Reklama

Reklama

Zhan lang 2

  • Čína 战狼2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bývalý príslušník elitnej čínskej špeciálnej jednotky Wolf Warriors, Leng Feng (Jacky Wu), sa po incidente s chamtivým developerom dostal na tri roky do väzenia. Po prepustení sa rozhodol dať svoje schopnosti a skúsenosti do služieb firmy operujúcej v istej africkej krajine. Jedného dňa v krajine vypukne ozbrojený prevrat a on sa ocitá v epicentre bojov medzi znepriatelenými stranami. Neďaleko neho uviazla v následnom chaose aj skupinka čínskych robotníkov a čínsky lekár Dr Chen. Leng berie na seba neľahkú úlohu evakuovať všetkých do prístavu, kde na nich čakajú lode čínskeho námorníctva... (beso74)

(více)

Recenze (53)

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Čongové po druhé tady už hlavní šikmooký hrdina tolik výrazný nebyl a už jsem vědělo, co od něj očekávat. Frank gril jako záporák to v tanku rozjel na výbornou. Dávám 60% ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Karty se otáčí a nebude dlouho trvat a američtí herci budou brát role v čínských filmech, protože Čína bude produkovat a tvořit mega blockbustery a opravdové akční filmy, na které USA už nestačí (všechno tam jde do pubertálního komiksu). Wolf Warrior II je monstrózní spektákl, kterým Čína zhmotňuje svojí celosvětovou sílu na poli akčního žánru i mocnosti své země (dost to zavání, ale Číňané rádi ukazují ve filmech svojí vlasteneckou mentalitu a nadřazenost). Pro druhé pokračování bylo využito Afriky jako kontinentu zla, což je divácky atraktivní (než obligátní Blízko východní lokace) a Wu Jing alias Jacky Wu zde rozpoutal akční militaristické peklo jaké "Afrika" nezažila a možná ani tento filmový žánr. Ono to totiž hraničí až s tím komiksovým nereálným hrdinstvím (viz fantastická úvodní scéna likvidace protivníků pod vodou). Ale pořád se to tu drží úmrtnosti, krvácivosti a vytrénovanosti hrdinů. A protože jde o asijskou produkci, tak je zde ta výdrž a síla hrdinů o něco vyšší, než u standardních jedinců. Řekl bych, že právě to hrdinství je tady na maximální možné úrovni, kde už skoro začíná superhrdinství. Ale tady to odpouštím, protože je tu vyvoláno nelidské zlo a málokde je k vidění taková fatální hromadná likvidace civilního obyvatelstva, tudíž síla protiúderu musí být adekvátně dvojnásobkem síly zla, která vyvolá v divákovi patřičnou emoci (revenge mod). Evropský divák si ovšem musí zacpat uši při některých soudružských či naivních dialozích, kterými se to tu jen hemží. Tento film je ale akční a to jedním z nejlepších, co se týče robustní akce, nápaditosti a efektnosti v rámci moderního pojetí a možností tlačit na pilu bez ohledu na směrnice EU a OSN. Je čínský a dělá si to, co chce a důkazem je jeho rekordní komerční úspěch. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Nestrieľajte! Nestrieľajte! Sú to Číňania." Mňa to nebavilo. Ďalšia naivná agitka, kde okrem akčných scén nič nefunguje. A aj oné akčné scény ma už ku koncu začali unavovať. Je úctyhodné, koľko vystrelených nábojov a vybuchnutých objektov dokázali súdruhovia pokryť tridsaťmiliónovým budgetom, ale do budúcna by to chcelo popracovať aj na iných aspektoch, aby film fungoval ako celok. 40 % ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Byl jsem překvapený, že mě to i přes všechno dost bavilo. Snad nikdy jsem neviděl nic víc béčkovitějšího než tenhle akčňák. Smál jsem se fakt hodněkrát, a to ne kvůli nějakým chytrým vtipům, ale tenhle film se prostě dokáže tvářit tak blbě, že vás svou trapností fakt rozesměje. Od úvodu, kde je (pocitově) pěti minutová ukázka bojového umění pod vodou (!!!) až po závěr, kde je souboj stylu Mortal Kombat akorát mezi hlavním hrdinou a tankem. Dělá mi starosti fakt, že tenhle film je jedním z nejvýdělečnějších (teda alespoň v Číně), protože bych ho definitivně nechtěl řadit do stejné kategorie jako Avengers. A Franka Grilla chci prosím vidět v inteligentnějších filmech (s jeho charismatem je tenhle film pod jeho úroveň). 50% ()

herr_carter odpad!

všechny recenze uživatele

jaaaaaaaahahaaaaaaaa !! No doprdele, právě jsem dočetl cca 60 minut návodu na to, jak totálně projebat X set milionů tím, že natočím čínský film desetiletí...tak tohle jsem nezažil..v půlce se to naštěstí seklo, takže mi to dost usnadnilo rozhodování, zda dokoukat nebo ne. Jenom si tak říkám, jak na to mohl kývnout Grillo? a co na tomhle stálo tolik peněz? Makety zbraní? Nebo plyšové jeskyně? Válečné lodě z dokumentárních filmů? Exploze vytvářené moderními grafickými programy na počítačích řady minimálně 3-8-6? Čínští komparzisté? Scénárista - čurák? Vážně těžko říct...navíc by to celé mělo být o dost lepší než jednička, která musí být výkvětem všech latrín a dost se divím, že se neumísťuje v žebříčku někde mezi tupými playgirls a soudkyní Barbarou..na druhou stranu když ale uvážím, že místní vybraná aprobovaná komunita po pečlivé úvaze uděluje prozatímní rating více jak 65, tak se není čemu divit.............. moje hodnocení = 0 z 10 ()

radecacek 

všechny recenze uživatele

O chloupek lepší než dementní jednička. Nejvýdělečnější film na domácím trhu v roce 2017 je směs patosu, dementního scénáře, hodně špatné CGI a zdlouhavého děje a akce. Choreo je průměr, ničím nepřekvapí. Je to jako se dívat na Americkýho bojovníka po dvaceti letech. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jacky Wu je čínsky King. Oproti jednotke obrovský posun vo výprave, efektoch a všetkom vlastne. Síce nesmrteľnosť hrdinu zostáva, ale pochopil som, že tu sa na to hrať nebude nikdy a pôjde to len do výšin, takže to prekusnem. Inak choreografie súbojov, prestreliek a v podstate všetkého boli niekde inde ako pri prvej časti, najmä keď si spomeniem na scénu s vlkmi z jednotky a záverečný twist pekne naláka na trojku... :) ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

První díl měl Adkinse, ten zde byl nahrazen Grillem a ten neumí zas tak ty boje. Celý film je dost ujetý - čínští hrdinové zmlatí všechny Afričany, velký zlý Rusy a hlavně bojechtivý Amíky a přitom to všude bouchá. Výbuchy a jiné efekty vypadají hodně špatně, akce je docela slušná, komediální vložky mi tam přišli docela otravné. Čekal jsem hutné akční válečné drama a bohužel tu máme spíš akční komedii o skupince čínských hrdinů. Je toho tady všeho víc než v jedničce a bohužel je to taky víc otravné. Upoutávka v titulcích na třetí díl se dala asi čekat, když to tolik vydělalo. 50% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Druhý Wolfík sa určite zlepšil, je tu veľa akcie a už to nie je tak okato smiešna óda na udatnú čínsku armádu, ktorá má toľko vojakov že by v pohode umlátili celý islamský štát čiapkami. Hneď na úvod vybalí Jacky Wu parádnu scénu na mori kde v jednom dlhom, šialene rotujúcom zábere pobije pod vodou bandu pirátov a následne ďalšie dve hodiny hustí do diváka prestrelky, mlátičky a naháňačky vo ( aspoň väčšinou ) skvelom a brutálnom prevedení. Miestami to dosť preháňa, ako keď bez váhania vrazí cez stenu autom dnu do miestnosti plnej rukojemníkov, ale vyzerá to určite k posratiu kúlovo. Neváha ani nechať v priamom zábere postrieľať deti behom masakru na ulici, či zaparkovať auto v masovom hrobe plnom nakazených mŕtvol. Príbeh je niečo o tom ako bambusový superman bráni čínsku komunitu v afrike a kosí zlých černochov a belochov ( a obrovské ruské monštrum s megadrsnou blondýnou ), ale na tom prd záleží, lebo je to celé príliš zbrklé aby to dávalo bohvieaký zmysel, ide len o bum-prásk, výbuchy, krv, lámanie kostí a kŕčovité čínske honenie emócií medzi tým. Ako som už povedal, snaha o drámu tu nie je taká smiešna ako v jednotke, ale na povel plačúce rôznofarebné ksichty, dojemné socialistické preslovy či hrdina na chvíľu nakazený ( a expresne vyliečený krvou dievčatka s protilátkou ) smrteľnou chorobou len aby mohol v delíriu spomínať na mŕtvych z prvého dielu s mimočínskym publikom asi veľmi nehnú. Akciu zas miestami kazia nepresvedčivé digi efekty, ako útok zabijáckych dronov a súboj tankov ktoré vyzerali ako z kartónu práve v tých záberoch keď by si mal divák podľa plánu povedať "WOW, to je ale mrda"! No a zvlášť potom musím spomenúť finálnu bitku s Frankom Grillom, ktorý síce nie je žiadny znalec bojových umení, ale spolu s Jackym predviedli lomenicu ktorej sa súboj s Adkinsom z predošlého filmu nemôže rovnať. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Jacky Wu asi četl můj komentář k jedničce :-) Zde se razantně přidalo na měřítku, rozpočtu, akci a naštěstí i celkové kvalitě, výsledkem je nadupaná akční pecka ve které se pořád něco děje, kontaktní souboje střídají přestřelky a ty střídají tanky. Frank Grillo je sice v průběhu filmu málo využit, zato závěrečný souboj je rozhodně delší než v jedničce a vypadá slušně. Tanky jsou tentokrát využity jak se patří. Příběh u tohoto typu filmů má být hlavně funkční pro rozpoutání akčního pekla a to se zde daří. Co filmu nejvíce škodí je čínská politická agitka, která je prostoupena celým filmem a jak měla kdysi amerika Ramba, tak má čína dnes Vlčího bojovníka. 4 hvězdy. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Jednička mě nebavila, dokonce už ani nevím, o čem byla. Ale tenhle díl je opravdu lepší. Líbilo se mi, že se odehrával v Africe a zachytil její nepokoje. Akce byla krásně provedená, až na některé efekty, hlavně s ohněm, ale nic, co by se nedalo přežít. Film utekl rychle a to je hlavní. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tak v tomto volném pokračování se Jacky Wu překonal. Naprostá akční masáž, že i snad John Woo bledne závistí. Nechybí ani pro čínský film typické citové výjevy a i pro humor se místo našlo. Příběh se odehrává v Africe a námětově se podobá americkému snímku s Bruce Willisem ´Slzy slunce´. Scenáristicky je děj oproti předchozímu daleko bohatší a protože je zaměřen převážně na akci, je tu toho tolik, že má akční fanoušek doslova orgie. Nejedná se však o nic bezduchého. Vše má svůj řád a patřičný vývoj, který velmi často ani nenechá vydechnout. Vše doprovází mistrovská kamera. Na mnohých místech dokonce pro změnu připomíná postupy viděné u snímků Michaela Baye. Ano, samozřejmě je to všechno ohromný kýč, ale v rámci žánru lze toto považovat za mistrovské dílo a rozhodně se nejedná o přehánění. V Číně či v Hongkongu v minulosti vzniklo hodně drsných akčních snímků a jak je vidět, nijak tam na vavřínech neusnuli. Už teď vzniká otázka, jak bude vypadat chystané třetí pokračování. Opět se Jacky překoná, nebo už doplatí na tradiční neduh třetích dílů? Inu, uvidíme. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Brutální pokračování, které předčilo první díl ve všech ohledech. Potom co American Assassin ukázal syrovou střelbu do civilistů, to tady praktikují ve velkém a vůbec se toho nebojí, kolikrát to byl dosti masakr, což jsem opravdu nečekal. Příběhově to jde, ačkoliv jak v příběhu, tak ději jsou kolikrát obrovské boty, ale o to zde rád prominu, protože takovou akční nálož moc často neuvidíte. Akce je tu téměř nonstop a je dosti nápaditá (ano, a nemálo přestřelená), navíc se zde nemusí příliš často přebíjet. Výbuchy, přestřelky, honičky v autech, tancích, boj na blízko, toho všeho je tu přehršel. Těším se na trojku, 5* ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Ty vole tak tohle bylo docela zklamání. To je tak akční až si chvíli říkáte, že to hraničí s parodií na sebe sama. Stejně postradatelnej film jako Postradatelní 3. Grilla je tam málo, a ač je Jacky Wu docela simpoš a člověk mu ze startu i fandí, tak po skoku auta do nemocice to jde komplet do kopru. A vy sledujete jak tři lidi střílí a všichni ostatní padají. Vše podtrhuje zvracící střelec v tanku. Tohle už je fakt moc. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Po akčnej stránke takmer dokonalá dvojhodinovka, v ktorej nám Čína predstavuje svojho Ramba - je ním Leng Feng, ex.príslušník čínskej elitnej špeciálnej jednotky Wolf Warriors. Ako čítam rôzne recenzie, množstvo divákov film zhadzuje kvôli čínskemu nacionalizmu a patriotizmu. Ako sa môžu Číňania opovážiť a hrať sa na hrdinov niekde mimo Číny? Ako si dovolili urobiť z belocha (dokonca amerického pôvodu) hlavného zloducha? Ako ich dokonca Afričania oslovujú ako priateľov, keď celý svet vie, že najlepší priatelia sú riadení z D.C. ? Ako to, že sa vo vzduchu vznáša tak často akási príliš červená vlajka? Nuž mne niečo podobné nevadilo (myslím že súdnej drvivej väčšine divákov tiež) v akčných peckách ako Skala či Deň nezávislosti (akurát že tam tých hviezdičiek na vlajke bolo podstatne viac a navyše tam bolo aj 13 pruhov) a určite nebude ani tu. 30 miliónový film je prepchatý nabrúsenými akciami, ktoré rozochvejú srdce každého milovníka akcie. Už úvodný útok pirátov na loď je podaný úžasne v jednej dlhej jazde kamerou, ktorá končí až poriadne nekonvenčným zneškodnením útočníkov. Potom sa síce dej na niekoľko minút zadrhne, aby explodoval v množstvo osobných súbojov, automobilových naháňačiek, prestrelok z rôznych druhov zbraní a dokonca aj tankovej bitky (tá je asi jediná podpriemerne zvládnutá). Akcie chtivý divák tak dostane za 120 minút viac životodárnej akcie než v 3-4 iných akčných filmov. Takmer 30 násobné tržby dávajú tušiť, že to nebola posledná akcii Vlčích bojovníkov. Mimochodom, celé to pozadie nie je zas až taký bullshit - 26.3.2015 spustila čínska flotila hliadkujúca kvôli somálskym pirátom prvú námornú evakuáciu, pri ktorej zachraňovala nielen svojich občanov - z jemenského prístavu Aden sužovaného občianskou vojnou úspešne evakuovala 600 vlastných občanov a okolo 225 cudzincov. Naopak americká flotila na humanitárne akcie nemala čas, podporovala jednu z bojujúcich strán a tak sa jej občania museli obrátiť na pomoc iných krajín... PS herr_carter, TEN FILM STÁ MILIÓNY NESTÁL, ON ICH ZAROBIL, menšia chybička, ale tá podobne ako pri (asi) úmyselne nepresne preloženom anglickom slogane k filmu filmu príliš neublíži... :P ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Lakmusový papierik pre (ne)otrlého diváka - ak rozdýchate, alebo si nebodaj užijete úvodnú cca 10-minútovú scénu likvidácie nepriateľského komanda POD VODOU, je to pre vás a hodnotenie vám nemôže vyjsť pod 5*. ()

intro 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý akční film, nebýt poslední trapně vlastenecký půlhodiny po vzoru amíků dal bych i 4 hvězdy. Škoda. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Ak si odmyslíme tú znesiteľnosť rán, úderov, bodnutí, prekonanie epidémie za jediný deň a nezmyselný ústup - je to naozaj bomba. Propagandu beriem ako normálnu vec, veď amíci nás pravidelne "osloboduzú" od teroristov po mimozemšťanov... 80% ()

Související novinky

Lake Changjin v Číně láme rekordy

Lake Changjin v Číně láme rekordy

28.11.2021

Už dva měsíce v Číně vládne kinům snímek The Battle at Lake Changjin. Tamější cenzoři pochopitelně domácím tvůrcům umetli cestu prakticky bez jakékoli hollywoodské konkurence, a snímku se tak povedlo… (více)

Reklama

Reklama