Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několik důchodkyň bylo ve svém bytě přepadeno neznámým mužem. Ke znásilnění a smrti žádné z nich zatím nedošlo, ale brutalita pachatele případ od případu stoupá. K přepadení dochází vždy ve stejnou dobu, ve čtvrtek odpoledne. Po násilí následuje loupež, ztrácejí se peníze i šperky. Vedením případu je na přímluvu bývalé kolegyně pověřen major Bohuslav (J. Kanyza), dočasně přeřazený do policejního archivu, neboť v poslední době řešil své svízelné rodinné problémy alkoholem. Bohuslav chápe tento případ jako svou poslední šanci. Zapeklitý propletenec rodinných i „podnikatelských“ vztahů, v němž, jak se zprvu zdá, vraždil muž, který byl nedávno pohřben, zdárně vyřeší ve spolupráci s kapitánkou Mazancovou (V. Cibulková). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (64)

dyfur 

všechny recenze uživatele

....pri tej biede čo sa toči v súčasnosti celkom dobrá detektívka,až na (asi povinné) trápne postelové scény a príšernú hudbu ,ktorá odpútava od deja. /Tá rodinná zápletka asi musela byť-ja by som to vydržal i bez nej- asi kvôli celkovej dĺžke filmu./ak trval len 81 minút bez toho rodinného....koľko hodinku ?...a to by bolo asi málo/ ()

alonsanfan 

všechny recenze uživatele

Další v řadě českých srágoroktivek se sice zajímavým a na svou dobu aktuálním námětem bílých koní, ale zcela rozpatlaným provedením, kde za zmínku stojí pouze sličná skorokulturistka nabouchaná Vilma a scénky a dialogy s neuvěřitelně protivnou Danou Kolářovou, tak protivnou jak to v české herecké garnituře umí snad jen ona. Kromaňonec a zločinec Etzler alespoň zemřel s výborným šklebem na rtech. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má 80 minut, mi přišlo, že se to vleče jak smažený sýr. Ta rádoby cool režie a rádoby moderní music tomu taky nepřidaly. Cibulková zde pateticky přehrává. Jediní, kdo hrají tak nějak slušně, jsou Dvořák, Kanyza a Němec. Tohle že vyhrálo scenáristickou soutěž? To buď tedy vyhrál něčí kamarád, nebo je to v téhle zemi se scenáristy vážně mizerné. (Mimochodem, kdo čte detektivky, napadne ho kolem 20. minuty, jak spolu vše souvisí. :-)) Btw, zajímalo by mne, zda to byl úmysl, aby Kanyza vypadal jako Schimanski. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Eine kleine Grabkomik aneb Klein jako hrobnik detektivního žánru na Čétéčku a tečka. A schválně, kolik času je víc - jednaosmdesát minut děje s nějakou tou vatou nebo osmdesájedna minuta vaty s nějakým tím dějem... O >hereckých< čudloidních (re)kreacích zas ani nemluvě. Tak škoda slov... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 26.2.2012 na >hrobnické jebničce< , hodnocení 275., komentář zde jako čtrnáctý - 26.2.2012) ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Na svůj "věk" působí film až příliš komicky, už samotný jméno Luďa Petrásek ve mně vyvolával úsměv. Nicméně, když Luďa Petrásek přepadával důchodkyně a prohazoval to těma moraváckejma kecama, tak to byla prdel. Pak moderní teenageři případ vyřeší tím, že se ve 20 letech šukaj po opuštěných syflbarácích se sluchátkama od walkmanu na uších a pachatele zahlédnou... Kromě toho je ve filmu věčně otravná semetrika Kolářová, takže bacha. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Scenárista Viktorín Šulc vyhrál v roce 2000 se scénářem k tomuto filmu soutěž O dýmku Sherlocka Holmese vyhlášenou Českou televizí o nejlepší původní scénář s detektivní či kriminální zápletkou. (navabaca)

Reklama

Reklama