Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

Trenslation 

všechny recenze uživatele

Valerian a město tisíce💩 = Dvouhodinový Wannabe Avatar + Muži v černém + Star Wars + Reklama na Victoria ´s Secret + scénář psaný na LSD + budget 197 milionů € 👉👉👉pusťte si radši znovu Pátý element! ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Prostě taková nablýskaná scifi pohádka na jedno použití. Nic víc, nic míň. Bez přehnaného očekávání divák zklamán asi nebude. 60% ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

...největší slabinou filmu je obsazení hlavní dvojrole... chemii mezi sebou mají asi jako dva prvky, které spolu vůbec nereagují... jinak premisa se stanicí Alfa geniální, akce slušná, a až encyklopedické pojetí jednotlivých mimozemských ras je osvěžující... ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Hodně mě nadchla Cara Delevingne, protože má nádherný úsměv. Kouzelný, miloučký, dětský a přitom dospělí. Tahle modelka se povedla a dívat se na ní je radost. Dane DeHaan byl obyčejný a ne moc zajímavý, ale děj byl luxusní. Velmi pěkné překvapení, které ne každý ocení, ale to je mi buřt ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Takový pokus o druhý Pátý element. Jenže místo Bruce Willise máte k ruce borce, co vypadá o deset let mladší, než mu je, a charisma má jak patnáctiletý klučina. Čára místo Mily Jovovic by se už akceptovat dala. Mimozemských ras je mnohem a mnohem a mnohem více a Besson si s nimi opravdu vyhrál. Některé jsou úžasné a samotná skladba Alfy je hodně zajímavá. Jenže tvůrčí nápady, které padly na vymýšlení prostředí, se jaksi neukazují na zbytku filmu. Vztahy mezi postavami - nuda. Záporák - nuda. Akce - nudná až místy hodně stupidní. Příběh - ten by ušel a stačil by, kdyby fungovalo to ostatní. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Vizuálne absolútne dokonalé. Besson tak zadelil, že som až zvedavý, či to Avatar prekoná. Len ten príbeh mi trhal žily a celkom dosť to celé zdegradoval. Zbytočne sa netlačilo na pílu ohľadom bojoviek, zbytočne nerozoberali intergalaktické slovíčka, viac sa dbalo na to, aby to bolo peknučké a vymazlené. A o takých 15 rokov poprosím dvojku. 4 z 5 ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Koukám, že nejsem sama, koho v prvních scénách po titulcích napadlo, že má "někdo" komplexy z Avatara :)))) Zkouknout se to samozřejmě dalo, ale zas jednou po čase jsem měla pocit, že mne nezajímá ani tak děj a hlavní hrdinové, ale hlavně prostředí "města tisíce planet" a ostatí místa, kam agenti museli putovat. Holt "Pátý element" (a Bruce Willis!) je jen jeden! ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

V první řadě mě nebavila extrémně dlouhá stopáž - výsledná pointa mohla být odvyprávěna s přehledem v hodině a půl a neustále nekolísat mezi záživnými a nezáživnými pasážemi. V druhé mi nesedla úhlavní dvojice - namyšlený frajírek a mařka leda s hubou plnou blbých keců. Mimo tyto dva velké nedostatky bylo znát, že jde o opravdu promyšlené a propracované univerzum, na jakém se nešetřilo. Je to velkolepá jízda, která si může hrdě připsat titul rozvětveného sci-fi. Ale mě to zkrátka zase až tak nenadchlo, abych z toho mišmaše útržků měl nějaký nezapomenutelný zážitek. Jo a ty kecy o "síle lásky" tomu fakt nepřidaly. ()

Micro41CZ 

všechny recenze uživatele

Takovej ten typ filmu, kdy si prvních pár minut říkám, že honění nad vizuálem, kterej je navíc dost svázanej vizí "vesmír je to co my a všichni máme dvě ruce a dvě nohy", snad přejde v chytrý scifi. A ne, každá další minuta jakoby posouvala hranici trapnosti, nesmyslnosti, neoriginality a hroznejch hereckejch vystoupení podle scénáře, kterej jakoby jel stylem "pojďme, povzvedněme divákovo obočí ještě vejš, at si sám sobě radši vypíchne oci". Ve svý době sem na Pátým elementu ujížděl, tohle je jen nabubřelý stvrzení filmařský vyčpělosti. Ach jo. (nejlepší scéna filmu díky Rihanně to nezachrání, ta jediná scéna, ač umělá ve svý pointě, je nejvíc živá, uvěřitelná a nesoucí emoce) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Pokud u toho člověk vypne mozek a nepřemýšlí dá se na to bez problémů dívat. Hlavní herec nepřipomíná svůdníka ani omylem to už i Justin Bieber je více sexy než on .a chemie mezi ním a Carou je na bodě 0. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(128/2017) / Už dopredu som sa tešil na šťavnatý a škodoradostný komentár k Bessonovej novinke ale ako to tak často býva, od nulových očakávaní nie je nikdy ďaleko k prekvapeniam. Ako pri väčšine letných bloskbusterových "blbostí" odporúčam moc nemyslieť a neriešiť. Z hladiska čistej zábavnosti musím priznať, že som sa slušne zabavil a navrch k tou dostal ešte vydarený vizuál sci-fi sveta, monštier a hlavne skvelú hlavnú dvojku DeHaan - Delevingne. Valerian je po hodne dlhej dobe kúsok od Bessona v ktorom ukázal, že mu ešte zostalo niečo v talóne a dovolím si predpovedať, že sa dokonca možno ešte dočkáme od tohto francúzskeho "zatratenca" dákej filmovej pecky. (7/10) ()

anli 

všechny recenze uživatele

Byly doby ,kdy jsme se na filmy Luca Bessona těšívali.To už bohužel odvál čas ,když jsem ale viděl trailer na Valeriana ,těšil jsem se ,ale špatnou předtuchu jsem přece jen měl.Bohužel se naplnila.Ale hezky od začátku.Valerian je sci-fi ,jak vyšité a pěkně opisuje od všeho možného.Začíná to "Metropolisem" ,jse to přes "Pátý element" a "Avatara" a končí to u "Star wars".Nic proti tomu ,jsou to takové ikony a pojmy ,že se jim ve světě sci-fi vlastně nedá vyhnout ,to je jasné.Bohužel "Valerian"nemá skoro žádnou vlastní osu a kromě opisování výše zmíněných je příběh slabý jako erotický film za komunistů.Komiks ,který Luca Bessona tolik uchvátil neznám a nečetl jsem ho ,tudíž nevím z čeho vycházel ,ale vezmu -li v úvahu ,že hlavní téma filmu je udržování pořádku v celém vesmíru někde v budoucnosti ,je toho ve filmu hodně a hodně málo.Ano ,vizuálně je dokonalý a často jsem si ve filmu tu dokonalost užíval.Bohužel je prázdná a není za ní žádný příběh.Scénář je sled několika desítek scén za sebou ,které na sebe navazují ,ale kde se často nic neděje.Dále hlavní dvojici agentů vůbec nevěřím,co dělá a proč to dělá a hlavně ,že by to byla vůbec schopná zvládnout.Hlavní zápletká je opravdu velmi minimalistická a hlavního padoucha odhalí téměř každý divák pár minut po začátku filmu a konečné zůčtování je stejně slabé jako celý film.Velká škoda za takové peníze ,ale poslední dobou jsme bohužel od Bessona na tohle zvyklý.Kde je čerstvý filmový nadheld v "Pátém elementu" ,ptám se?Odvál ho čas a "Valerian"je toho důkazem.Body dávám za vizualizaci ,zvuk ,hudbu a skvělou kameru ,která se snaží,aby to nedopadlo ,jak to dopadlo.Takže s přivřenýma očima servíruju 50% a uf ,už aby tu byly osmé Star wars ,no ne? ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jupiter Ascending Luca Bessona. To bych napsal, kdyby v něm nebyly desítky menších i větších ukázek režisérovy imaginace a Cara Delevingne. Tyhle dva prvky vydělují film z kategorie "luxusně vypadajících, ale mizerných" a posunují ho do škatulky "zajímavých, ale nepovedených". Důvodů ke zlamání by se našlo víc a většina je viditelná na první pohled. Hrdina příběhu se do role nehodí. I kdybych mu odpustil vzhled předčasně zestárlého puberťáka po proflámované noci, tak mě iritovalo jak svou postavu pojal. Dva nejvyšší velitele základny bych prohodil, a jestli měla nějaký význam dlouhá a nikam nevedoucí část se striptýzovým barem, tak mi ji prosím někdo vysvětlete. Děj je velká slabina snímku. Je dopředu odhadnutelný, tuctový a tak strašně pitomý, až jsem ho úplně přestal sledovat. Naštěstí se i tak bylo na co dívat. Pozitiv by se také pár našlo. Bohužel humor mezi ně napatří, ačkoliv ho scénář propagoval co to šlo. Tohle není nový Pátý element. A není to ani nijak dobrý film. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Poradna sci-fi jizda s absolutni vizualni orgii pro oci! Besson po 20ti letech od pateho elementu opet prisel s topovkou a tenhle zanr mu sedi. Ikdyz o chlup slabsi, tak prekonat latku snad muze uz jen v pripadnem pokracovani. Hlavni hrdinove sympataci, zaporak general Owen tolik prostoru nedostal, ale tady to bylo o mladejch agentech, kmen radoby avataru a cela zapletka s nimi celkem zapadla. Tresnickou na dortu byla Rihanna co by bubble. 80% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Především je zde hmatatelně cítit o Bessonův pokus o návrat k "Pátému elementu" a zkusit s dnešní technologií vymakat sci-fi svět do posledního HD detailíku.. Trikově je rozhodně "Valerian a město tisíce planet" pastvou pro oči.. Dál ale ani ťuk.. Prostě jenom ukrutně dlouhá balicí akčárna, která svou pestrostí bytostí a architektury budoucnosti, začne po chvilce silně nudit.. Bohužel Dane DeHaan nemá drsňácky něžný humor Bruce Willise a Cara Delevingne postrádá pronikavé charisma Milly Jovovich.. Tihle dva teen hrdinové slabý scénář prostě uhrát nedokáží.. Řada hvězdně obsazených epizodních rolí vyzněla na prázdno a v příběhu byly pouze na natažení stopáže (např. John Goodman, Clive Owen nebo Ethan Hawke) Hvězdička navíc za naprosto dokonalou taneční scénu s Rihannou.. Vyměnit obsazení, sestříhat na polovinu a bylo by to relativně stravitelné.. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Valerian(atCoTP) je vizuálně úžasný a rozmanitý film. Neviditelným trhem počínaje a třeba mořem ve vesmírné stanci konče. V kombinaci s perfektním zvukovými efekty (o to lépe v Dolby Atmos) Akce a dobrodružství jsou tu také velmi pozitivně saturovány a silně mi bránily se u filmu nudit. Dvě hodinky příjemně uběhnou s pocitem, že jsem toho hodně viděl a vyloženě jsem nemusel prožívat zbytečné prostoje. Hlavním problémem jsou hlavní postavy. Valerian v podání DeHaana není charismatický darebák náfuka, ale spíše otravný teenage náfuka a jeho osud mi byl celou dobu víte kde. Naopak Cara "Intergalaktické obočí" Delevinge je překvapivě skvělá a mě jako diváka si získala mnohem, mnohem více. Plus celá ta jejich chemie je spíš jako bratr a sestra než teenage milenci a tím pádem veškeré narážky na ni jsou takové otravné a nezajímavé. Z dalších tu pak máme Clive Ovena, jenž mnohým jako záporák moc nesedí. Ale pro mě byl stejně dobrý záporák jako ten Woodyho ve Válce o planetu opic (sic Woody své postavě dal mnohem víc a tím pádem je herecky dál jak Owenův velitel). Nebyl primárně zlým, jen se vydal na scestí a tvrdohlavě svou cestu, ač zmýlenou, chtěl dotáhnout až do konce. další věc, která filmu (hlavně podle mnohých) chyběla, byl humor. já mám za to, že více humoru by "Valerianovi" pomohlo, jen si ho tam dost dobře nedokážu představit. Valerian sám je spíš víc darebák a narcis než vtipálek a přidávat více gagů a humorných situací by bylo nucené a udělalo by z toho komedii. Spousta lidí viděla "Besson" a řekla si Pátý Element. Jenže "Valerian" nemá takový přesah a celkově je to jiné sci-fi. Ad absurdum je to jak jít na Pátý Element a těšit se na dalšího Leona... "Valerian" je prostě jiný materiál, plytší, akčnější a s jednoduchou zápletkou (přeci jen Valerien a Laureline "začali" někdy v 70. letech, takže přináší dnes už mnohá dějová klišé). Ve výsledku se musím "Valeriana" zastat (ne postavy a jejího představitele, ale filmu). Za mě je to vizuálně kouzelný letní blockbuster, který nám ukázal, že Cara může mít ve filmu větší budoucnost, jak v modelingu. Osobně jej rozhodně nezatracuji a v kině jsem si ho parádně užil a rád půjdu na jeho pokračování. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

mile prekvapenie, super grafika, pekny pribeh v poazdi, dost mi to pripominalo Avatar v niektorych momentoch... Bubble bola dost zbytocna a ze mam slzy ronit, ci co??!! to tam bolo fakt navyse... ale celkovo dobry dojem, kludne by som si to pozrela znova a keby zaklad bola kniha a nie komiksy z pred x desatroci, tak by som si to aj precitala... ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama