Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Renee je běžná žena s lehkou kolísavou nadváhou a s těžce kolísavým sebevědomím. Má kámošky, má práci, občas i kluka, občas i na delší dobu, ale když se podívá do zrcadla, vidí jenom to nejhorší. Znáte to asi taky. Při jedné z jízd ve fitku, kde na rotopedu marně stíhá nižší váhu, spadne a praští se do hlavy. Pro jistotu hned dvakrát. Když se pak probere, zjistí, že kouzla a spravedlnost přeci jen existují. Stala se z ní totiž neodolatelná krasavice, najednou vypadá jako božská supermodelka. Celý život se od základu změní. Má to jen jeden háček. Ve skutečnosti se nic nezměnilo, špíčky jsou přesně tam, kde byly, a ona je jediná, kdo se jako luxusní kost vidí. Ale to vůbec nevadí, Renee se cítí sexy, je božská, a život dostává grády. A každý, kdo ji potká, se nestačí divit. Začíná flirtovat, chce novou práci, možná by mohla být i modelkou, kdyby byla povrchní. Nebojí se být lehce vyzývavá vůči šéfovi a vůbec, celý svět jí najednou leží u nohou. Nebojí se soutěže krásy v plavkách a to vůbec nejdůležitější – nebojí se zamilovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

Handle 

všechny recenze uživatele

Jsem božská je primitivní oddychová blbůstka (dokonce i mnohokrát balancující na hranici s*ačky), kterou jsem si však díky charisma Amy Schumer svým způsobem užil. Oceňuji i občasný nadhled (až sebeparodii) a vlastně i závěrečné poselství (ačkoli to se "povedlo" předat typicky americky). Škoda, že snímek alespoň neměl trochu soudnosti co se týče stopáže a v závěru tak sklouzl ke zbytečnému žánrovému klišé. Pointa by byla přitom dostatečně chytrá a fungující i bez natahování. Souhlasím, že námět měl celkově potenciál rozhodně větší, ale myslím, že ani tahle jednohubka nebyla úplně marná. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně girly film, ale nebylo to špatné. Amy Schumer moc nemusím,ale její vize, že je krásná se mi líbila, protože to sebevědomí, které z ničeho nic dostala dodalo filmu šťávu a vznikly z toho hodně zajímavé situace, při kterých se dá hezky zasmát a Emily Ratajkowski vidím vždy rád. Škoda, že druhá polovina je už vážnější, ale scéna s tancem je highlight. Na jedno podívání to jde. 60% ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Ty krávo.Znovu Monika Seleš ve filmu,a znovu trapas.Ta první polovina je odpadová,to jak trapná je hlavní hrdinka,to se málokdy vidí.Vtip nikde,zábava nikde.Druhá půlka,když se Seleš přestane chovat jak pinda je na jednu hvězdu,je tam nějaký otřepaný moudro,ale jinak film můžu směle nazvat sračkou.10%. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Komedie jako Jsem božská mají jednu výhodu, diváka ve většině případů nemohou zklamat. Když už si někdo něco podobného pustí, přesně ví, o čem to bude a jak to skončí. Na druhou stranu, až na pár výjimek, ani nepřekvapí a nepřináší nic, co už by nebylo použité. I Feel Pretty je typickou romantickou komedií, která zapadá do průměrnosti a používá 100x viděné téma (v tomto případě až moc kopírované Ďábel nosí Pradu, ale kvalitou se nijak nepřibližující). Přesto, co jsem čekal, to jsem i dostal a tudíž dvě hvězdy jsou zcela zasloužené. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hrdinka se domnívá, že je krásná, a tím pádem konečně šťastná, aby v závěru vyzdvihla, jak důležité je přijímat se takoví, jací jsme a to, když zrovna dojímavě mluví ke snobskému publiku při oslavě nové kosmetické řady …. No, nazdar._____ Poselství o tom, jak jsme všichni úžasní a krásní, ať už máme jakékoliv tvary, je zasazené do světa módní branže, kterou ale film ani náznakem nezobrazuje ironicky. Takže snímek vyzdvihuje ojedinělost a sebevědomí prostřednictvím stádnosti a povrchnosti. Byl by to zábavný protiklad, kdyby s tím film nějak pracoval. Bohužel se zdá, že to myslí naprosto vážně a tahle schizofrenie mu ani nedochází. _____ Scénář se nevyhnul předpubertálnímu humoru ve formě vyměšování a zvracení, naštěstí je ale ukazuje jen v náznaku a v dialozích. ____ Přes tyhle výhrady dávám průměr, protože jsem se neskutečně bavila při Amynu sexy tanci v baru, a to ne proto, že by mi připadal směšný, ale protože byl legrační a skutečně sexy zároveň. Navíc mě potěšila její volba přítele, protože to nebyl žádný manekýn, ale sympaťák od vedle. A ten nápad taky nebyl k zahození, kdyby ho při rozepisování nezahodili sami scenáristi. SHRNUTÍ: Drzé čelo je lepší než poplužní dvůr. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Původně měl mít film rating R. (griph)
  • V 40. minúte prichádza na recepciu dáma, ktorej Renee (Amy Schumer) podáva fľašu s vodou a dáva do nej slamku. V ďalšom zábere slamka vo fľaši chýba a v nasledujúcom je opäť späť. (Johnny.ARN)
  • Film, na který se Renee (Amy Schumer) dívá před svou proměnou, je Velký (1988). Pojednává o chlapci, kterému automat na pouti splní přání, aby se stal dospělým. (rikitiki)

Reklama

Reklama