Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Můj otec a ostatní muži, Krásný čas a Opravdová láska, to jsou tituly televizních filmů, které věnovala režisérka a scenáristka Andrea Sedláčková postavě Renáty Soukupové (T. Vilhelmová), půvabné, emancipované ženě, která je pod nesmlouvavým povrchem křehká a zranitelná. V současné době je šťastnou matkou sedmileté dcerky a se svým partnerem, novinářem Ivanem (O. Kaiser), žijí v prvorepublikovém dřevěném srubu na břehu zatopeného lomu. Místo je to idylické, vztahy mezi Renátou a Ivanem jsou komplikovanější. Z Ivana je nyní zapomenutý mrzout, zatímco Renáta, která se stala režisérkou, je na vrcholu svých sil. Potkává novou a prudkou lásku a musí tento nečekaný problém bolestně rozhodnout... Režisérka Andrea Sedláčková však nikdy neřeší jen prostý milostný příběh, její filmy mají také společenský přesah a vyznačují se přesnou dobovou atmosférou. Dívka za zrcadlem je natočena zajímavou a atraktivní metodou filmu ve filmu, což předpokládá dvojí příběhovou linii. Výkon Tatiany Vilhelmové, která hraje Renátu ve všech čtyřech filmech, zraje spolu s její postavou. Jejím partnerem je niterný a uměřený Oldřich Kaiser a oběma zdárně sekunduje i mladší dvojice Eva Josefíková a Vojtěch Dyk. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Bylo zajímavý vidět jak se tvoří takovej film metodou film ve filmu. Ale příběhově mě neoslovil ani jeden. Ta hlavní linka mezi Táňou a Vojtou byla úplná klasika, která se děje dnes a denně, nic převratnýho. Ta druhá, která se točila byla úplně mimo mísu. Ukázalo se mi, že to Evě sluší s věkem čím dál víc, i když se lehce začíná ztrácet ta roztomilost s ženštějšíma rolema. A že jí to náramně sluší v šatičkách. Jinak je to přesně ten typ českýho dramatu, který obecně nikoho nebaví, ať tam nastrkáte herců, kolik chcete. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Byť Andrea Sedláčková neopomíjí opakovaně zmiňovat, že její filmy s Renatou Soukupovou nesou přísně biografické, to podstatné vycházé z jejich osobních zkušeností. Ta potřeba vyrovnat se s vlastní minulostí je z toho bohužel až příliš patrná. Přesto má film hodně zajímavého. Oldřich Kaiser se tentokrát nestylizoval ani nepřehrával, podařilo se vybrat talentované holčičky, Evě Josefíkové to slušelo ... :o) ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Vztahový drámo s na TV film velmi slušnou řemeslnou kvalitou nebo nabouchanym hereckym obsazenim (Vilhelmová s Kaiserem byly sympatickej pár). Scénář moh být o něco svižnější, ale naštěstí se moh spolehnout na dobrej příběh "ze života" a nápad (film ve filmu dotvářející příběh). Ačkoliv nejsem většinou fanoušek otevřenejch konců, tentokrát jsem ho docela přivítal. Nic světobornýho, ale určitě kvalitní příspěvek do českýho televizního žánru. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Pomalé, pomalé, strašně pomalé. Zápletka hlavního příběhu byla čitelná hned od začátku a její vyústění bylo očekávatelné (doufal jsem, že konec všechno zachrání - no, nestalo se). Příběh v příběhu byl fádní, psychologie postav (hlavně otce) by zasloužila alespoň nějakou drobnokresbu, tohle bylo prostě placaté jako země před Galileem, Čekal bych nějakou pořádnou paralelu mezi základním příběhem a příběhem v příběhu... No prostě čekal bych, že film bude něčím zajímavý. Takže mých 40% jde na vrub Oldřicha Kaisera a malé role Jiřího Lábuse. Jinak opravdová a nefalšovaná nuda. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

75 hodnocení v čele s uživatelem Kocour ještě dříve než film dojede. Užasný, fakt. Myslím si, že námět je skvělý a pro mě jako filmového fanouška i tématicky atraktivní. Na můj vkus to bylo až příliš natahované a zajímavější je jednozačně cca první hodina. Z herců si troufnu říct, že Oldy Kaisera se dalo využít ještě víc, on je prostě skvělej. Tatianu mám rád, ale tady si moc nejsem jist, jestli její postava neměla být víc energická a nad Vojtěch Dykem mám pořád otazník, ještě nikdy mně nepřesvědčil v ničem, že má na velkou roli. Představoval jsem si, jak by film vyzněl, kdyby si Vojta s Kryštofem prohodili role. Samozřejmě svý asi hrálo reálné partnerství hlavních představitelů. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama