktorej dáva zmysel všetko a zároveň nič. Možno by stálo za pokus rozpísať to do mini série, keď už sme zabudli, ako tvoriť malé, no pritom presvedčivé a živé svety na poli celovečerného filmu. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

To bola hotová katastrofa. Ani sa mi nechcelo veľmi čítať titulky. Nápad dobrý, začiatok celkom zaujímavý, ale potom som neveril vlastným očiam. Viac menej ani neviem o čom to bolo. Od akýchsi mimozemšťanov sme sa presunuli k černošským parkuristom a následne k obtlstému policajtovi, ktorého zvádzala sexi Vera Farmiga, ale on si uvedomil, že už vyše 10 rokov je impotentný, tak sa radšej vzal a odišiel. Následne nám kvôli korektnosti k menšinám bol podsunutý medzirasový pár, aby sme si uvedomili že množiť sa medzi rôznymi rasami je v poriadku a že čierni migranti sú tiež len ľudia, preto Refugees Welcome. Potom tam nejaký ďalší afroameričan (neviem ani ktorý, stále sa mi plietli) povedal, že sa veci vyriešia jedným jointom. V tom momente som si to dal na polovicu obrazovky a na druhej som pozeral nejaké nové porno videá, ktoré by ma upútali. A potom som sa v tom stratil už úplne a ani neviem kam na konci letel John Goodman. Asi také je moje stručné hodnotenie. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (5)

  • Film se odehrává v Chicagu, ve čtvrti Pilsen. Ta byla v 19. století pojmenována českými imigranty po české Plzni. Od roku 2006 je zapsána v Národním databázi historických míst USA, což je vládní seznam míst považovaných za hodné uchování pro svůj historický význam. (Saur.us)
  • Rapper Colson Baker alias Machine Gun Kelly musel odložit tři koncerty poté, co dostal během natáčení 65 úderů do hrudníku od neznámého filmového policisty a následně se v zákulisí před koncertem zhroutil. (dan4815)

Reklama

Reklama