Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 1

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (121)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Sídliště bohů bylo lepší. Tady mi přišlo několik věcí amerických a neasterixovských. Hlavní záporák byl vyloženě trapný a jenom zdržoval. Chudák sám Asterix dostal dost málo prostoru a Obelix jakbysmet. . Místy to ovšem dostane takovou tu pravou Goscinnyovskou náladu a dalšímu pokračování od stejných tvůrců bych se nebránil. Ale příště trochu lépe, prosím... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Sídliště bohů to už nemá kouzlo původního Asterixe. Vtipné to pořád je a dívá se na to taky dobře, ale míchá to zbytečně moc dějů dohromady (především v závěru to je dost vidět), Asterix s Obelixem jsou tam nedostatečně zapojení a příběh by se obešel i bez nich a Římané tam sice jsou zapojení, ale ne zrovna dobře (a jejich útoky na vesnici jsou tu vlastně jen vatou). A závěr, který strašně připomíná Transformers, je poměrně směšný. Jak už jsem psal, na Sídliště bohů to fakt nemá, Tajemství kouzelného lektvaru je takové... moc akční a moc fantasy, než by na Asterixe bylo zdrávo. Škoda. 3* ()

Reklama

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Ten konec beze sporu je neAsterixovský, zase to má ale jinačí šmrnc a něco výjimečného. Koneckonců Mise kleopatra měla taky dost jiný humor a dodnes je legendární. Příběh má jinak humor veskrze Asterixovský, který cením právě pro to, že je tak "nezvykle neamerický" a navíc i zápletka je teď poněkud hlubší, než je u Asterixů běžné. Oproti sídlišti bohů nevidím výraznější zhoršení a je to příjemná jednohubka, která snad nemůže nikoho urazit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Galská klasika. Hezky barevné, tradičně zábavné a s celou řadou současných vtipů, čímž byl každý animovaný Asterix s Obelixem specifický. Za mě jednoznačně super. Dokonce mám pocit, že jakmile jej budou v televizi dávat znova, záměrně nechám televizi zapnutou a budu si to opět užívat. Ostatně jako většinu zbylých kreslených filmů s touto bláznivou dvojkou, se kterou jsem si prošel celé dětství. ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem "nesesmolila" žádný komentář. Ale z nepochopitelných důvodů jsem nucena okolnostmi se rozepsat u tohoto filmu :-D. Zaprvé bych chtěla upozornit, že jsem se na snímek snažila dívat očima mladého díváka. Jako by mi bylo opět třeba 8 let. Ano, je to jiné, než jsou originální filmy o Asterixovi a Obelixovi, ale starší diváci si musí uvědomit, že i dnešní generace dětí je jiná. A právě se mi líbilo, že téma Asterixe a Obelixe zpracovali tvůrci tak, že je to bližší dnešní generaci (teda aspoň myslím :-) ). Sice tam byly dvě velké nelogické chyby (jako rychlý přesun zpět do vesnice, počet kotlů s lektvarem před závěřečnou bitvou), ale nakonec u mě převládly čtyři hvězdy místo tří. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o druhý animovaný film o Asterixovi, který nemá příběh podle komiksu. (mar48)
  • Na rozdíl od prvního opusu, „Julius Caesar a Římané“, nejsou v centru dění Římané, nýbrž celá Gálie mimo vesnici, která je obsazena a doposud nedostala prostor. Dozvídáme se více o mládí Panoramixe a jeho slavného lektvaru. (3T)
  • Asterix se poprvé objevil v komiksu „Asterix The Gaul“ z roku 1959. (3T)

Reklama

Reklama