Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Renee je běžná žena s lehkou kolísavou nadváhou a s těžce kolísavým sebevědomím. Má kámošky, má práci, občas i kluka, občas i na delší dobu, ale když se podívá do zrcadla, vidí jenom to nejhorší. Znáte to asi taky. Při jedné z jízd ve fitku, kde na rotopedu marně stíhá nižší váhu, spadne a praští se do hlavy. Pro jistotu hned dvakrát. Když se pak probere, zjistí, že kouzla a spravedlnost přeci jen existují. Stala se z ní totiž neodolatelná krasavice, najednou vypadá jako božská supermodelka. Celý život se od základu změní. Má to jen jeden háček. Ve skutečnosti se nic nezměnilo, špíčky jsou přesně tam, kde byly, a ona je jediná, kdo se jako luxusní kost vidí. Ale to vůbec nevadí, Renee se cítí sexy, je božská, a život dostává grády. A každý, kdo ji potká, se nestačí divit. Začíná flirtovat, chce novou práci, možná by mohla být i modelkou, kdyby byla povrchní. Nebojí se být lehce vyzývavá vůči šéfovi a vůbec, celý svět jí najednou leží u nohou. Nebojí se soutěže krásy v plavkách a to vůbec nejdůležitější – nebojí se zamilovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (251)

dom156 

všechny recenze uživatele

Na první pohled ptákovina, které bych nedal méně než 1 hvězdičku, nicméně jsem byl dost příjemně překvapen. Oceňuji formu, jak byl celý příběh pojmout a vyprávěn, několikrát jsem se od srdce zasmál, hlavně v první polovině. herecký výkon Schumer byl úctyhodný, na fakt, že moc nikde nehrála. Škoda jen, že humornější část po půlce skončila a začal se příběh ubírat vážnějším tónem, což mu až tak moc nesedělo. Přes to mohu překvapivě doporučit. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film měl ambici stát se odpovědí na otázky moderního tlaku na krásu tlačenou společností skrze všechny možné kanály a komunikační sítě. Ale nestal. Stala se z toho taková trochu fraška s dost předvídatelným dějem, což mu nevytýkám, jak jinak to natočit, ale místy to s tou "estetikou" přehnali a člověku bylo trochu víc na nic, než jak bylo plánováno. Inspirace se minula účinkem. Film zakončen klasickou muricou. Ale jo, zasmál jsem se místy. :) ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, jestli se mi to líbilo nebo ne. Děj je extrémně nepravděpodobný (už vidím, jak si v dnešní Americe posedlé honbou za politickou, genderovou a nevím jakou ještě korektností někdo dovolí někoho tak otevřeně urážet, jako to dělají všechny postavy v úvodu filmu Renee - to, jak se k ní chovají jen kvůli jejímu vzhledu, je skutečně zarážející; další problém navíc vidím v tom, že Amy Schumer ani zdaleka není tak tlustá a hnusná, jak se film snaží namluvit - ve skutečnosti má podle mě zcela normální obličej, a při dobrém makeupu je docela hezká, a pokud jde o její váhu, má maximálně pár kilo navíc, v čemž fakt nevidím nějaký problém, nota bene v kontextu Ameriky coby národa stiženého těžkou epidemií obezity; krajně nepravděpodobné mi přijde i to, aby holka z ulice přišla na něco, co miliardovému kosmetickému průmyslu uniklo, a aby tak snadno mohla mluvit do strategických věcí, nebo se nedejbože tak jednoduše dostala na zásadní prezentaci, kterou navíc odprezentuje místo ředitelky společenosti!) a předvídatelný - už po pár minutách je v podstatě jasné, jak to celé skončí. Měl jsem problém i s celkovým vyzněním filmu - Renee v té prezentaci nostalgicky vzpomíná na dětství, kdy nikdo vzhled neřešil, a volá po tom, abychom tak žili i v dospělosti, a pak vzápětí vítězoslavně oznámí, že jejich kosmetická řada je pro všechny ženy, což implikuje sdělení, aby ji všichni kupovali - od kritiky povrchnosti se tak plynule přejde k oslavě konzumu a podpoře kosmetického průmyslu, který je na byznysu s nevyrovnaným ženským seběvědomím postavený. A pokud jde o humor, zas taková řachanda to podle mě taky není, většinu záměrných vtipů jsem nijak vtipnou neshledal, a některé mi i přišly nechutné (nemluvě o tom, že spousta narážek odkazuje na americké reálie, kde se český divák podle mě vůbec nechytá - myslím, to je i důvodem, proč měl tvůrce amatérských titulků takovou potřebu neustále něco divákům dovysvětlovat (osobně jsem na toto u filmových titulků extrémně alergický, protože mám pocit, že překladatel absolutně není povinen cokoli vysvětlovat - má jen přeložit, a kdo repliku nepochopí, je to jeho problém). V tomto ohledu mi to občas připomínalo starší snímek Amy Schumer Vykolejená, který má s tímto mnoho společného. Kdo má její humor rád - pokud někdo takový u nás vůbec existuje - v době psaní mého komentáře zde měla Amy Schumer pouhých 21 fanoušků - ten by si u toho filmu měl přijít na své. Na mě ale příliš dobrý dojem neudělal, a to především kvůli scénáři, který si něco bere na paškál, a přitom to ve skutečnosti jen přiživuje. Mimochodem Naomi Campbell ve filmu je úchvatná - nevěřil bych, že už jí je 48 let! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je lepší být plnějších tvarů, ale nohama na zemi, nebo ideálem z časopisů a sociálních sítí s hlavou někde v oblacích? Nebo je to vlastně úplně jedno? U Amy Schumer jde spíš než o kila o nízké sebevědomí. Stačí velké přání (po sledování Velkého Toma Hankse v televizi) a pád na hlavu. Námět, kterak všichni ostatní žádnou změnu u hlavní hrdinky nepozorují, je docela fajn. Jenže zbytek dře. Ano, ona se začne prodávat (získá práci snů) a nebojí se ani opačného pohlaví (dosud byla single), jenže pochopitelně začne ztrácet vlastní osobnost, což se nejbližšímu okolí nelíbí. Smyslem má být, že na konci přijme samu sebe bez ohledu na fyzické nedostatky. Protože je chytrá a zábavná. Jenže výsledek chytrý ani zábavný není. A vlastně je zoufale falešný aneb pokud vypadáš zhruba jako Amy, která rozhodně není ošklivá, tak se raději zavři někde ve sklepě. Na mnohými zmiňovanou Bridget Jones to rozhodně nemá, protože ta byla mnohem autentičtější. Zatímco Schumer hraje velmi slušně (ač na humor scénáristé zapomněli), obsazení Michelle Williams jsem nějak nepochopil. Ve výsledku mdlý průměr a trochu střelba do vlastních řad. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ty krávo.Znovu Monika Seleš ve filmu,a znovu trapas.Ta první polovina je odpadová,to jak trapná je hlavní hrdinka,to se málokdy vidí.Vtip nikde,zábava nikde.Druhá půlka,když se Seleš přestane chovat jak pinda je na jednu hvězdu,je tam nějaký otřepaný moudro,ale jinak film můžu směle nazvat sračkou.10%. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Film, na který se Renee (Amy Schumer) dívá před svou proměnou, je Velký (1988). Pojednává o chlapci, kterému automat na pouti splní přání, aby se stal dospělým. (rikitiki)
  • Při natáčení měla Amy Schumer (Renee) svého psa na place, když se střídala mezi natáčením scén. (griph)
  • V květnu 2017 získala společnost STX Entertainment na filmovém festivalu v Cannes práva na britskou a domácí distribuci za přibližně 15 milionů amerických dolarů. (griph)

Reklama

Reklama