Reklama

Reklama

Gentleman s pistolí

  • USA The Old Man & the Gun (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film založený na skutečném příběhu Forresta Tuckera, od jeho smělého útěku z vězení San Quentin ve věku sedmdesáti let až po řadu nevídaných vloupání, která policii vyváděla z míry, nicméně veřejnost okouzlila. Jeho pronásledováním jsou posedlí detektiv John Hunt , jehož fascinuje, jak se Forrest věnuje svému řemeslu, a žena , která ho miluje navzdory jeho profesi. (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (134)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pěkná Redfordova rozlučka s kariérou o obdivuhodném kriminálnikovi, který nespočetněkrát utekl z vězení a vykradl přes 100 bank. Samotné loupeže jsou zábavné a usmívající se Redford gentleman je super. Baví i Casey Affleck v roli policisty, který se snaží Redforda dopadnout. Škoda, že útěky z vězení byly shrnuty jen v 5 minutách a žánr komedie je zde celkem nevyužitý. Přesto slušná retro podívaná, která má kouzlo i srdce. Mám to pomezí 3 a 4, ale vzhledem k tomu, že se jedná o poslední Redfordův zářez rád zvednu.70% ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Stylové rozloučení Roberta Redforda s hereckou kariérou. Formálně bezchybný (točený na starej 16mm kinomateriál) retro dle skutečné události, kdy v 70s/80s parta důchodců vykrádala banky. Hvězdný obsazení - Sissy Spacek, Casey Affleck, Danny Glover, Tom Waits. Je to příjemně pomalý a civilní, něco mezi kriminálkou a romancí. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak zvesti neklamali a The Old Man and the Gun je naozaj posledným filmom Roberta Redforda, tak sa jedná o solídnu rozlúčka a krásnu bodku za jednou úžasnou hereckou kariérou. Celý film je taká pohodová až melancholická prehliadka o jednom starčekovi, ktorý nadovšetko miluje vykrádanie bánk. Počas filmu zaznie veľa príjemných dialógov, ktoré majú veľkú hĺbku a dokážu divákovi odovzdať aj nejakú myšlienku. Robert Redford bol opäť vynikajúci a ja osobne by som sa vôbec nehneval, keby sa nechal ešte k nejakému filmu prehovoriť. Ak máte Roberta Redforda radi, tak si tento film nenechajte ujsť, pretože režisér David Lowery sa v ňom naozaj vybláznil. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Forreste... určitě existuje pro člověka v tvé pozici snažší živobytí." A on se na mě podíval a řekl: "Bratře... Nejde mi o živobytí. Jde mi prostě o žití." Tolik asi k Redfordově rozlučce. Jakmile tato herecká legenda promluví, hned si uvědomím, kolika skvělým postavám vdechl život. Tady ani po osmdesátce ze svého charismatu nic neslevuje. 65% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Je znát, že film vznikl jen jako hold pro Redfordův poslední záběr. Tematicky to sedí jak prdel na hrnec, protože je to o člověku, který odmítá přijmout čas. Hvězdná aura je z Redforda stále cítit navzdory vráskám a prkenné chůzi a jeho hraní je stále půvabné. Se samotným filmem už to tak slavné není, zbytečný nebyl, ale trochu nudný ano. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Scénář vychází z článku Davida Granna z roku 2003 v The New Yorker s názvem „Starý muž a zbraň“. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)

Související novinky

Film Christophera Nolana našel hvězdu

Film Christophera Nolana našel hvězdu

20.03.2019

O novém filmu Christophera Nolana (Interstellar, Dunkirk) až doposud nebylo moc co psát. Některé zdroje snímek přirovnávaly duchem k Na sever severozápadní linkou a Počátku, tahle porovnání už ale… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama