Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (403)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých filmov, ktorý ma milo prekvapil. Nebyť producenta J.J. Abramsa, asi by som o toto ani nezakopol. Čo dodať, prišlo mi to niečo ako Wolfenstein. A ten ja zhodou okolností mám rád. Kombinácia náckov a zmutovaných nadľudí mi tu výborne sedela. Herci sú tu všetko no name mená, čo je škoda, ale ako béčková jednohúbka s menším rozpočtom je to potešujúce, obzvlášť kombinácia mutantov a druhej svetovej tomu mimoriadne sedí. Réžia je síce slabá, chýba miestami lepšie napätie, aby sa to vyšplhalo vyššie, ale v rámci žánru sa niečo takéto ťažko hľadá. 75% - 4* ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Bezva béčko, které stylově a smysluplně využilo kulisy 2. světové války pro šťavnatou krvavou akčně-hororovou jízdu (byť to skoro do půlky vypadá, že se jedná o standardní válečný film). Solidní obsazení (Pilou Asbaek jako hardcore záporák opět září), napětí, atmosféra, fajn triky, drsná akce a solidní míra nekompromisnosti (lest s Němcem na motorce je bomba). Julius Avery by mohl být velmi šikovný chlapec - takhle nějak bych si totiž v současnosti představoval tvorbu Roberta Rodrigueze. Moc jsem si to užil. 70 % ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

U premisi jako je tato, buď zvolíte cestu braku a nebo se k tomu postavíte seriozně. Zde je to ta těžší druhá varianta, ale za mě to fungovalo skvěle! Parádní scénář, který graduje a má jasně definované postavy, které svou charakterizaci odhalují postupem času. Je to velmi kvalitně natočené a zpracováné, nejdříve to působí jako typický válečný film, který má menší náznaky něčeho na pozadí. Ovšem je tu pomalé budování a silná výstavba, která není nudná, jelikož máme zajímavé situace, postavy a momenty které jim dávají prostor růst a budovat vztahy. Kdo chce akční nálož, chrlící akci co pár minut bude zklamán. Kdo je ale trpělivý dívak, jenž se nechá odměnit sporadickou akcí, která ale stojí zato, bude chrochtat blahem. Ve výsledku jde prostě o milé překvapení, které není unáhlené ale ani nudné a staví se k premise nečekaně dospěle a vážně. Celý film je neuvěřitelně zasloužený a já si jej náramně užil, takže krásných 7/10. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Frrransouská l pisdá a ufědomělý Chaiťán - emigráán sé pokoší navrrratíít do l Fránc liberté, egalité, debilité. To je na tom takové neuvěřitelné. Ovšem zbytek je veskrze vydařený a byť jsem na to čekal, tak mi skoro zklamal přerod z válečného filmíku v onu hororovější část. Tím chci říci, že i úvodní pasáž je hezky nakroucena a stojí. I za pozornost. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Slabé jako čaj a zase trestuhodně nevyužitý potenciál.... Ono by snad ani nevadilo, že tam není 5 minut bez nějaké nelogičnosti, debilty či chyby, kdyby se to hezky splatterovsky utrhlo ze řetězu, ale ono se to tváří, že to chce být seriózně "horrorové" a přitom je to prohnané přes až komiksově barevné filtry a počínání vojáků je zde těžce (a nechtěně) absurdní.. Klišé, rutinérství, imaginace na slabých 30% (asi aby z toho náhodou nevypadnul dobrý film). Atmoška víceméně nulová, masky dobře zhotovené, ale nenápadité. Scénář žalostný(!!). Prachy asi padly na výbuchy, protože vesnici představují všehovšudy tři domy a jedna boční ulička a interiéry zahrnují jednu půdu a asi tři místnosti v bunkru.... Jakože sorry, ale tohle mě fakt nasralo. Buď to měl být braindeadovský splatter, nebo realisticky a naturalisticky pojatý válečný horror o jednotce která náhodou narazí na cosi lovecraftovsky nepopsatelně zrůdného a děsivého... Tenhle kočkopes který není ani dost cool, ani dost bloody, ani dost ..cokoliv, je fakt o ničem. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. září 2018 na Fantastic Festu v USA. (ČSFD)
  • Ve filmu nenajdeme žádnou svastiku. Normálně by se našla třeba na zapalovači, kde místo ní byl vyobrazen znak Waffen-SS. (Leopard105)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Bridging The Gap“ od Nas. (Duoscop)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama