Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (421)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Povedený akční filmík s velice příjemným hereckým obsazením. Will Smith, Elizabeth Windstead, Clive Owen, Benedict Wong, ti všichni se sem přesně hodili a pasovali mi do filmu. Zápletka také zajímavá. Líbila sa mi hlavně honička na motorce. I když v některých scénách bylo znát, že jsou digitálně upravené. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Reklama na Blížence ve formátu 3D HFR mě nalákala do kina a navíc jsem byl zvědavý, jak vypadá "v reálu" omlazený Will Smith. V průběhu děje jsem nejednou pocítil jistou žánrovou zmatenost a nebyl jsem si úplně jistý tím, jestli samotný film ví, čím vlastně chce být. Máme tu co do činění s akčním sci-fi o klonování lidí, které je prošpikované sem tam nějakým tím vtípkem a romantickými narážkami, přičemž se místy povrchním způsobem snaží být něčím lepším v rámci sci-fi žánru. Co se akčních sekvencí týká, nemám výtek - honička na motorkách, souboj mezi lebkami či závěrečná bitka neměly vážně chybu - i když musím podotknout, že místy to kvůli kvalitnímu obrazu vypadalo až příliš uměle, avšak i přesto jsem rád, že jsem se rozhodl jít do kina právě na tento formát. Vizuál omlazeného Smithe byl vskutku působivý, trochu mě zamrzel malý prostor pro Benedicta Wonga a zarazil mě poněkud tuctový závěr. Určitě nejde o promrhané dvě hodiny v kině, ale zároveň jde o jednorázovou záležitost, která do týdne vyprchá z hlavy. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Počítačom vyretušovaný Will Smith to nemal ako potiahnuť. Celý film sa vezie v pomalom tempe a okrem naháňačky na motorke tam veľa toho akčného nenájdeme. Naopak, celé sa to vlečie, je to prekecané a keď konečne príde "strieľačka", tak aj tá je dosť neprehľadná, pretože sa bije Smith so Smithom. Jedinou pomôckou sú rozdielne farby košele. Nič moc. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Artový režisér a věhlasný scénárista dali dohromady supermoderní akčňák s devadesátkovou tématikou. Digitálně omlazený Smith má stejný problém jako De Niro v Irishmanovi, aneb oči řeknou všechno. Pořád ty digi ksichty ještě nejsou na top ůrovni, ale chvála filmařům, kteří se nebojí experimentovat s novými věcmi. Díky nim se kinematografie posouvá kupředu a digitální technologie je jedna z alternativním budoucností kam se ubírat. Pominu příběh, který přestává být zajímavý po 30ti minutách, což měl být pohužel paradoxně ten "wow" moment. To se ale nepovedlo. Smith na to ale určitě stále má a s padesátkou na krku se stále fantasticky ohání. Celkově Lee akční scény vymazlil a vypadají velmi působivě. To je zároveň asi taky jediný důvod proč si to pustit. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oscarový Ang Lee servíruje akčňák jak z 90 tek a byť kritici brblají, za mne je to velká paráda. Will Smith je nejlepší nájemný vrah a je právě na odchodu do důchodu, ale ještě před tím bude muset čelit svému vlastnímu mladšímu klonu, který ho chce bez váhání zlikvidovat. Příběh je zajímavý, ale až tak neoslní, což mi v tomhle případě nevadí, protože akční scény jsou takřka revoluční a po technické stránce naprosto precizní. Intenzivně gradující hudba, úžasná kamera, maximální profesionalita a preciznost obou Willu mě uchvacovala každým momentem a taková scéna s Crosskama patří k tomu nejlepšímu, co jsem letos v kině viděl, ale super je i fight v katakombách, či rotační kulomet s lasery. Po herecké, akční a technické stránce je film bezvadný a pokud Vám to stačí, tak se budete královsky bavit jako já. 80% ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Henry Brogan (Will Smith) ve filmu říká, že vyrostl ve Filadelfii. To je odkaz na TV seriál Willa Smitha Fresh Prince of Bel Air (od r. 1990), kde jeho charakter rovněž vyrůstal ve Filadelfii. (bluejay)
  • Ve scéně, kdy Henry (Will Smith) volá Jannet (Linda Emond) do kavárny kvůli vyjednávání, je kromě výhledu na Dunaj vidět v pozadí budova parlamentu. Samotný hovor pak probíhá z Rybářské bašty. (honza.kuzel)

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno