Reklama

Reklama

Isekai šokudó

(seriál)
  • Japonsko 異世界食堂 (více)
Trailer 2
Japonsko, (2017–2021), 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Džunpei Inuzuka (kniha)

Scénář:

Masato Džinbó

Kamera:

Acuši Sató

Hrají:

Džun'iči Suwabe, Fumihiko Tačiki, Šizuka Itó, Tomokazu Sugita, Hóčú Ócuka, Jukari Tamura, Ajaka Asai, Kikuko Inoue, Motomu Kijokawa, Šino Šimodži, Reina Ueda (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Uprostřed Tokia v obchodní čtvrti existuje jeden dům v jehož nejnižším patře se nachází kavárna s restaurací "Youshoku no Nekoya". Ta je zde již celých padesát let a uspokojuje svým menu chutě i těch nejnáročnějších obchodníků a podnikatelů z okolí svými vybranými specialitami. I když je hlavní součástí menu západní kuchyně, zdejší kuchař a majitel má i další speciality, které dokáží potěšit každý jazýček. V tomto městě je to vyhlášené místo, které má však svá vlastní tajemství. Každou sobotu se dveře restaurace pro veřejnost uzavírají a v prostorách restaurace se odehrává hostina pro speciální zákazníky. Těmi jsou stvoření z různých cizích světů a rozličných ras, která sem díky tajemné magii nacházejí svou cestu, aby ochutnala pro ně exotické pokrmy. Díky tomu je toto místo mezi svými speciálními hosty známé jako Restaurace do jiného světa. (Jeoffrey)

(více)

Recenze uživatele Jeoffrey k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2017) (S01) 

Isekai shokudo není anime, ke kterému byste si sedli a během jednoho dne zvládli všech dvanáct dílů. Pokud byste se pro tohle rozhodli, tak zvládnete tak dva až tři díly a pak otráveně odejdete. Největším problémem je totiž absence příběhu a neskutečná repetitivnost, kdy každý díl vypadá jako ten předchozí a děje se v něm prakticky to samé. Co ale chtít od seriálu, který se zaměřuje na jídlo a ani ne tak na jeho přípravu, ale na potěšení z jídla a z jeho konzumace. S jídlem se to nesmí přehánět a k tomu, abyste si ho užili se musí správně dávkovat. No a podobně může fungovat i tohle anime. Takže jak na to? Já se díval vždy na jeden díl týdně a fungovalo to tak, že jsem si připravil něco dobrého, uvelebil se na příjemném místě a během konzumace jídla jsem se díval na jeden díl. A tohle fungovalo skvěle! K tomu aby mě oslovilo anime o jídle je potřeba, aby ve mě vzbudilo chuť k jídlu, abych věřil postavám potěšení z konzumace jídla a navodilo u mě příjemnou atmosféru, abych si i já tu konzumaci (která se tady prostě vysloveně hodí) užil. No a tohle Isekai shokudo prostě umí. Všechna jídla vypadají moc hezky a chutně a když je pojídají sympatické postavy a každý chod si náležitě užívají, tak i mě se dařilo si užívat svůj hlavní chod stejně jako celé tohle anime. Takže při správném dávkování a navození správné atmosféry se stává z něčeho, co může každého náročnější diváka snadno odradit, potěšení, na které se každý týden těšíte stejně, jako se všechny postavy těší na svou další návštěvu v Restauraci do jiného světa. Animace se mi líbila, hudba se mi líbila a všechny postavy byly až nereálně sympatické, ale k tomu požitku, který jsem z toho měl, se to prostě hodilo. Takže za mě velmi příjemné anime vhodné k snídani, obědu i večeři, ale stejně jako s jídlem to tady prostě nesmíte přehánět, jinak se rychle přejíte... 7,5/10 ()

Season 2 (2021) (S02) 

Za mě spokojenost a druhá série mi přinesla přesně to co jsem očekával, čímž splnila to, co jsem po ní chtěl. V podstatě nemám moc co dodávat ke svému komentáři k první řadě, protože se nic nezměnilo. Pořád je to milé, někdy i trošku zábavné a stále to skvěle funguje na povzbuzení apetitu, nebo i trávení, pokud se na seriál rozhodnete dívat až po jídle (což ale nechápu, proč by někdo záměrně dělal). Je to furt neskutečně repetitivní a vhodné k dávkování tak maximálně jedné epizody denně, ideálně k obědu s tím, že při týdenním užívání se na nový díl možná budete (tak jako já) opravdu těšit. No a v posledních dílech přišlo i pár malých překvapení a drobných zajímavostí, které mě, jakožto pravidelného diváka se zájmem nejen o jídlo, ale i o jeho zdejší konzumenty, potěšily. Zkrátka za mě Restaurace do jiného světa opět plní svůj jednoduchý účel a prosté poselství o tom, že dobré jídlo spojuje lidi, se mi taky hodně líbí. 7,5/10 ()

Reklama

Reklama