Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko městečka Kostelec dojde k přepadení poštovního vozu, při kterém pachatelé ukradnou dva a půl milionu korun. Případ se místním policistům nepodaří vyřešit. Z pražské kriminálky proto po nějaké době přijede mladý a schopný poručík Charvát (J. Satoranský). Zatímco se seznamuje s okolnostmi případu a s nalezenými důkazy, naváže známost s pohlednou Květou (Z. Cigánová), dcerou správce ubytovny Weisseho (R. Hrušínský). Komplikovaný vztah, který mezi oběma milenci vznikne, si nijak nezadá se složitostí kriminálního případu, jenž Charváta do Kostelce přivedl. Vše se začne ještě víc zamotávat, když kdosi brokovnicí zavraždí místního rváče a opilce Maláska (R. Přibil). Ten je totiž ve skutečnosti Květiným manželem. A jeho smrt podle Charváta souvisí s poštovní loupeží… (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

Coliseum 

všechny recenze uživatele

Maratova hudební složka mě baví, především ústřední melodie stojí za pobrukování (ne, jméno Marat mi vůbec nic neříkalo a neříká) a dokonce mi nevadí, že jakmile sem viděl PANA Hrušinského za tzv. kvelbem, bylo mi jasný, kdo bude hlavním a neodolatelným zloduchem. Unylejší pár, aby člověk pohledal (Jarda se Zuzkou si to nedávali ni omylem), Kostelka to konspiračně uhlídal a Šmída? Ten bude už navždy Bacílek s mlíkem. Obecně mě Kleinovy sedmdesátkový kriminálky baví, nevidím v nich nic závadnýho. Ale ani objevnýho. Zlatá střední cesta. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Takový nějaký rozpačitý pocit z tohoto filmu mám. Asi je to z velké části rozpačitostí Jaroslava Satoranského v hlavní roli, podivným, ve své době asi bráno jako přitažlivým zjevem Zuzany Cigánové a celkovou vleklostí děje. Mám pocit, že kdyby ve vedlejších rolích neexcelovali tak dobří herci ("Milej zlatej" si pamatuju z dětství, aniž bych uchovala, z kterého filmu), byl by celkový výsledek ještě daleko horší. Radost mi udělalo obsazení Bohumila Šmída, který je jakýmsi spojovacím článkem detektivek oné doby, z jiných filmů ho nepamatuju a vždy pobaví svým skoro až švejkováním. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jako kriminálka je film celkem utahaný a upovídaný, ale má zajímavou pointu. Jeho největší devizou je skvělé obsazení, bohužel, role byly rozděleny neobvykle, až nedobře. Nejvíce je to vidět v kontrastu vyšetřovatel Satoranský vs. správce Rudolf Hrušínský. Když se ti dva potkají, není poznat, kdo je policistou a kdo není. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Kuba to dal opět dohromady s Hajným a za kibicování bolševickýho majora vyšetřuje případ přepadení poštovního auta. Je to případ komplikovanej a čert mu ho byl dlužnej, jelikož se zaplete s povětrnou ženuškou, která je úplně labilní. Celou dobu řeší dilema zda zůstane čestným příslušníkem a nebo se nechá oblbnout úplně. V mezi pauzách řešení dilematu jí klátí na ubytovně jejího fotra, který zase rád sází tickety. Všechno se všemožně zamotává a rozmotává a svým způsobem vytváří nenudící krimi zápletku. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Víceméně průměrná detektivka z konce 70. let, ve které se řeší přepadení poštovního vozu a následné vraždy, které mají s přepadením spojitost. Rudla Hrušínský tomu kraluje, Bohumil Šmída jako spisovatel Vítek je klasicky chytře sarkastický, jen ta Zuzana Cigánová, nadabovaná Jorgou Kotrbovou mě docela otravovala. Pár dobrých hlášek se ale najde, nejlepší Lubomír Kostelka, když ho jdou policajti vyslýchat : "O co jde? Děvky? Hašiš? Velezrada?" :D ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Železniční přejezd je u obce Porostliny. Dům pana Maláska (René Přibil) se nachází v Mochtíně. Silnice na konci filmu se nachází u obce Sobětice. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Při ohledání místa činu v domě Maláska (René Přibil) zhruba po hodině filmu je v době rozhovoru lékařů a kriminalistů možno vidět na levé horní stěně místnosti stín mikrofonu zvukaře. (rakovnik)
  • Přepadené poštovní auto je skřínová Avia. Když se poručík Charvát (Jaroslav Satoranský) seznamuje s případem, ptá se: „A co ti dva z toho Roburu?“ Avšak přepaden nebyl poštovní Robur, ale Avia. (pjotri)

Reklama

Reklama