Reklama

Reklama

Dokud nás svatba nerozdělí

  • Francie Le Sens de la fête (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Když organizujete dokonale promyšlenou, luxusní svatbu na francouzském zámečku ze 17. století, úplně si to říká o nějaký průšvih. A když se má něco pokazit, věřte tomu, že se to opravdu pokazí a nezůstane jen u toho. Profesionální svatební agentura má na nezdary celých 24 hodin a za ty se toho může stát opravdu hodně. Zvlášť když šéf agentury z přátelství zaměstná vlezlého fotografa, kterého spíš než focení zajímá svatební pohoštění, najde záskok za kapelu, pro který je „decentní zábava“ neznámým pojmem, a ženichovo půlnoční překvapení definitivně změní celou svatbu v grotesku. Komedie od režisérů filmu Nedotknutelní (2011), jejíž inspirační zdroj můžeme hledat třeba u argentinských Divokých historek (2014), potěší srdce každého, alespoň trochu škodolibého diváka. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (151)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nezažil spontánní potlesk plného kina po nějaké scéně. Naposledy to bylo u Nespoutaného Djanga a teď tady, u jediné svatby, na které nejen že jsem se bavil, ale kterou bych si klidně i zopakoval! A kdo mě zná, ten ví, jak velká je tohle pochvala. To je totiž přesně jeden z těch pěti filmů za rok, kvůli kterým chodím furt jako otrok do kina, i když bych místo toho mohl jít co já vím, třeba do práce. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Feel-good oddychovka s jednou hlavnou a dvadsiatimi vedľajšími postavami, ktoré akoby hrali možno talentovaní, ale nie moc zaujímaví komparzisti. Chýbali mi v tom výraznejší herci, typ francúzskych komikov, ktorí zdvíhajú náladu už len svojím vzhľadom a mimikou. Dokonca aj hlavného herca by som videl viac v roli solídneho vedľajšáka. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia filmu Nedotknutelni prichadzaju s dalsim filmom,nie je to sice komedia,pri ktorej sa budete valat po zemi od smiechu,no urcite vam ucaruje,citit z toho take to typicke pre Francuzsko,humor,pohodu,radost,potesenie a ma to srdce,jednoducho sa na to vyborne pozera,chvalim samotny pribeh,hercov i hudbu,takze bez pochyb plny pocet...:-) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak jestli vám nic neudělá dobrou náladu, tak tohle tedy stoprocentně. Tohle je ta nejčirejší, nejupřímnější a nejlehčí komedie na strávení za tento rok.. Myslím, že není člověka, kterého by tento film mohl urazit, protože jinak by v sobě ten dotyčný neměl kouska lidskosti. Celý děj táhnou výrazné charaktery, vtipné hlášky, francouzský humor, čarovná hudba a taky krásný vizuál. Potěšilo mě, že film není natočen z pohledu manželského páru, ale z pohledu svatební agentury, což příběhu dodalo o mnoho více vtipu a tím pádem vypouští skoro veškerou romantiku, což pro mě bylo plusem. Humor je navíc absolutně nenásilný a žádná vulgarita není potřeba. Američané by se od Francouzů mohli učit. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Způsob snímání připomíná jednu nekonečnou reportáž ze zákulisí nervního povolání, styl vyprávění se však zejména v první půli blíží rozhlasové konverzační hře. Povšechnému hemžení důležitě se tvářících postaviček pomalu hrozí jednotvárnost, až po hodině vytrhne z lehké dřímoty nástup hostů, třebaže také jejich skladba pracuje se zběžným figurkařením.Pravda je, že s houstnoucími problémy se i zábava stupňuje, nicméně týká se zejména ryze profesních fíglů. Třeba jak využít sáhodlouhého proslovu sebestředného novomanžela, čím svatebčanům rychle a levně nacpat břicha nebo kde hledat kolegiální výpomoc v nouzi – přece na konkurenční kovbojské svatbě s apačským rabínem, zastupujícím jeden z perlivých detailů. Zato trik, jak splynout s hosty, znali už Nesvatbovi, efektní finální gag se okatě chystá a pospolité smíření v duchu „multi-kulti“ vyzní hodně lacině, byť kýžené dojetí zařídí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Túžba ponúknuť hlavnú rolu Jean-Pierre Bacrimu je jedným z prvkov, ktoré motivovali oboch režisérov pustiť sa do tohto filmu. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v regióne Île-de-France deväť týždňov od júla 2016. Časť natáčania prebehla v Paríži a v Château de Courances v Essonne zo 17. storočia. Niektoré scény sa natočili v okolí Fontainebleau. (Arsenal83)

Související novinky

43. César Awards - výsledky

43. César Awards - výsledky

03.03.2018

Předávání francouzských filmových cen César, letos v pořadí již čtyřicátých třetích, se konalo v pařížské koncertní síni Salle Pleyel, provázeli jím herečka Vanessa Paradis a komik Manu Payet.… (více)

Reklama

Reklama